“Afyonlu’yu Tehdit Edene Allah’ın İzniyle Haddini Bildiririz”

“Afyonlu’yu Tehdit Edene Allah’ın İzniyle Haddini Bildiririz”

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’na ateş püskürdü. Olgun, “Sayın Bakanım bu vesileyle soruyorum; 22 yıldır mahalli seçimlerde her ilçe ve mahalleye verdiğiniz sözleri tek tek çıkarıp yayınlayacağım. 22 yıldır bu sözlerle vatandaşı kandırdığınız yetmiyormuş gibi şimdi bakanda, milletvekili de değilsiniz. Bu memlekete ne faydan olacak? Buna rağmen insanlarımızı tehdit etme. Biz saygımızdan ödün vermiyoruz. Ancak Afyonkarahisar’lıyı tehdit edene de haddini bildiririz.” dedi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı bugün sabah Double Tree By Hilton Afyon’da yapıldı. Toplantıya; İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Konya Milletvekili Ünal Karaman, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken ve partililer katıldı.

“AFYON OLARAK ADAY TANITIM TOPLANTISINA DAMGAMIZI VURDUK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yaptı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine az bir zaman kaldığını belirten Başkan Mısırlıoğlu, “Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Bu süreçte tüm siyasi partiler gibi bizde İYİ Parti olarak seçim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugüne kadar sahada beldelerimizde, ilçelerimizde, merkezde olmak üzere tüm seçim bölgelerinde belediye başkan aday tespit çalışmalarını, İl Genel Meclisi ve BElediye Meclis Üye aday tespit çalışmalarını hep birlikte hummalı bir şekilde sürdürdük. Genel Başkanımızın 24 Şubat Cumartesi günü genel merkezde düzenlediği yurt genelinde yapılan aday tanıtım toplantısına Afyonkarahisar olarak damgamızı vurarak dev bir kadro ile teşkilatımızı, Afyonumuzu en iyi şekilde temsil ettik. İYİ Parti’yi Afyonkarahisar’da birinci parti yapmak için gece gündüz demeden çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza, dava arkadaşlarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. Partimizin il binasını 11 Ocak 2018 tarihinde Sayın Genel Başkanımızın katılımı ile görkemli bir açılış töreni ile hizmete aldık. Kurucu İl Başkanımız Erdal Gümüş’ü rahmetle anıyorum. Sayın Gümüş, benim dava arkadaşım, herşeyim, kurucu il başkanım, partimizin ilimizde kurulması ve teşkilatlanması için taşın altına elini değil gövdesini, ailesini, herşeyini koyan bir kişiydi. Erdal Gümüş bizim Afyon’da markamızdı. Elim bir hastalık sonucu kendisi kısa bir zaman önce aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin. İYİ Parti olarak böylesi toplantıları yapabiliyor, bugün Afyon’da iddialı olduğumuzu söyleyebiliyorsak işte o ve onun gibi kardeşlerimin eseridir. Şantaj, baskı ve tehditlere boyun eğmeyen tüm kardeşlerimden Allah razı olsun.” dedi.

“KİMİN ADAYLARI SEÇİLİRSE HALKIN BAŞKANI VE ÜYELERİ OLACAKLAR”

Afyonkarahisar’da 60 Belediye Başkan adayı ve İl Genel Meclisi’nde merkezle birlikte ilçeleri temsil edecek toplam 50 İl Genel Meclisi Üyesi seçiminin yapılacağını belirten Başkan Mısırlıoğlu, “İYİ Parti olarak tüm seçim bölgelerinde adaylarımızı çıkardık. İnşallah tüm adaylarımızla seçim sonunda ipi göğüsleyerek iktidara geleceğiz. İnşallah İYİ Parti olarak en çok Belediye Başkanını bu salondan çıkartacağız. Amacımız hiç kimseyi kırmak değildir. Amacımız seçim sürecinde İYİ Parti olarak hiçbir parti ile kardeşlik ilişkimizi bozmak değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğine, varlığına zarar verecek hiçbir şeyi siyasi çıkarlarımızın önünde tutmayız. Bizim için önce ülkem sonra milletim sonra partim sonra ben gelir. Dolayısıyla ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozacak her şeyden kaçınırız. Rakiplerimizede tavsiyemiz şudur; Bu seçim geçicidir. 1 Nisan 2024 sabahına uyandığımızda kimin adayı seçilirse seçilsin Afyonkarahisar’ın, il merkezinin, ilçelerin ve beldelerin kısaca herkesin Belediye Başkanları olacaklardır. Tüm vatandaşlarımızın Belediye Başkanı olacaklar. Halkın tanımamın Belediye Başkanı olacaklar. Halkın tamamının İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri olacaklar. Dolayısıyla bu doğrultuda bu kavga hizmet kavgasıdır. Bu yarış hizmet yarışıdır. Biz daha iyi hizmet edeceğiz diyenlerin yarışıdır. Biz daha iyi yöneteceğiz diyenlerin yarışıdır. Biz diyoruz ki en iyisi burada. Sizde çıkın 31 Mart’ta sizinkini de görelim.” diye konuştu.

“22 YILDIR NE YAPTINIZ? BOSTAN KORKULUĞU MUYDUNUZ?

Sözlerine AK Parti iktidarını eleştirerek devam eden Başkan Mısırlıoğlu, “22 yıldır yönetimde olan iktidar irtifa kaybediyor. İktidar partisi panikle seçilecek adayların şayet iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmez şantajını yapıyor. Bunu hep yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı da çıktığı her programda bunu söylüyor. ‘İktidar partisinden başkan olmazsa hizmet gelmez.’ diyor. Bende diyorum ki 22 yıldır siz ne yaptınız? Bostan korkuluğu muydunuz? Niye hizmet etmediniz? Elinizi tutan mı vardı? İYİ Partili cesur yürekli adayların getireceği hizmetlere engel olamazsınız. Biz İYİ Parti olarak koltuğundan güç alan değil oturacağı koltuğa güç verecek olan Belediye Başkan adayları ile yola çıkıyoruz. Tüm İYİ Parti teşkilatları ve adaylarımız 31 Mart yerel seçimlerine hazırız.” şeklinde konuştu.

“AFYON’U SEVİYOR SIK GELİYORUM, EN BÜYÜK SORUN SIĞINMACI SORUNU”

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, siyasete atılıncaya kadar gittiği hiçbir yerde siyaset konuşmadığını söyledi. Milletvekili Karaman şunları söyledi: “Bizim dava arkadaşlarımız zaten yüreklerini göstererek siyasetin en büyüğünü yapıyolar. Bir gerçek şu; Örtülü bir istila ile kuşatılmaya çalışılan bir vatanımız var. Örtülü bir istila ile kuşatılmaya çalışılan vatan topraklarımız var. Bu alınan, verilen ihalelerin, kullanılan kaynakların har vurulup harman savrulması olayı değildir. Bu ülkenin ciddi anlamda bir adına ‘Sığınmacı’ dediğimiz sorunu var. Topraklarımız istila ediliyor. Benim siyasete giriş sebebinin en başındaki unsur budur. Biz ne yapıp edip seçimi kazandığımız başkanlarımızla inşallah. İYİ Parti’nin iktidarında bu sorunun üstesinden geldiğimiz anda biz siyasetin en büyüğünü yapmışız demektir. Yoksa bu iç çekişmelerin hepsini bir kenara koyuyorum. Bizim şu anda topraklarımızın en büyük sorununun bu olduğunu düşünüyorum. Afyon’da güzel insanların arasındayım. Burada çok kıymetli bir Genel Başkan Yardımcımız kıymetlimiz var. Artık kendi seçim bölgemden daha fazla Afyon’a girer oldum. Biraz kıskanılacak gibi bir durum var. Ben Afyon’da olmaktan çok mutluyum. Sizin gibi gülen yüzlerin arasında samimi yüreklerin arasında olmaktan çok mutluyum. Bir tek istirhamım olacak. Lütfen inandığımız değerlere sahip çıkın. Bu vatana, bu topraklara, bu değerlerin adına ne derseniz deyin kimsenin tahrip etmesine müsaade etmeyin.”

“HUKUK VE SEÇİM İŞLERİNDEN SORUMLU OLARAK GURURLUYUM”

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İYİ Parti olarak biz 31 Mart yerel seçimlerine 81 ilde, 900 küsur ilçede tek başımıza giriyoruz. Tüm yerleşim birimlerinde de aday listelerini seçim kurullarına sunduk. İYİ Parti kuruldu kurulalı ilk defa kendi hür iradesiyle hür ve müstakil bir seçime giriyor. Televizyonlarda ‘İYİ Parti 81 ilde aday göstersin gazeteciliği bırakırım.’ diye şov yapanlara yandaş ve yoldaş medyadan maaş alıp İYİ Parti aleyhine propaganda yapanlara alnımızın, yüzümünü akıyla tüm Türkiye’de seçim işlemlerini bitiren İYİ Parti’nin Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmaktan gurur duyuyorum. Bu vesile ile Sayın Genel Başkanıma aldığı bu karar nedeniyle teşekkür ediyorum.”

“SAYIN ESKİ BAKAN SAYGIMIZDAN ÖDÜN VERMİYORUZ, AFYON’U TEHDİT EDENE HADDİNİ ALLAH’IN İZNİYLE BİLDİRİRİZ”

“Biz siyaseti hizmet aracı olarak görüp hayatımızın da büyük bir kısmını siyasetle geçen insanlarız.” diyen Milletvekili Olgun, şu ifadeleri kullandı: “Zamanında çok siyasi partiler çok iktidar partileri, çok mahalli iktidarlar gördük. Siyasete aktif olarak devam ettiğim son 5 yıldır özellikle iktidar partisinde Afyonkarahisar’da siyaset yapanları anlamakta zorluk çekiyorum. AK Parti 22 yıldır iktidarda ve 22 yıldır Afyon Belediyesi AK Parti’dedir. Memleketimizde bakanlık yapan kendisine sevgi ve saygı duyduğumuz, bakanlığıyla karınca kaderince Afyon’a hizmet eden eski bir bakanımız çıkıp kanalları, radyoları gezip ‘Uçağın iki kanadından biri merkezi hükümet diğer kanat onun partisinden olan belediyedir.’ diyor. Sayın Bakanım bu vesileyle size seslenerek soruyorum; Genel seçimleri bir kenara bırakarak soruyorum. 22 yıldır mahalli seçimlerde her ilçe ve mahalleye verdiğiniz sözleri tek tek çıkarıp yayınlayacağım. 22 yıldır bu sözlerle vatandaşı kandırdığınız yetmiyormuş gibi şimdi bakanda, milletvekili de değilsiniz. Bu memlekete ne faydan olacak? Buna rağmen insanlarımızı tehdit etme. Biz saygımızdan ödün vermiyoruz. Ancak Afyonkarahisar’lıyı tehdit edene de haddini bildiririz. Allah’ın izniyle o gücümüz var.”

“EN LİYAKATLİ BAŞKAN ADAYI ALPER YAĞCI’DIR”

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayının Alper Yağcı olduğunu  belirten Milletvekili Olgun, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nu AK Parti Belediye Başkan adayının İYİ Parti adayına olan üstünlüğünü ispata davet etti. Olgun, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Bakanım bizim Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayımız Alper Yağcı’dır. Senin adayının bizim adayımıza üstünlüğünü bana ispat et. Bizim adayımızın diploması da mesleği de herşeyi tamamdır. Yıllardır aktif siyasetin içinde. Merkez İlçe Başkanlığından, İl Genel Meclisi üyeliğine kadar tecrübe sahibi bir isimdir. Ben iddia ediyorum; Şu anda Afyonkarahisar Belediye Başkanı adaylarını değerlendirecek bir jüri oluşturulsun. Bende adayımın başında geleceğim. Adayların içinde en liyakatli, bu işi en iyi yapabilecek insan İYİ Parti’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı’dır.”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşat Zorlu, programın son konuşmasını yaptı.  Milletvekili Zorlu, şunları söyledi: “Milli Mücadele’nin şehri Afyonkarahisar’da olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. İYİ Parti olarak yerel seçimlere tek başımıza girme kararı aldık. Afyon’un özel bir önemi vardır. Geçtiğimiz Ağustos ayının başında İl Başkanımız bir heyetle beni ziyarete geldi. Zafer Haftası kutlamalarında Genel Başkanımızı görmek istediklerini belirtti. Sayın Genel Başkanımızla Kocatepe’deki büyük buluşmamız vatandaşlarımızın büyük katılımıyla gerçekleşti. İyi ki de bunu yapmışız. Bugün görüyoruz ki Kocatepe’den yaktığımız bu ateş inşallah adım adım ülkemizi sarmaya devam ediyor. Her geçen gün gittiğimiz her yerde milletimize kararımızı nasıl gerçekleştirip geleceğe nasıl etkileri olacağını birlikte istişare ettiğimizde onların daha da heyecanlanıp bize olan teveccühün arttığını memnuniyetle görüyoruz. İYİ Parti’nin üç temel kolonu var. Birincisi İYİ Parti çağdaş Cumhuriyet değerlerini ve ilkelerine bağlı onun takipçisi bir partidir.

“HALKIMIZ CUMHURİYETE SAVAŞ AÇANA TERÖRE ALAN AÇANA DA MECBUR DEĞİL”

Geçen hafta bir kendini bilmez, bir hadsiz insan büyük Atatürk’e karşı yine hakaret dolu, ağzından çıkanı duymayan bir hadsizliğe imza attı. Ben bu hadsizliğin sabahında İYİ Parti Sözcüsü olarak suç duyurusunda bulundum. Önceki gün avukatım aracılığıyla konunun akıbetini sordum. Henüz hiçbir hareket yoktur. Afyon’dan Cumhuriyet Savcılarımıza bir kez daha sesleniyorum. Biz İYİ Parti olarak bu topraklarda siyaset yaptığımız sürece Atatürk’e de, Cumhuriyetimizi de uzanan elleri kırmasını çok iyi biliriz. Ama bir sloganımız vardı. Onu engellemekten de geri durmadı bazıları. ‘Cumhuriyete savaş açana da teröre alan açana da mecbur değilsin.’ dedik. Birileri üzerlerine alındı. Çünkü o birileri var ya özellikle bizi 14 Mayıs’tan önce haksız yersiz isnatlarla iftiralarla karşı karşıya bıraktılar. Milletimize kara bir propaganda sergileyerek bizi sözde terör örgütleriyle iltisaklı kuruluşlarla bir araya getirmeye çalıştılar. Ama bugün cumhuriyetle uğraşmaya devam eden birileri hala onunla uğraşıyor ve birileri de şimdi yeni moda olduğu için söylüyorum demlenmeye devam ediyorlar. Biz bunun için İYİ Parti olarak dedik ki milletimiz bize bir mesaj verdi. Bu mesajı konforlu siyaset yerine milletimize giderek yüzümüzü ona dönerek kuzeyden güneye, doğudan batıya hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeksizin tüm Türkiye’mizi kucaklayarak İYİ Partimizin mührünü 31 Mart’ta inşallah ülkemizin her yerine bulacağımıza inanıyoruz.”

İYİ Parti olarak insanı, milleti esas alan bir milliyetçilik anlayışının merkez üssü olduğunun altını çizen Milletvekili Zorlu, şunları kaydetti: “İYİ Parti’nin milliyetçilik anlayışı birilerinin ifade ettiği gibi bin yıllık tarihimizle başlamaz. Biz binlerce yıllık tarihiyle övünen Genel Başkanımız her konuşmasında bu tarihi çizgiyi mutlaka milletimizle paylaşır. Birileri bin yıllık tarihe Türk tarihini hapsetmeye çalışarak sözde kendilerine ideolojik bir alan açmak isterken, bizler büyük Türk dünyasının, Türk birliğinin kurulması için gece gündüz çalışan bir kadronun bugünkü temsilcileriyiz. Bu bakımdan Orta Asya’yı Türk dünyasından ayrılmaya çalışanlar işe yıllarca bin yıllık tarihimiz diyerek bize dar bir milliyetçilik anlayışı ortaya koymaya, milletimize bunu göstermeye çalıştılar. Ve biz o yıllarda Orta Asya steplerinde, Tanrı dağlarının eteklerinde Kürşat marşı çalıyordu. Başka bir takım faaliyetler yapıyorduk. Ama bugün onların da bazı noktalarda bizim bu anlayışımıza yakınlaşmaya başlamasını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Çünkü önümüzdeki gelecek Türk dünyasının büyük Türk birliğinin ve dünyanın her yerinde bu işbirliği hayata geçireceğimiz büyük bir seferberliğin yüzyıl olacaktır. Bunu da Türkiye’de emin olun kadrolarıyla, anlayışıyla dünyaya en iyi anlatabilecek parti İYİ Partimizi inşallah Türk dünyasının yıldızını biz İYİ Parti olarak 31 Mart’ta buradan başlatacağız. Bizi ayırt eden üçüncü yolumuzun işareti, iktisadi anlamda hür ve rekabetçi bir girişimciliğinin öncüsü olacağız.”

“ALPER YAĞCI BAŞKANIMIZLA AFYON’DA DA DEĞİŞİM YAŞANMALI”

Afyonkarahisar’la ilgili konuşmak istediğini belirten Milletvekili Zorlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar’la da ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Burası elbette Cumhuriyetimizin kadim şehri binlerce yıllık bir geçmişe sahip 3 bölgemizin kesişme noktası. Bildiğim kadarıyla 5 farklı demiryolu hattının bir kesişme noktasından bahsediyoruz. Böylesine giriş, topraklara sahip Afyonkarahisarımızın 20 yıldan uzun bir süredir yönetimini üstlenen mevcut siyasi iktidarın bu ilimize, insanlarımıza verdiği katkı gerçekten kabul edilebilir sınırların gerisinde kalmıştır. Eğer bir değişim arzusu yaşanacaksa bu ülkede Afyonkarahisarımız’da da yaşanması ümidiyle diyoruz ki iki taraf arasına sıkışmış milletimizin, kutuplaşmış ülkemizin insanını bu değerler etrafında yeniden yere düşmüş değerlerimizi kaldırmaya aday Alper Yağcı başkanımızla inşallah başlatalım ve bu değişimi gerçekleştirerek Afyonkarahisar’a şöyle rahat bir nefes aldıralım. Uzlaşmanın birlikte yaşamın alanını yeniden açalım diyorum. Sadece Afyon’da değil inşallah 18 adayımızla, tüm ilçelerimizde bu rüzgârla birlikte inşallah vuracağımız mühür var.”

İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI:

Afyonkarahisar Alper Yağcı, Çıkrık             Aziz Ölçer, Değirmenayvalı Mukaddes Gürültü, Sülümenli Musa Afyon, Nuribey İbrahim Baylan, Erkmen  Bünyamin Balık, Sülün Hanife Bakır (Ahi) Çayırbağ Süheyla Aslan, Fethibey  Hakan Sevimli, Gebeceler Barış Kanpolat, Başmakçı Muhammet Şentürk, Bayat Fazlı Ağdacı, Bolvadin Nedret Özbek, Çay Yaşar Kemal Kantartopu, Karamıkkaracaören Necati Balık, Çobanlar Sefa Değirmen, Dazkırı Güneş Zengin, Hocalar Nusret Kaya, İhsaniye Birol Başpınar, Gazlıgöl Murat Yıldırımer, Yaylabağı Hasan Öztürk, İscehisar Abdurrahman Kılınçarslan, Sandıklı Hidayet Şahin, Akharım Mehmet Aslan, Sinanpaşa           Hasan İnan, Ahmetpaşa Abdullah Başak, Akören Sabri Altundağ, Serban Metin Özdemir, Sultandağı Özgür Özkaya, Dereçine Aykut Okumuş, Yeşilçiftlik Nihat Topçu, Dinar İbrahim Acar, Şuhut Bedia Keskin, Emirdağ Yok, Evciler Yok, Kızılören Yok.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM