Şehri karıştırmayı başaramadı,  yöneticileri hedef alıyor

Şehri karıştırmayı başaramadı, yöneticileri hedef alıyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın provokasyon çabalarına Afyonkarahisar’ı alet etmeye çalışması Afyonkarahisar kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Özdağ, son olarak kendisinin provokasyon girişimlerine önleyen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’i hedef aldı

 

AFYONKARAHİSAR’I
KARIŞTIRMAYI BAŞARAMADI
Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü etkinliklerini birbirinden güzel etkinliklerle kutlayıp, hem siyasetin hem de devletin üst düzey isimlerinin konuk edildiği Afyonkarahisar’da Ümit Özdağ’ın tavırları “Provokasyondan başka bir şey değil” yorumuyla tanımlandı. Bir çok siyasetçi hem 100. Yıl törenlerine katılıp, hem de siyasi faaliyetlerde bulunduğu Afyonkarahisar’da tüm kesimler insanları kışkırtıcı tavırlardan, toplumun sinir uçlarına dokunmaktan kaçındılar.
Ancak Ümit Özdağ hem siyasetin en son girmesi gereken cami içerisinde, hem de şehrin cadde ve sokaklarında olay çıkartmak istercesine tutum ve davranışlar sergiledi. Şehrin huzur ve güvenliğinden sorumlu olan Valilik ve Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin sorumluluk bilinci içerisindeki tutumları sayesinde amaçlarına ulaşamayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu kez Vali ve Emniyet Müdürü’nü hedefine koydu. Özdağ’ın Afyonkarahisar’daki bu çabaları Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz tarafından tepkiyle karşılandı. Özdağ’ın provokatif tutumunun herkesçe malum olduğunu hatırlatan Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz, “Yanına özel eleman alıp camide safa geçeceksin. Ortalığı karıştırmak için imamı tahrik etmeye çalışacaksın. Bunu kayda alıp paylaşacaksın. Sonra da şehri karıştırmak için çabalayacaksın. Ve tüm bunlara herkesin seyirci kalmasını bekleyeceksin. Sen Afyonkarahisar’ı tanıyamamışsın Ümit Bey. Büyük Zaferimizin 100’üncü yılı etkinliklerine gölge düşürmeyi başaramadığın gibi Afyonrahisar’ı karıştırmayı da başaramayacaksın.” yorumunda bulundular.
ÖNCE CAMİDE PROVAKASYON
Zafer Haftası kutlamalarına katılmak üzere geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’a gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ İmaret Camii’nde Cuma namazını kıldı. İmam hutbeyi tamamladığı sırada yanında götürdüğü kişilerin kamera ile kayıt yapmaya başlamasının ardından Ümit Özdağ cami içerisinde provakasyon çabalarına başladı. İmam’a “Atatürk’ü anmayacak mıyız, Atatürk’e rahmet okumayacak mıyız?” diye seslenen Özdağ’ın sözleri karşılık bulmadı. İstediği tepkiyi alamayan Özdağ bu kez “Atatürk’ün ruhuna fatiha” dedi. Özdağ’ın bu yaptıkları kamera ile kayda alınarak internet üzerinden paylaşıldı.
VALİLİK VE EMNİYET ENGEL OLDU
Cami içerisindeki tepkisini cami avlusunda da sürdüren Ümit Özdağ daha sonra Afyonkarahisar Müftülüğü önünde protesto amaçlı basın açıklaması yapmak istedi. Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı önlemler sayesinde bu amacına ulaşamayan Özdağ ve beraberindekiler konakladıkları MCG Çakmak Otel’den Müftülük önüne kadar yürüyüş yapmak istediler. Özdağ ve ekibinin bu talebine de izin verilmedi. Son olarak Anıtpark önünde dün bir basın açıklaması yapan Ümit Özdağ provokatif tavrını bugün düzenlediği basın toplantısında da sürdürdü.
VALİ YİĞİTBAŞI VE EMNİYET MÜDÜRÜ TEMİZ’E HAKARET ETTİ
Basın toplantısında konuşan Özdağ, Cuma hutbesinde Atatürk’ün ruhuna dua edilmemesi sonrasında Zafer Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması öncesinde İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’in “yaptırmam” dediğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Emniyet müdürü ben orada verdirmem demiş. Arkadaşlar valilikten bir yazı getirdiler. Bu yazı bu olaylardan önce olmuş. Zafer Haftası boyunca ilde 3 yerde basın açıklaması yapılabilirmiş. Ben de sevgili Türk polisi ile yıllarca hocalık yaptığım, ne şartlarda çalıştıklarını bildiğim, nasıl onurlarıyla oynandığını bildiğim, sevgili Türk polisi ile karşı karşıya gelmemek için meydana gittim. Emniyet müdür yardımcısı geldi. Emniyet Müdürü’ne söyle benim o meydana gitmemi engelleyecekseniz beni öldürmeniz lazım dedim. Yüreğiniz varsa gelin görelim yürekleri yokmuş. Afyon Emniyet Müdürü bil biz de bunu not ettik. Türk polisi olmak başka şey, Süleyman’ın polisi olmak başka bir şey. Sen Süleyman’ın polisisin. Seni öyle not ettik. Müftülere seçimler geliyor sahaya inin diye çağrıda bulunuyorlarmış. İktidarın bu fitnesinin aracı haline gelmeyin. Hz. Osman’ın katilleri ile aynı safta yer almayın. Bu milletin İslam dinini benimsemesi AK Parti ile olmadı onunla da bitmeyecek. Biz 1000 seneden beri Müslümanız. Sizler de görüyorsunuz İslam’a AK Parti’nin 20 yılında oldu. En fazla deist ve ateist bu dönemde çıktı. Çünkü Allah’a aldatanlar İslamı istismar edenler, Türk Milleti’nin tepkisini ortaya çıkardılar. Afyon’un sinema televizyonculuk mezunu valisine bir sözüm var. Bundan sonra beni ve Zafer Partisi kadrolarını burada daha çok göreceksiniz.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM