“Bu toprakların nasıl vatan olduğunu hatırlatmalıyız”

“Bu toprakların nasıl vatan olduğunu hatırlatmalıyız”

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, büyük bir vatan aşkı ve büyük bir adanmışlıkla bu toprakların vatan olduğunu hiç unutmayıp, unutanlara hatırlatılması gerektiğini söyledi. Bozkurt, “Bunu unutanlara hatırlatmalıyız. 26 Ağustos’ta burada olmayı içine sindiremeyip 29 Ağustos’ta gelenlere de hatırlatmalıyız” dedi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi’nde dün öğleden sonra Derneğin Genel Başkanı Dr. Hüsnü Bozkurt, Afyonkarahisar eski Milletvekili Müjdat Kayayerli ve yurdun çeşitli yörelerinden gelen dernek üyeleri basın toplantısında bir araya geldi.
“HER TÜRLÜ YARDIMI YAPAN VALİMİZ VE BÜROKRATLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra katılımcılara hitap eden ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, ADD Genel Başkanı Dr. Hüsnü Bozkurt ve derneğin yurt genelinden Zafer Yürüyüşüne katılmak üzere gelen şube üyelerine katılımları nedeniyle teşekkür etti. ADD Şubesi olarak Kocatepe’de bir kamp kurduklarını dile getiren Cengiz, “Kampımıza öğrencilerimiz geldiler ve kamp yapacakları çadırları kendileri kuruyorlar. Kendilerini yaşama hazırlanıyorlar. Atatürk’ün nefes aldığı, rüzgârıyla söyleştiği o kutsal mekânda 25-30 Ağustos 2022 tarihleri arasında beş gün kalacaklar ve misafirimiz olarak onları en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Başta Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı olmak üzere diğer bürokratlarımız her türlü yardımı yaptılar. Kendilerine bu vesileyle teşekkür ediyorum. Örneğin tuvalet ihtiyacına yönelik durumu Sayın Valimizle paylaştığımda konuyu çözerek bize gerekli dönüşü sağladı. Şu anda herşey hazır, herşey öğrencilerimizin rahatı ve huzuru içindir.” dedi.
“BÜYÜK ZAFER KAZANILMASA MALAZGİRT ZAFERİNİDE KUTLAYAMAZDIK”
ADD Genel Başkanı Dr. Hüsnü Bozkurt, Zafer Haftası kapsamında Afyonkarahisar’da olmayı arzu ettiklerini ifade etti. Hekimlik yaptığı dönemde, Konya’da CHP İl Başkanı ve Milletvekili olduğu süreçlerde Kocatepe’ye en az on defa geldiğini belirten Bozkurt, “26 Ağustos tarihinde Zafer Yürüyüşlerine katıldım. Çadırlarda kaldım, üşüdüm. Defalarca Akşehir ilçesinde Batı Cephesi Karargâhını gelenlere gezdirdim. Şuhut ilçesini gezdirdim. Tamda şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda denilen bir toprağın üzerindeyiz. Bunu çok samimi söylüyorum. Bu gelipte geçiverilecek, söylenipte bitiverilecek bir şey değildir. Kocatepe’den İzmir’e kadar olan yol 400 kilometrenin üzerinde bir mesafededir. O Mehmetçik Ağustos sıcağında 5 gün göğüs göğüse çarpıştıktan sonra ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz ileri.’ emrini aldıktan sonra günlerce mücadele etmişlerdir. Günümüzde asfalt yolda 400 kilometreden fazla yolu 9 günde yürü deseler hiçbirimiz yürüyemez. Ne büyük bir vatan aşkı ve ne büyük bir adanmışlıkla bu toprakların vatan olduğunu hiç unutmamalıyız. Bunu unutanlara hatırlatmalıyız. 26 Ağustos’ta burada olmayı içine sindiremeyip 29 Ağustos’ta gelenlere de hatırlatmalıyız. Çiğiltepe’yi söz verdiği saatte alamadığı için gururuna yediremeyip beylik tabancasını şakağına dayayıp sıkan Reşat Çiğiltepe’nin namusu olmasaydı, o Afyon’un sabah ayazında Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘O karanlıklar üzerinde sarışın bir kurda benziyordu.’ dedirten duruşu olmasaydı biz bugün bu salonda oturup bu sohbetleri edemezdik. Birileri de gidip ne hikmetse ne büyük aymazlıksa Kocatepe ile yarıştırdıkları Malazgirt’te ki o zaferde elbette bizimdir, kutlayacak bir Malazgirt Zaferleri kalmazdı. Çünkü Kocatepe olmasaydı bugün gidip kutlama yaptıkları Malazgirt’te vatan toprağı diyecek durumda olmazdı.” diye konuştu.
“BURASI AFYON HERKES SAYIYLA KENDİNE GELSİN”
Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyon’da bir geçitte Atatürk ismini kaldırma aymazlığında bulunulmamalıydı. Bu Afyon merkezinde oldu. Burası Afyon yahu herkes sayıyla kendine gelsin. Bir geçidin üzerindeki Atatürk ismini birkaç harfi düştü diye kaldırıp tekrar yerine koymamak umarım bir harf temin güçlüğüdür bir an önce halledilir.”
“İHTİYACIMIZ O GÜNKÜ VATAN SEVGİSİNİ BUGÜNE TAŞIMAKTIR”
Bir toplantı katılımcısının söz konusu geçide isim tabelasının takıldığını belirtmesi üzerine Bozkurt şunları kaydetti:
“Atatürk isminin yeniden takılması güzeldir. Sağ olsunlar. Bu vesile ile Afyonkarahisar Valisi Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı hanımefendiye de derneğimizin Afyonkarahisar Şubesine ve Başkanımız Veli Cengiz’e gösterdiği yardım nedeniyle teşekkür ederim. Bürokratlar devletin bürokratlarıdır. Öyle de olmalıdır. ADD kamu yararına çalışan bir dernektir. Kuruluş amacı Atatürk’ün Cumhuriyeti kurma felsefesini, ilke ve devrimlerini gelecek kuşaklara aktarmaktır. Emperyalizmin 100 yıllık planı olan Anadolu Türklüğünü Anadolu’dan Asya steplerine sürme planına karşı durmaktır. Dolayısıyla ADD’nin hiçbir eylemi kişisel kaygılarla yapılan bir şey değildir. Tamamen vatan ve yurt sevgisiyle yapılan eylemlerdir. 26 Ağustos tarihinin 100’ncü yılında Afyon’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Törenlere katılacak herkese şunu hatırlatmak istiyorum; Ebediyete intikal etmiş ne Atatürk’ün ne de 8-10 yaşındaki şehitlerimizin, ne Fatma Onbaşı gibi, Şerife Bacı gibi kadın şehitlerimizin ne de binlerce Mehmetçiğin bizim buralara gelip yürümemize ihtiyaçları yoktur. Bunlara bizim ihtiyacımız vardır. İhtiyacımız o günkü vatan sevgisini bugüne taşımaktır. Söz verdiği saatte bir tepeyi alamamayı onuruna yediremeyen o namus anlayışına ihtiyacımız var.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM