Öğrencilerde Ağız Sağlığı Farkındalığı İçin Protokol İmzalandı

Öğrencilerde Ağız Sağlığı Farkındalığı İçin Protokol İmzalandı

Afyonkarahisar Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AFSÜ Rektörlüğü ve AKÜ Rektörlüğü arasında “Ağız ve Diş Sağlığı Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pakize Özyürek ve Dr. Öğretim Üyesi Cahide Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’yi makamında ziyaret ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada protokol hakkında şu bilgilere yer verildi:

“Ağız ve Diş Sağlığı Farkındalık Eğitimi İş Birliği protokolü ile daimi dişlerin ağız içinde ilk defa görüldüğü dönem olan ilkokul kademesinde, ağız ve diş sağlığında etkili rol oynayan sağlıklı beslenme ve öz bakım becerileri konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Aynı zamanda öğrencilerin evde aileleriyle birlikte hijyen, ağız ve diş sağlığına yönelik davranış alışkanlıklarını kazanmalarının sağlanması ve bunlara yönelik eğitim faaliyetlerinin öğrencilerin seviyesine uygun olacak şekilde somut materyal ve interaktif etkinliklerle gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM