Selçik Köyü’nde Dede Sultan coşkusu

Selçik Köyü’nde Dede Sultan coşkusu

Selçik Köyü Sarı Dede Sultan’ı Anma ve Kültür Festivali düzenlendi

 

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Selçik Köyü’nde, Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarı Dede Sultan’ı Anma ve Kültür Festivali’nin bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirildi.
Sarı Dede Sultan Türbesi’nin ziyaret edilmesinin ardından başlayan etkinlikte; saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasından sonra Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Özdemir tarafından açılış konuşması yapıldı. Özdemir konuşmasında; geleneksel hale getirdikleri festivali birlik, beraberlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi için düzenlediklerine vurgu yaparak, katılımcılara Sarı Dede Sultan ve köyün tarihçesi hakkında kısa bilgiler verdi.
Açılış konuşmasının ardından Selçik Köyü Muhtarı Veli İncekara, Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ve Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop festivalde birer konuşma yaptılar. Festivale katılım ve katkılarından dolayı konuşmacılara Dernek Başkanı Metin Özdemir tarafından plaket takdim edildi. Metin Özdemir, 15. Sarı Dede Sultan’ı Anma ve Kültür Festivali’ni önümüzdeki yıl 5 Ağustos 2023 Cumartesi günü düzenleyeceklerini bildirdi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM