“AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye’nin dört bir yanına doktor yetiştiriyor”

“AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye’nin dört bir yanına doktor yetiştiriyor”

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, asli görevleri olan fakülte olabilme yolunda ciddi
mesafe kat edildiğini, AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesinin Türkiye’nin dört bir yanına doktor yetiştirdiğini söyledi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, fakülteye 2019 yılı Nisan ayında görevlendirildiğini belirtti.
“FAKÜLTENİN HİÇ BİR KURUMA BORCU YOK”
AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, görevlendirme ile geldiği fakültede 2020 yılında kadrosunu aldığını ifade etti. Evcil, “Afyon’a geldiğimde polikliniklerin istenilen seviyede olmadığını gördüm. Burada kurumsal yapının mutlaka değişmesi gerektiğini bu kurumsal yapının da daha çok tanınıp halkın gerekli hizmeti alması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için çalışmalara başladık. Sayın Rektör hocam Prof. Dr. Nurullah Okumuş ile defalarca bunları mütalaa ettik. Bu mütalaaların sonunda da güzel bir yol yakaladık. Fakültede idari personelimiz vardı. Bizim geldiğimiz dönemde ekonomik açıdan geldiğimiz seviyede rakamlar eksi 600’de giderken 150 TL kazanıp 700 TL borç ödemeye çalışan bir kurumken ve hastanenin katkılarıyla ayakta durmaya çalışırken bugün 1,5 trilyon lirayı aşmış bir ciro ile hiçbir kuruma borcu olmayan bir kurum haline geldik.” dedi.
“ASLİ GÖREVİMİZ FAKÜLTE OLMAMIZDIR”
İnsanlar için en önemli unsurun kendilerini ekonomik olarak rahat hissetmeleri olduğunu aktaran Evcil, “Hangi hocamız ne olursa olsun evindeki çocuğunu, eşini, giderlerini düşünmek zorundadır. Bunları karşıladığı noktada mutludur. O zaman kendi işine ve kendisine odaklanır. Bizim geldiğimiz dönemde ciddi şekilde istifalar ve ayrılmalar sözkonusuydu. Arkasından da Covid-19 salgın süreci başladı. Salgın süreci bu işi iyice ateşledi. Herkes özele kaçmaya çalışırken biz inisiyatifi çok ele alarak üst seviyede tüm tedbirleri alarak Diş Hekimliği Fakültemizi hizmete açtık. O pandemi döneminde doktorlarımız saatlerce sanki bir çuvalın içerisinde çalışıyorlardı. Dolayısıyla ben bu arkadaşlarımın hiçbirin kendi kardeşimden ayırt etmem. En ufak ve en önemli noktalarda onların her zaman yanlarında oldum. Bizim asli görevimiz fakülte olmamızdır. Bizim için önemli olan öğrenci ve asistan yetiştirebilmektir. Biz Türkiye’nin dört bir yanına doktor yetiştiriyoruz.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM