Prof. Dr. Sarıkürkcü dünyanın etkili bilim insanları listesinde yer aldı

Prof. Dr. Sarıkürkcü dünyanın etkili bilim insanları listesinde yer aldı

AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı

 

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Stanford Üniversitesi tarafından yapılan ve 200 bini aşkın bilim insanının değerlendirildiği araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer aldı.

Elsevier veri tabanında yayınlanan Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından 2022 alıntı yılına göre, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate yapılan başarı sıralamasında dünyada yüzde 2’lik dilime giren “World Top % 2 Scientists List” araştırmacılar belirlendi.

Sıralama, “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki kategoride listelendi. Prof. Dr. Sarıkürkcü, dünyanın en etkili bilim insanları listesinin hem “Kariyer Boyu Etki” hem de “Yıllık etki” kategorilerinde 2019, 2020, 2021 yıllarında da olduğu gibi 2022 yılında da sıralamaya girmeye hak kazandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM