100 bin kap aşure dağıtıldı

100 bin kap aşure dağıtıldı

“Sultan Divaniyi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure” etkinlikleri kapsamında, Büyük Taaruz’un 100. Yılı etkinlikleri dolayısıyla vatandaşlara 100 bin kap aşure ikramında bulunuldu

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehrin abide şahsiyetlerinden Mevlana’nın Torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure günü etkinlikleri Mevlevi Türbe Camii’nde aşure ikramıyla sona erdi.
Muharrem ayı geleneği olarak gerçekleştirilen etkinlikte,”40 hafıza, 40 hatim okutularak, 40 kazanda pişirilen aşure”, Cuma namazının ardından Sultan Divani’nin türbesinin de bulunduğu Mevlevi Camisi başta olmak üzere kentin bir çok noktasında dağıtıldı. Mevlevi Camisi’nde düzenlenen aşure dağıtım töreni, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseriyle başladı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, törende yaptığı konuşmada, aşure etkinliğinin yaklaşık 600 yıldır devam ettiğini, Mevlevi Camisi’nde 40 hafızın 40 kazan başında 40 hatim indirdiğini söyledi.
Geleneksel etkinliğin duasının dün (önceki gün) yapıldığını dile getiren Başkan Zeybek, şöyle konuştu:
“Belediye sosyal tesislerimizde aşuremiz hazırlandı. Cuma namazının ardından da şimdi dağıtımını yapıyoruz. Bu geleneği inşallah, ömrümüz olduğu müddetçe yaşatmayı sürdüreceğiz. Aşuremizi, şehrimizin farklı noktalarında insanlara ikram edilecek. Herkese şifa olsun. Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.”
İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından yapılan duanın ardından belediye yemekhanesinde çeşitli hububat ve yemişle hazırlanan 100 bin kap aşure, Afyonkarahisarlılara dağıtıldı. Etkinliğe, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM