“Güvenevler’e yeni okul  yapabilecek imkanımız var”

“Güvenevler’e yeni okul yapabilecek imkanımız var”

İYİ Parti İGM Üyesi Alper Yağcı, Çıraklık Eğitim Merkezi’nin OSB’ye taşınıp bu alanın ilkokul olarak kullanılmasının mağduriyet oluşturacağını belirtti. Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban ise merkezin Güvenevler Mahallesi’ne yapılacak okul tamamlanıncaya kadar bir süreyi kapsayacağını kamuoyunun ve yerel basının yanlış bilgilendirildiğini söz konusu talebin Güvenevler Mahalle Muhtarı aracılığıyla mahalleden geldiğini açıkladı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı dördüncü toplantısı dün sabah meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis üyeleri toplantı sonrası Kocatepe Anıtı ile Bayburtlu Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliğini ziyaret ettiler.
TALEPLER İLGİLİ DAİRE TARAFINDAN İNCELENECEK
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, toplantıda ilk olarak gündem dışı bir konu hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Konu rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara havale edildi. Çobanlar ilçesine bağlı köylerin, köy içindeki stabilize kaplama olan yolların, bakım ve onarımının yapılması talebinin dairesince yerinde incelenerek gereğinin yapılmasına karar verildi. Başmakçı ilçesine bağlı Yukarıbeltarla köyü sınırlarında bulunan, Sarıçal bölgesindeki yayla yolunun açılması talebininde dairesince yerinde incelenmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Toplantı ihtisas komisyonlarından gelen raporların oylanarak karara bağlanmasıyla devam etti. Bayat ilçesinin Mallıca-Han arasındaki 3 kilometrelik yolun asfaltlanması işinin Bayat- Emirdağ ve Bayat-Derbent yolunun asfaltlanması olarak değiştirilmesi, Mallıca-Han arasındaki 3 kilometrelik yolun ise temel malzemesinin çekilmesi talebinin dairesince incelenmesine karar verildi.
TERMAL TESİSLERE SAYAÇ TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
İl sınırları dâhilinde faaliyette bulunan ve sayaç takmayan Termal Tesislerden İdare payının hangi kriterlere göre alınması gerektiğinin belirlenmesi konusu karara bağlandı. Buna göre; İl sınırlarında yer alan termal tesislerin sayaç takması için son kez yazılı olarak uyarılması ve sayaç takmaları için 3 ay süre verilmesi, sürenin sonunda sayaç takmayan işletmelere 20 bin TL idari para cezası verilmesine karar verildi. Sayaç olmayan işletmelerden debisi üzerinden belirlenecek idare payı alınacak. İl Özel İdaresi Müdürü Şükrü Tur konu hakkında bilgi verdi. Tur şöyle konuştu: “Şu anda sayaç takması gereken 56 yer vardır. Bizim önceliğimiz 38 tanesidir. Çünkü Afgazjet’ten alıyoruz diyerek kendi kuyularını kullanmadıklarını belirtiyorlar. Yaptığımız denetimlerde gerçektende kapalı olduğunu gördük.” dedi.
“TERMAL KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANIMI İÇİN YAPTIRIM UYGULANABİLİYOR MU?”
Termal tesislerin sayaç takma konusu görüşülürken söz alan MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, öğrendiğine göre Gazlıgöl havzasında jeotermalin kuruma noktasına geldiğini ifade etti. Ertürk, “Genellikle Yaylabağı’nda ki tesislerin beslenmesiyle Gazlıgöl’deki tesislerde sıkıntı yaşandığını duydum. Buna dikkati çekmek istiyorum. Bu hususta yaptırım uygulayabilecek isek önem verilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.
“YOL SU KANALİZASYON YATIRIMLARI GERÇEKÇİ OLMALI”
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, yol yapımı konusunda ki talepleri yorumladı. Merkezi hükümetle bölgeler arası gelişmişlik seviyesine yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. Toy, “Nerede geri kalmışlık varsa orada ekonomik hareketliliği hızlandırmak için çalışılıyor. Bizde ilimizde ilçeler arasındaki gelişmişlik seviyesini homojene etmek için canla başla çalışıyoruz. 1980’li yıllarda ilçe olmuş ilçelerimizde nüfus azlığı sebebiyle yatırım bütçesinden pay alma noktasında biraz sıkıntı var. Bunlar Kızılören, Evciler, Başmakçı, Hocalar, Çobanlar ilçelerimizdir. Bizim buralarda önceliğimiz su, yol ve kanalizasyondur. Bunları götürmek için canla başla çalışıyoruz. Bu hizmetler zamana yayılarak, öncelik sırasına göre tamamlanacaktır. Bizim meclisimizden beklentimiz yol, su, kanalizasyon yatırımları için gerçekçi öncelik sırasına göre yapılırsa, ihtiyaçları ekonomik bir şekilde karşılarız.” diye konuştu.
“ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ DURSUN GÜVENEVLERE YENİ BİR OKUL YAPALIM”
Toplantı sonunda söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Yağcı, Güvenevler Mahallesi’nde Çıraklık Eğitim Merkezi’nin bulunduğu yere mahallenin ihtiyaç duyduğu okulun yapılması tartışmasıyla ilgili konuştu. Yağcı şunları söyledi: “Elbette büyüyen bir mahalle olan Güvenevler Mahallemiz de bir ilkokul yapımı ihtiyaçtır. Ama orada yeni yapılan konutların yanında 7 bin metrekareye yakın bir yer vardır. Özellikle kıt kanaat geçinen, harçlıkla çıraklık yapan kardeşlerimizin OSB’ye gidip gelmek zorunda kalmalarının çok büyük sıkıntılara neden olacağı bizlere bildirildi. Çıraklık Eğitim Merkezi akşamları, Cumartesi-Pazar olmak üzere usta öğretici eğitimleri oluyor. Bu eğitimi alan kişilerinde OSB’ye gidip gelmeleri konusunda sıkıntılar yaşanacaktır. Biz İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak tüm milletvekillerini veya Milli Eğitim Bakanlığını ziyaret ederek Özel İdaremize bütçe sağlayıp yeri ayrılan Türk-İş konutlarının bulunduğu yere bir okul yapımı yapma şansımız var mıdır? Mevcut Çıraklık Eğitim Merkezini yıkarak yani oradaki düzeni yıkıp yeni bir düzeni yapmak çok zor olacaktır. Doğru bir şey değildir. İnşallah hem Çıraklık Eğitim Merkezimiz orada hizmet vermeye devam etsin hem de imkân varsa veya şartları zorlayabilirsek Güveevler Mahallesine yeni bir ilkokulu yapmış olalım.”
“TALEP GÜVENEVLER MAHALLE MUHTARINDAN YANİ MAHALLEDEN GELDİ”
Alper Yağcı’nın Çıraklık Eğitim Merkezi’ne dokunulmamamsı önerisini değerlendiren Meclis Başkanı Çoban şunları kaydetti: “Eski Çimento Fabrikasının arazisinde İl Özel İdaremiz tarafından Şehit Üsteğmen Murat Saraç Ortaokulu yapıldı. Orada 7 bin metrekarelik bir ilkokulu arazisi vardır. Bölgenin ihtiyacını fazlasıyla karşılamaya müsait. Konu yerel basında yer aldı. Ama herhalde basına yanlış bilgi verilmiş. Sanki talep Çıraklık Eğitim Merkezi tamamen OSB’ye taşınsın, burası ilkokul olsun şeklinde değildir. Buradaki ilkokul yapılıncaya kadar yaklaşık 2 yıl süreyle merkezin ilkokul olarak hizmet vermesini Güvenevler MahallesiMuhtarı talep etti. Yani talep mahalleden geliyor. Ama konu tamamen Çıraklık Eğitim Merkezi kaldırılsında orası ilkokul olsun gibi aktarılmış. Bir defa bu yanlıştır. Orada okul arazisi var, Özel İdare’nin de bunu yapacak imkânları ve gücü vardır. Ama Milli Eğitim Müdürlüğünün bir prensibi var. Türkiye deprem ülkesi gerekli olan binalarda güçlendirme yapmadan yeni bir okul yapmama anlayışı var. Özel İdarelere parayı bu şekilde yönlendiriliyor. Dolayısıyla bir tercih meselesidir. Yeni okul mu yapalım yoksa deprem güvenliği olacak şekilde binaları yıkıp yeniden mi yapalım yönünde bir tercih var. Bakanlıkta tercihini bundan yana kullanıyor. Yoksa bakanlık yaparsa Özel İdarenin bunu yapacak gücü ve bütçesi vardır.” Meclisin Ağustos ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimi bugün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda tamamlanacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM