“Böyle bir ilk ancak Valisi kadın olan bir şehre yakışırdı”

“Böyle bir ilk ancak Valisi kadın olan bir şehre yakışırdı”

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Kadınlar Komisyonu bürosu açılış töreninde konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Türkiye’de bir ilk olan bu açılışın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmesinin Afyonkarahisar Valisinin kadın olmasına yorarak, “Valisi kadın olan bir şehre bu ilk yakışırdı. Buradan başlamış olduk” dedi

 

Memur-Sen Konfederasyonu Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Kadınlar Komisyonu bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri; Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, İl Müftüsü Sinan Kazancı, Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Kadın Komisyon Başkanı İlknur Tutumlu ve sendika üyeleri katıldı.

“SENDİKAMIZIN ÖNCÜ KADINLARIMIZA VERDİĞİ DEĞER AŞİKARDIR”

Programın açılış konuşmasını Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Kadın Komisyonu Başkanı İlknur Tutumlu yaptı. Açılışı gerçekleştirilen Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyon bürosunun Türkiye’de bir ilke imza atacağını belirten Tutumlu, “Örgütlü kadın, güçlü toplum düsturunu şiar edinerek, bize tahsis edilen bu mekanda üyelerimize yönelik çalışmalar yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu mekân bizlerin faydalı işlere imza atma yeri olacak. Sendikamızın öncü kadınlarımıza verdiği değer aşikârdır. Bizlere bu imkânı sağlayan değerli başkanlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“EĞİTİM BİR-SEN’İN KAPISI HERKESE AÇIK”

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan ise, bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “İlklerin şehri Afyon’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Her imkan bir imtihandır, hem imtihanda bir imkandır aslında. Şuan Afyon’da iki şube büromuzla hizmet veriyoruz. 5 binin üzerinde üye sayımız var. Eğitim çalışanı kardeşlerimize hizmet üretmeye gayret ediyoruz. Şunu belirtmek istiyorum; Eğitim Bir- Sen olarak her iki büromuzda gönlümüz de tüm sivil toplum kuruluşlarındaki kardeşlerimize; üyemiz olsun, olmasın sonuna kadar açık.” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMSAL HAYATI DEĞİŞTİREN DİNAMİK KADRONUN KADINLAR OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Afyonkarahisar’ın ilklerin şehri olduğunu bir kez daha kanıtladığını söyledi. Aydın, “Türkiye genelinde Memur Sen’e bağlı şube merkezlerimiz var ama Kadınlar Komisyonu hep şube merkezlerinde bir odası oldu. Genel Merkezde’de katımızın yarısı bize ait ama bize özel tahsis edilmiş bir mekân yoktu. Afyon bunu başardı örnek olacak inşallah. Bu büro tüm kamu çalışanının faydalanabileceği bir mekân olacak. Buradaki arkadaşlarımız, Afyonkarahisar’da dokunmadık bir üye çağırmadık bir kadın bırakmayacaklar. Memur Sen bünyesinde 1 milyon 50 binin 450 binden fazlası kadın. Özellikle eğitim ve sağlık sektörü başta olmak üzere çalışma hayatının her geçen gün artan bir kadın potansiyeli var. O kadınlarımıza dokunuş yapacak sendikacı kadınlara ihtiyaç var. Biz her üyemiz bir sendikalı ama bu sendikada elini taşın altına koyup emek harcayan üyelerimize sendikacı diyoruz.  Biz Memur Sen Kadınlar Komisyonu olarak birçok çalışma yapıyoruz. Toplumsal hayatı değiştiren dinamik kadronun kadınlar olduğunu biliyoruz. Bu minvalde çalışmalar üretiyoruz.” şeklinde konuştu.

“BÖYLE BİR İLK VALİSİ KADIN OLAN BİR ŞEHRE YAKIŞIRDI”

Törenin son konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ise şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenlerimizin yüzde 60’ından fazlası kadınlarımız. Bizim üyelerimizin de yüzde 60’a yakını kadınlarımız. Sendika olarak, Kadın Komisyonlarımızın çalışmalarını destekliyoruz. Örgütlü topluma kadının kattıklarını zaman içerisinde gördük. Türkiye’de bir ilk olan bu açılışın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmesini Sayın Valimize yoruyorum. Valisi kadın olan bir şehre bu ilk yakışırdı. Buradan başlamış olduk. Kadın Komisyonumuzun güzel çalışmalar yaparak erkek arkadaşlarımıza örnek olacağına inanıyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM