Ankara’da Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümü kutlandı

Ankara’da Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. yıldönümü kutlandı

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği tarafından Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen “Şairlerimizden Ozanlarımızdan Zaferin 100. Yılı” temalı etkinlik, dernek genel merkezinde çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleştirildi

 

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen kutlamalara 21. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Müjdat Kayayerli, Belçika’daki Emirdağlı Şair-Ozan Kamil Sayın, Karslı Ozan Selahattin Dündar ve şair Gülümana Songül Dündar ve çok sayıda Afyonkarahisarlı katıldı.
Kurucu Genel Başkan Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun yönettiği kutlamalara saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Derneğin son yapılan Genel Kurulu’nda üyelerin tamamının oy birliğiyle almış olduğu kararla Kurucu Başkan Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’na layık görülen “Onursal Başkanlık” beratı kendisine takdim edildi.
Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Mehmet Ali Özerkan katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyük Taarruz ile başlayıp Büyük Zafer’le noktalanan Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın önemini, tüm nedenlerini, sonuçlarını ve kazanımlarını, zafere giden yolda Büyük Taarruz sırasında ilk adımın atıldığı Afyonkarahisar coğrafyasının tarihsel önemini dile getiren bir konuşma yaparak daha nice yüzyıllara temennisinde bulundu.
Geçmiş dönem Afyonkarahisar Milletvekillerinden Müjdat Kayayerli de, yaptığı konuşmasında, böyle önemli bir anma etkinliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarihi öneme sahip bir coğrafyanın evlatları olarak, Zafer Bayramı’nın öneminden ve ulusal çapta daha etkin bir şekilde kutlanması gerektiğinden bahsetti.
AFYON ŞİİRİNE BÜYÜK ALKIŞ
Belçika’da yaşayan Emirdağlı Kamil Sayın’ın, Gülümana Songül Dündar’ın, Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi şair ve yazar Mürşide Oklu Ayhan’ın, zafer şiirleri tüm konuklar tarafından beğenildi. Dernek Kurucu Genel Başkan Yardımcısı şair Ahmet Bodur’un “Afyonkarahisar Sen Anadolusun” şiirini seslendiren Müjdat Kayayerli misafirlerden büyük alkış aldı.
Daha sonra Prof. Dr. İrfan Ünver Nastattınoğlu’nun tekrar kürsüye davet ettiği Mehmet Ali Özerkan, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyıla taşırken zaferin nasıl kazanıldığıyla ilgili tarihçilerin yapmış olduğu açıklamaların yer aldığı çok önemli bilgileri konuklarla paylaştı.
Günün finalini ise Ozan Dündar’ın sazıyla çalıp söylediği Aşık Veysel’in Uzun ince Bir Yoldayım, Mustafa Çobanoğlu’nun Kiziroğlu Mustafa Bey eserlerinin yanında, zaman zaman konukların da eşlik ettiği zafer türküleri, ağıtları ve deyişleriyle alkış aldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

AFYONKARAHİSAR
SEN ANADOLUSUN
Bağrında bir kalkandır hıdırlık dağı,
Her karış toprağın bin şehit yatağı,
Zaferlerle süsledin koskoca çağı,
Afyonkarahisar sen, Anadolusun…

Tarihimiz seninle öğünür bence,
Bir Kurtuluş Savaşı azmıdır sence,
Destanlar yazdırmıştın yaşlıya, gence,
Afyonkarahisar sen, Anadolusun…

Atam, Kocatepe’de göründüğü gün,
Şafakla başlamıştı bir şanlı düğün,
İlk sancağı sen açtın, bununla öğün,
Afyonkarahisar sen, Anadolusun…

Selçukludan bu güne bir iz’in vardır
Kalede şahin gibi, bir gözün vardır,
Yunan’lıya ders vermiş bir öz’ün vardır.
Afyonkarahisar sen, Anadolusun…

İmaret’te okunan bütün dualar,
Yankılanır Türbe’de sabaha kadar,
Köroğlu beli’nden de sana selam var,
Afyonkarahisar sen, Anadolusun…

Aşılmaz kalesisin güzel yurdumun,
Sende doğdu güneşi, zafer yolunun,
Gururum heykelinde iki kolunun,
Afyonkarahisar sen Anadolusun…

Ceddim sende yaşamış sende ölmüşler,
Savaşta bir tayın’ı ona bölmüşler,
Uğrunda can vermeyi görev bilmişler
Afyonkarahisar sen, Anadolusun…

Göklerde bir mızraktır kalenin başı,
Ey zafer abidesi, ey kilit taşı
Helal ettim sevdana döktüğüm yaşı,
Afyonkarahisar sen, Anadolusun…
Ahmet Bodur

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM