Okudular, öğrendiler, hediyeleri kaptılar

Okudular, öğrendiler, hediyeleri kaptılar

 

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi iş birliğinde yedincisi düzenlenen “Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” ödül töreni Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonunda yapıldı

 

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 7.’si gerçekleşen ‘Kitap Okuma Yarışması’ kapsamında en çok kitap okuyarak dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 4 binden fazla öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere 120 adet bisiklet, dizüstü bilgisayar, tablet ve çeşitli hediyeler verildi.

Ödül törenine; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, İl Müftüsü Sinan Kazancı, GSB İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Afyonkarahisar TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ali Zengin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti okumasıyla devam etti.

“7 YILDA 50 BİNİN ÜZERİNDE KİTABI OKULLARIMIZA KAZANDIRDIK”

Ödül töreninin ilk konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, okumanın bir deva, anlamanın ise bir şifa olduğunu söyleyerek, “Bugün kaybedeni olmayan bir yarışmanın ödül törenindeyiz. Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz yarışmamızda, 7 yılda 50 binin üzerinde kitabı Afyonkarahisar Belediyemizin katkılarıyla Ortaokul ve Liselerimizin kütüphanelerine kazandırdık.  Her yıl artan bir teveccüh ile bu yıl 4 bin 53 öğrencimiz yarışmamıza başvurdu. Bu proje gençlerimizin okuyan kitap dostu nesiller olmaları adına bir gayreti ortaya koymaya çalıştığımız bir proje. Arzumuz medeniyetimizin değerlerini kuşanan bir nesil, üstadın gençliğe hitabesinde hitap ettiği gibi ‘Kim var diye seslenilince; ben varım’ diyebilen bir nesil oluşturmak.  Projemizde ki emek ve katkıları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, her türlü katkıyı sunan Afyonkarahisar Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“OKUMAK SİZLERE ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK”

Ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, “Bizler dünyaya üç şeyi okumak için gönderildik. Bunlardan bir tanesi Kitabullahı okumak. Bugün binlerce kitabı o bir kitabı anlamak için okuyoruz. Onu anladığımızda kalitemiz ve huzurumuz artacak. İkincisi kâinat kitabını okumak; çünkü fenni ve bilimsel veriler neticesinde dünyayı iyi idrak edip, dünyanın sıralarını çözerek; adaleti ve hakkı temin edeceğiz. Üçüncüsü ise kendimizi okumak; ben kimim, nereden geldim, yolculuğum nereye sorulara cevap verebilmek için okumalıyız ve okuduğumuzu anlamalıyız.” dedi.

“EĞİTİM İÇİN TÜM KAYNAKLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, eğitim ve öğretime hiç tereddüt etmeden tüm kaynakları seferber ettiklerini belirtti. Zeybek, “Gençlerimizi sosyal medya alışkanlığından uzaklaştırıp, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Bilgilere kitaplardan ulaşsınlar istiyoruz. Eğitim Bir- Sen ile bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz yarışma ile 50 binin üzerinde kitap desteği sağladık. Bunun yanında farklı sivil toplum örgütleri ile de anlaşmalarımız var. Onlarda da her türlü desteği sağlıyoruz. Helali hoş olsun. Zor bir dönemden geçiyoruz. Filistin kanayan yaramız. Canab-ı Hak Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Sandıklı’da eğitim camiamızdan bir kardeşimizin vefat ettiğini üzüntü ile öğrendik. Eğitim camiamızın başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

“OKUMAK HEPİMİZİN İDEALİ OLMALI”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven yaptığı konuşmada, Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabesinde ‘ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençlik” sözlerine vurgu yaptı. Yurdunuseven, “Bugün burada TEKNOFEST kuşağının, Türkiye Yüzyılının gençlerini karşımda görüyorum. Bir söz var. ‘Çok bilen çok yanılır’ diye, bence yanlış çok konuşan çok yanılır. Çok bilmek, çok okumak her zaman iyidir. Bizlere ne mutlu ki ilk emri oku olan bir dine inanıyoruz.  Bizlere ne mutlu ki, ilim Çin’de de olsa gidin alın diyen bir peygambere inanıyoruz. Dolayısıyla okumak hepimizin ideali olmalı. Gençler çok okuyun. Sizler bizim geleceğimiz, güvencemizsiniz.” şeklinde konuştu.

“BİLGİ VE BİRİKİMLERİMİZ AKLIMIZI EĞİTTİĞİ KADAR; KALBİMİZİ VE RUHUMUZU EĞİTMİYORSA DÜNYAYI ADETA CEHENNEME ÇEVİREN HAMALLARA DÖNERİZ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ise, dünyanın en soylu faaliyetinin okumak olduğunu ifade ederek, “İlk emri oku olan bir dinin mensuplarının yapacağı en kıymetli faaliyet okumak. Bugün burada ödül alan tüm genlerimizi okudukları, yarıştıkları, öğrendikleri ve kazandıkları için kutluyorum. Allah’ı Teala ‘hiç bilenle, bilmeyen bir olur mu?’ diyor. Bunu ancak akıl sahipleri anlar. O nedenle her daim bilmek, öğrenmek ve anlamak için gayret etmek zorundayız. Edindiğimiz eğitim, bilgi ve birikim aklımızı eğittiği kadar; kalbimizi ve ruhumuzu da eğitmiyorsa, çokbilmiş, çok okumuş ama ülkeyi, vatanı ve dünyayı adeta cehenneme çeviren hamallara dönmüş oluruz. Bugün Filistin’de İsrail’de yaşanan, çok bildiğini zanneden bütün bilgi ve eğitimini kendilerinin dışındaki insanları katletmek üzerine kuran bir zihniyet var. İşte bize düşen bu zihniyetlere karşı daha çok okumak, daha çok bilmek, adaleti ve hakkı daha çok haykırmaktır.” diye konuştu.

“SENDİKA OLARAK ÜLKENİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Törenin son konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, okumanın soylu bir eylem olduğunu dile getirerek, “Eğitim sistemimiz içerisinde sınavlara hazırlanırken, okuyan öğrencilerimizin sınavlarda da başarılı olduğunu, daha en engin düşünceler içerinde olduğunu, çok daha erdemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden biz sendika olarak; bir yandan onur ve erdem mücadelesi verirken, diğer yandan da dünyada olup bitenleri insan hakları ihlallerini dile getiriyoruz. Bir yandan  da eğitimci olmamızın bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza olan sorumluluğu yerine getirebilmek için var gücümüzle projeler üreterek, kitaplarla çocuklarımızı buluşturarak, Türkiye’nin bütün illerinde, çalışmalar yürütüyoruz. Yüzbinlerce öğrencimiz yüzbinlerce kitapla buluşturduk.  Projemizi yapan en başta Afyonkarahisar ilimiz ve buradaki teşkilatımız geliyor. Tokat ve Afyonkarahisar her defasında örnek aldığımız, bütün şubelerimize esin kaynağı olmuş önemli çalışmaları yürüttüler. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışmamanın 7’ncisinin düzenleniyor hale gelmesi şehrin tüm dinamikleri ile olabilecek bir çalışma bu nedenle Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize, emek veren tüm teşkilat üyelerime teşekkür ediyorum. Dereceye giren yavrularımı tebrik ediyorum. Sendika olarak eğitimci yönümüzü hiç unutmadan ülkenin geleceğini şekillendirecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, yarışmanın yapılmasında emeği geçen öğretmenlere Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz tarafından plaket takdim edildi. Plaket taktimin ardından 3 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 5., 6., 7., 8. sınıf ve lise kategorinde dereceye girip; 1’nci olan öğrencilere bisiklet ve dizüstü bilgisayar, 2’nci ve 3’ncü’ olan öğrencilere tablet ve bilgisayar hediye edildi. Yarışmaya katılıp başarı sağlayan diğer  öğrencilere ise bisiklet hediye edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM