Büyük Zafer’in 100. yıl kutlamaları başlıyor

Büyük Zafer’in 100. yıl kutlamaları başlıyor

Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe ve zaferin şehri Afyonkarahisar 100 yıl sonra aynı coşku ve heyecana ev sahipliği yapacak

Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümü 24-30 Ağustos 2022 tarihleri arasında birbirinden zengin içerikli düzenlenecek törenlerle coşkuyla kutlanacak
HAVA MEYDAN KOMUTANLIĞI’NDA SERGİLER AÇILACAK
Bugün 10.00-19.00 saatleri arasında Hava Meydan Komutanlığı’nda Statik Hava ve Araçları Sergisi ziyarete açık olacak. Hava Silah Araç ve Gereçleri Sergisi, Büyük Taarruzun 100. yıldönümü Fotoğraf Sergisi ve “Zaferin Askeri Mehmetçik” Sergisi düzenlenecek. Statik Hava Araçları Gösterisi kapsamında; Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Türk Hava Kurumu unsunlarına yer verilecek.
ÜCRETSİZ ARAÇ KALDIRILACAK
Hava Meydan Komutanlığında 24-25-26 Ağustos’ta yapılacak TSK Harp Araçları Sergisi ile hava gösterilerine katılmak isteyen vatandaşlar için 3 gün boyunca saat 10:00’dan itibaren her yarım saatte bir Zafer Meydanı, Ataköy Migros ve Park Afyon önünden ücretsiz araç kaldırılacak.
ZAFER YÜRÜYÜŞÜ BUGÜN
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Büyük Taarruz’un 100. Yılı kapsamında 1922 genç sporcu 1922 metre bayrak ve 100. yılda 100 meşale ile bayrak yürüyüşü gerçekleştirecek. Yürüyüş sonrası ise Canan Anderson tarafından kahramanlık temalı keman dinletisi programı gerçekleştirilecek.
TUNÇ SOYER, EMRE KONGAR,  ZÜLFÜ LİVANELİ, HALUK LEVENT BUGÜN AFYON’DA
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dereçine Belediyesi işbirliğinde Dereçine Beldesi’nde bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yazar Prof. Dr. Emre Kongar, Gazeteci Merdan Yanardağ ve Sanatçı Zülfü Livaneli’nin katılımıyla bir dizi etkinlik yapılacak.
25 AĞUSTOS AKŞAMI İLK TÖREN ŞUHUT’TA
25 Ağustos 2022 Perşembe akşam saat 20.00’de Şuhut ilçesinde Atatürk Evi ziyaret edilecek. Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde atlı birlikler Büyük Taarruz Karargâhı’ndan İzmir’e uğurlanarak kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Şuhut Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler ilçenin stadyumunda saat 21.30’da başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası protokol konuşmaları yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nca “Zafer Yolu 100. Yıl Son Söz” konseri verilecek. Halk ve protokol üyeleri saat 23.30’da Şuhut ilçesinde Çakırözü köyü programına katılım için Şuhut ilçesinden hareket edecek. Çakırözü köyünde Büyük Taarruz video gösterimi ardından kahramanlık türküleri dinletisi gerçekleştirilecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Tarihi Tören Takımı eşliğinde Çakırözü köyünden temsili Zafer Yürüyüşü başlatılacak. Lazer ışık gösterisi, yürüyüşe katılanların Kocatepe’ye uğurlanmasından ardından sabah saat 4.30’da Zafer Yürüyüşü katılımcıları Kocatepe’de toplanacaklar. Askeri harekâtın detayları burada katılımcılara bir subay tarafından anlatılacak.
26 AĞUSTOS’TA İLK TÖREN KOCATEPE’DE
26 Ağustos 2022 Cuma sabah saat 9.00’da Kocatepe Büyükkalecik mevkiinde Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’ndan tören başlayacak. Büyük Taarruz Bisiklet Turu başlatıldıktan sonra Atatürk Anıtına çelenkler sunulacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşının okunması ile ayyıldızlı Türk bayrağı göndere çekilecek. Devlet büyüklerinden gelen kutlama mesajları okunduktan sonra Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapacak. Daha sonra bir subay tarafından arazi tanıtılarak harekât anlatılacak. Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği’ndeki tören saat 10.00’da başlayacak. Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşının okunması akabinde bir subay tarafından günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapılacak. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılar şehitliği ziyaret edecekler. Öğleden sonra saat 14.00’de 100. Yılda Büyük Taarruz Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde başlayıp, Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından konferans verilecek. Akşam saat 20.00’de Zafer Meydanı’nda Türk Tarih Kurumu tarafından etkinlik gerçekleştirilecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando gösteriminin ardından “Milletin Azmi” adlı belgesel gösterimi gerçekleştirilecek. Öte yandan Sinanpaşa ilçesinde bulunan Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’ndaki tören Sinanpaşa Kaymakamlığı’nca icra edilecek.
HAVA MEYDAN KOMUTANLIĞI ETKİNLİKLERİ 26 AĞUSTOS’TA DA SÜRECEK
Hava Meydan Komutanlığı’nda Statik Hava ve Harp Araçları sergisi 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Aynı saatlerde hava gösterileri sunulurken, Türk Hava Kurumu tarafından motorlu yamaç paraşütü, motorlu yelken kanat, RC Uçak, sıcak hava balonu uçuşu etkinlikleri yapılacak. Paraşüt gösterileri kapsamında; Genel Kurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı Paraşüt Takımı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Paraşüt Timi tarafından etkinlikler gerçekleştirilecek. Türk Hava Kurumu gösterisi doğrultusunda üç uçak tören geçişi yapacak. Türk Yıldızları’nın Ay Yıldız Gösterisi, Jandarma Genel Komutanlığı helikopterleriyle Çelik Kanatlar ve Üzüm Salkımı gösterisi ve tören geçişi, Emniyet Genel Müdürlüğü helikopterleriyle Üzüm Salkımı gösterisi ve tören geçişi yapılacak. Ardından; Kara Kuvvetleri Komutanlığı Helikopter tören geçişi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uçak ve Helikopter tören geçişi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı –F-4E 2020 ve F-16 muharip uçak geçişi ile Türk Yıldızları Zafer Haftası 100. Yıl özel gösterisi gerçekleştirilecek.
27 AĞUSTOS’TA AFYON’UN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLANACAK
27 Ağustos 2022 Cumartesi günü tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camiinde Mevlit okutulup Afyonkarahisar Belediyesi tarafından katılımcılara pilav ikram edilecek. Öğleden sonra saat 15.30’da Zafer Haftasına katılan protokol üyeleri Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı makamında ziyaret edecekler. Gedik Ahmet Paşa (Taş) Medresesi’nde Afyonkarahisar Belediyesi ve ADD Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Ethem Tem 4. Fotoğraf Yarışması sergi açılışı ve ödül töreni saat 16.00’da başlayacak. İmaret Camiinden Anıtpark önüne kadar saat 16.30’da yapılacak Zafer Halk Yürüyüşü akabinde Anıtpark önünde AYTAM tarafından düzenlenen “İşgalden Kurtuluşa Afyonkarahisar” adlı fotoğraf sergisi açılacak. Saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluş günü programı icra edilecek. Program doğrultusunda; Uluslar arası Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ardından saygı duruşu, İstikla Marşının okunmasıyla ay yıldızlı Türk bayrağı göndere çekilecek. Devlet büyüklerinden gelen kutlama mesajlarının okunması sonrası Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve diğer protokol üyeleri konuşma yapacaklar. Jandarma Genel Komutanlığı Merasim ekibinin silahlı hareketler gösterisi, Uluslar arası Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri, şiir dinletisi, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konseri, Jandarma Genel Komutanlığı helikopterleriyle Üzüm Salkımı gösterisi ve Afyonkarahisar Kalesi’nin Zaferin 100. Yıl Temalı Işıklı gösterisi sunulacak. Zafer Meydanı’nda Yücel Arzen tarafından “Zaferin 100. Yılında Hürriyet Çağrısı” konseri verilecek. Sinanpaşa ilçesinde Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği’ndeki tören kaymakamlık tarafından gerçekleştirilecek. Öğleden sonra saat 15.00’de Park Afyon AVM’de Kara Kuvvetleri Komutanlığı bandosu konser verecek. İscehisar ilçesinde Giresunlular Şehitliği’ndeki tören akşam saat 18.00’de İscehisar Kaymakamlığı tarafından icra edilecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı askeri birliği bando eşliğinde akşam saat 20.00’de Ordu Evi, Ordu Bulvarı Caddesi, Milli Birlik Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Yeşilyol Caddesi güzergâhında bando eşliğinde şehir turu atacak.
28 AĞUSTOS’TA ANITKAYA ŞEHİTLİĞİNDE TÖREN YAPILACAK
28 Ağustos 2022 Pazar günü sabah saat 9.30’da Zafer Haftasına katılan protokol üyeleri Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp’i ziyaret edecek. Protokol üyeleri saat 10.00’da Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret edecekler. İhsaniye ileçsine bağlı Kayıhan beldesinde saat 10.00’da Frig Vadileri Rahvan At Yarışı Zafer Kupası yapılıp, öğleden sonra saat 15.00’de ödül töreni gerçekleştirilecek. Sabah saat 11.00’de Anıtkaya (Eğret) Şehitliği’nde tören düzenlenecek. Saygı duruşu, saygı atışı ardından İstiklal Marşı okunacak. Bir subay ile Anıtkaya köy muhtarı bir konuşma yapacaklar. Tören; Tören geçişi, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulmasından sonra şehitliğin gezilmesiyle tamamlanacak. Akşam saat 20.00’de Kocatepe Spor Kompleksinde ATSO 16. Geleneksel Spor Oyunları açılış programı gerçekleştirilecek. Akşam saat 21.00’de Zafer Meydanı’nda Uluslar arası Halk Oyunları gösterileri sunulacak. Sinanpaşa ilçesinde Yıldırım Kemal Şehitliği’ndeki tören saat 13.30’da Sinanpaşa Kaymakamlığınca gerçekleştirilecek. Akşam 19.00’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando Konseri AFİUM’da yapılacak.
29 AĞUSTOS’TA CUMHURBAŞKANI AFYON’DA OLACAK
29 Ağustos 2022 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Taarruz’un 100. yılı kutlama programı nedeniyle Afyonkarahisar’a teşrif edecek. 30 Ağustos 2022 Salı günü sabah saat 9.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı saat 9.20’de protokole dair zevatın Zafer Bayramı tebriklerini makamda kabul edecek. Kocatepe Büyükkalecik mevkiinde saat 10.00’da “İskender Paydaş ile Zafere Doğru” konseri başlayacak. Kocatepe Anıtı’nda 300 kilometrelik Zafer Ultra Maratonu başlatılacak. Maraton İzmir’de tamamlanacak. 7,5 kilometrelik Zafer Ultra Maratonu ise Kocatepe Anıtı’nda başlayıp, Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliğinde tamamlanacak. Öğleden sonra saat 14.30’da Kütahya’da Zafertepe’deki törenler başlayacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM