“Beton Travers Fabrikası kapatılmamalı, Karayolları Bölge Müdürlüğü tekrar Afyon’a kazandırılmalı”

“Beton Travers Fabrikası kapatılmamalı, Karayolları Bölge Müdürlüğü tekrar Afyon’a kazandırılmalı”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Beton Travers Fabrikası’nın kapatılmaması gerektiğini belirterek, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün tekrar Afyonkarahisar’a kazandırılması için çalıştıklarını söyledi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversite Rektörlüğünü, Beton Travers Fabrikası’nı, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ve Karayolları 31.Şube Şefliği’ni ziyaret etti.

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, günün ilk ziyaretini Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversite (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a gerçekleştirdi. AFSÜ Rektörü Okumuş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitenin projeleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Ziyarette Milletvekili Mehmet Taytak ve İl Başkanı Ahmet Kahveci, üniversitenin sağlık alanındaki başarılarına vurgu yaparak, bu alandaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve her zaman yanlarında olduklarını ifade ettiler.

“BETON TRAVERS FABRİKASI KAPATILMAMALIDIR”

Milletvekili Taytak ve İl Başkanı Kahveci, Afyonkarahisar Beton Travers Fabrikası’nı da ziyaret etti. Ziyarette konuşan Taytak, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2024 bütçe görüşmelerinde Beton Travers Fabrikasında yaşanan sıkıntıları gündeme getirmiştik. Fabrikamız, Türkiye ekonomisine katkı saylayan, devlet demir yollarının özel sektöre olan bağımlılığını azaltan ve rekabet ortamı sağlayan önemli bir yerdir. Bütçe görüşmeleri esnasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Beye Beton Travers Fabrikası’nın işlevinin arttırılması ve Afyonkarahisar’da kalması ile ilgili taleplerimizi ilettik. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

Desteklerinden dolayı Milletvekili Taytak’a teşekkür eden fabrika yetkilileri, fabrikanın genel işleyişi, tesisin üretim kapasitesi, istihdam olanakları ve katkı sağladığı sektörlere dair detaylı bilgiler verdiler.

“ENGELLİ BİREYLERİMİZİN YAŞAM STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIM”

Milletvekili Mehmet Taytak ve İl Başkanı Ahmet Kahveci, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle, Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Faruk Özkaya ve üyelerini de unutmadı. Ziyaret sırasında Taytak ve Kahveci, Türkiye Sakatlar Derneği’nin çalışmaları ve engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi aldı. 3 Aralık Engelliler Günü’nün anlam ve önemine vurgu yapan Taytak, toplumsal duyarlılığın artırılması, engelli bireylerin haklarına saygı gösterilmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Faruk Özkaya, dernek faaliyetleri ve projeleri hakkında detaylı bilgi verirken, engelli bireylerin topluma daha etkin bir şekilde katılımını destekleyici çalışmaların önemine dikkat çekti.

“KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ KAZANDIRMALIYIZ”

Milletvekili Mehmet Taytak ve İl Başkanı Ahmet Kahveci, günün son ziyaretini Karayolları 31.Şube Şefliği’ne yaptı. Taytak, “Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından birisi olan ilimizde 727 km karayolu ağı bulunmaktadır. Konya ve Antalya bölge müdürlüklerinin sınırları içerisinde yer alan ilimizde bu sebepten dolayı karışıklıklar yaşanmaktadır. 1979 yılında açılan, 1980 darbesinden sonra kapatılan ilimiz Karayolları Bölge Müdürlüğünü tekrar ilimize kazandırılması için gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Konuyu sayın bakanımıza ilettim. Ankara- İzmir karayolu üzerinde 1.Organize Sanayi Bölgesi karşısında bulunan, 90 bin metrekarelik alana, 12 bin metrekarelik kapalı hizmet binası bölge müdürlüğü için yapılmış ve bu bina bölge müdürlüğü için fevkalade yeterlidir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Afyon MHP

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM