Uzun Çarşı’da sağlıklaştırma projesi devam ediyor

Uzun Çarşı’da sağlıklaştırma projesi devam ediyor

Afyonkarahisar’ın tarihi merkezlerinden olan Uzun Çarşı’da değişim projesi devam ediyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından sürdürülen Uzun Çarşı cephe sağlıklaştırma projesinde çalışmalar devam ediyor. Trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile cazibe merkezi haline gelecek yenileme projesi çalışmalarını Başkan Zeybek yerinde inceledi.
“ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR”
Başkan Zeybek, konu hakkında değerlendirmede bulunarak, “Şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Uzun Çarşı’da başlattığımız cephe sağlıklaştırma çalışmalarını eşim Sevim Zeybek ile birlikte yerinde inceledik.” dedi.
PROJENİN AYRINTISI
Ticari hayata etki etmemesi adına gece yapılan çalışmalar kapsamında 86 adet cephe iyileştirmesi yapılacak. Bu proje ile Afyonkarahisar’ın kalbi niteliğinde olan uzun çarşı, parmakla gösterilen, istihdam üreten, şehir merkezinin ekonomisinin lokomotifi olan tek merkezlerden birisi olacak.
Görsel kirliliğinin önüne geçmek amacıyla proje kapsamında tabelalar traverten olacak şekilde tasarlanacak. Uzun Çarşı yolu 4 metre, kaldırımlar ise 4 metre olacak şekilde yenilenerek toplamda 12 metre uzunlukta alan oluşturulacak. Çevre aydınlatmasının da modern mimariye uygun olacak şekilde tasarlandığı proje de çalışmalar hızla sürüyor. Çarşıdaki imar hatalarından kaynaklı problemler, görsel kirlilik, trafik sorunları ortadan kalkacak çarşı silueti de yeni baştan değişecek. Yapılan çalışmalar kapsamında tarihi Uzun Çarşı’nın yeni bir kimliğe kavuşması, Afyonkarahisar’ın turizm ve ticaret hayatına da önemli ölçüde katkı sağlaması hedefleniyor. Afyonkarahisar’ın vizyonunu ve ekonomisini genişletecek yenileme projesi olan Tarihi Uzun Çarşı Dönüşüm projesi ile çarşı beklediği ve özlediği günlere kavuşacak. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM