Rektör Karakaş ve Okumuş Beştepe’de akademik yıl açılış törenine katıldılar

Rektör Karakaş ve Okumuş Beştepe’de akademik yıl açılış törenine katıldılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”ne katıldı

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a törende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Tıp Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Aymaz ve Eczacılık Fakültesi öğrencisi Mehmet Sancak eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Üniversite sayısını 76’dan 208’e çıkartarak isteyen her gencimizin evine en yakın yerde yükseköğrenime katılmasının yolunu açtık. Üniversitelerimiz vasıtasıyla bilginin, kültürün ve bilimin 81 vilayetimizin tamamına yayılmasını kolaylaştırdık.” dedi.

Toplumun mükemmeliyet merkezi olarak kabul edilen üniversitelerin, bireylere mesleki formasyon kazandırmanın ötesinde rollere sahip olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversiteler, birer bilim yuvası olmaları yanında öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, kendi gelenekleri olan evrensel kurumlardır. Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir” açıklamasında bulundu.

Tören sonunda “Bireysel”, “Kurumsal”, “Özel Alan” ve “Özel” olmak üzere dört başlık altında ‘Yükseköğretim Kurulu’nun 2023 Üstün Başarı Ödülleri”ne layık görülen bilim insanlarını ve üniversiteleri tebrik ederek ödüllerini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversiteler ve akademisyenlerle gurur duyduklarını, kendilerinden nice başarılar beklediklerini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM