Su kaynakları tehlike sinyalleri veriyor

Su kaynakları tehlike sinyalleri veriyor

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, su kaynaklarının tehlike sinyalleri verdiğini söyledi. Toy, “Tehlike geliyorum diyor. Bunları ileride kanıt olması açısından beyan ediyorum. Bu şekilde ilerlersek daha kötü günler bizi bekliyor. Bu şartlarda bu kullanımda kötü günler bizi bekliyor. Herkesin dikkatini çekiyorum” dedi
Afyonkarahisar Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, İGM’nin Ağustos ayı son toplantısında söz alarak azalan su kaynaklarına karşı dikkat çekerek, suyun tasarruflu kullanılması uyarısında bulundu.
“BARAKLI KÖYÜNDE SU DEBİSİ HOR KULLANIMDAN DOLAYI DÜŞTÜ”
Evciler İGM Üyesi Şener Çalışan’ın anlattığı Baraklı köyünde yaşanılan içme suyu sıkıntısının küçük bir örnek olduğunu belirten Toy, “Tehlike geliyorum diyor. Şu anda Fransa da suyla araç yıkamak yasaklanmış durumda, havuzlara su doldurmak yasak, çim sulamak yasak. Su kaynakları günden güne azalıyor, oysa ülkemizde şu anda biz hiçbir şey yokmuş gibi içme sularımızı har vurup harman savuruyoruz. Şener Çalışan’ın izah ettiği başlangıçta açılan kuyunun debisi saniyede 8 litreyken hor kullanımdan dolayı şu anda 2,5 litreye düşmüştür ve o da bitme noktasındadır. Yeni kuyu açılıyor. Su ihtiyacını karşılamak yenilgiyi aşmak değil, suyu tasarruflu kullanmaktır.” dedi.
“MUTLAKA SUYU YÖNETMEK ZORUNDAYIZ”
“Göreve geldiğim günden beri hem meclisimizde hem ilçe ziyaretlerimizde hem valimize hem de milletvekillerimize bu konuyu sıkça dile getiriyorum.” diyen Toy, “Suyu yönetmediğimiz sürece Akdeniz’i Afyonkarahisar’ın 420 köyüne bağlasak bu şehirde su yetmez. Mutlaka suyu yönetmek zorundayız. Şu anda çok iyi bir örneğimiz var. Çay ilçemizde bir sistem kurduk. Çay meclis üyelerimiz bir sorun varsa anlatsınlar. Sistem tıkır tıkır işliyor. Sandıklı ilçemizde bir sistem kuruldu, bu sisteme bağlı 26 köyümüz var. Ne köy muhtarlarımız ne de vatandaşımız su parasıyla, suyun teminiyle tamiriyle bakımıyla hiçbir şeyiyle uğraşmıyor. 26 köyde bu sistem çok iyi işliyor. Mutlaka köylerimizde, ilçelerimizde suyu yönetmek zorundayız.” diye konuştu.
“BU KULLANIM SÜRERSE KÖTÜ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”
Afyonkarahisar Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy sözlerini şöyle tamamladı: “Tehlike geliyorum diyor. Bu söylediklerimi ileride kanıt olması açısından beyan ediyorum. Bu şekilde ilerlersek daha kötü günler bizi bekliyor. İnşallah daha çok kar yağar daha çok yağmur yağar da su kaynaklarımız kurumaz. Ancak bu şartlarda bu kullanımda kötü günler bizi bekliyor. Herkesin dikkatini çekiyorum.” Burcu AYDIN’ın Haberi
#murattoy, #afyon, #afyonkarahisar, #igm, #ilgenelmeclisi, #su, #susorunu, #kuraklık

Sosyal Medya Hesapları
Twitter: https://twitter.com/KocatepeGzt
İnstagram: https://www.instagram.com/kocatepegazetesi/
Facebook: https://www.facebook.com/kocatepegazetesi/
Website: https://www.kocatepegazetesi.com/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM