“Hastalıklar sağlık kuruluşlarında  tedavi edilir”

“Hastalıklar sağlık kuruluşlarında tedavi edilir”

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, bulaşıcı hastalıkların her zaman görüleceğini, hastalıklara yakalanmadan gerekli önlemleri alınması gerektiğini açıkladı. Balık, hasta olunması halinde sağlık kuruluşlarının tercih edilmesi gerektiğini söyledi

 

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen sohbet toplantılarının ikincisi 24 Eylül 2022 Cumartesi günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Prof. Dr. İsmail Balık, enfeksiyon hastalıkları ve aşılama hakkında detaylı bilgiler verdi.
HİÇBİR HASTALIK KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE TEDAVİ EDİLMEZ
Prof Dr. İsmail Balık, katılımcılara Covid 19 virüsü, enfeksiyon hastalıkları ve aşılarla ilgili bilgiler verdi. Kulaktan dolma bilgilerle hiç bir hastalığın tedavisinin mümkün olmadığını söyleyen Balık, bugün dünyada bulaşıcı hastalıkların başında gelen korona virüsün kendi kendine tedavisinin mümkün olamayacağını, bunun için acilen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini açıkladı.
“TEDAVİ SAĞLIK KURULUŞLARINDA HEKİMLERDE ARANIR”
İnternetten ilaç alımının sağlığı tehdit eden bir durum olduğunun altını çizen Balık, “Bize baş vuran hastalarda genellikle internetten satılan sahte ilaçlarla tedavi olmaya çalıştıklarını ve tedavi yerine çok daha fazla hastalandıklarına şahit oluyoruz. Lütfen tedaviyi sağlık kuruluşlarında hekimlerde arayınız. Dünya kurulduğundan bugüne var olan bulaşıcı hastalıklar bundan sonra da mutlaka görülecektir. Bizlerin yapması gerek bu hastalıklara yakalanmadan gerekli önlemleri almak, eğer yakalandıysak sağlık kuruluşlarında derdimize derman aramaktır.” dedi.
AŞI KARŞITLIĞI DÜNYA GENELİNDE BİR SORUN
Aşı karşıtlığının, Türkiye ve dünyada hastalıklarla mücadelede baş edilmesi gereken en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Balık, “Enfeksiyon hastalıklarıyla mücadelede aşılar büyük önem taşır. Aşı üretimi adeta savunma sanayinde yakalanan başarı kadar önemli ve stratejiktir. Türkiye’nin bu alandaki geçmiş tecrübelerine ek olarak, son yıllarda yaptığı çalışmalar son derece değerlidir.
CUMHURİYETİN KAZANILDIĞI TOPRAKLAR ÇOK ÖNEMLİ
Prof. Dr. İsmail Balık sözlerini şöyle tamamladı: “Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklardan gelen ve Afyonkarahisarlıyım diyerek kapımızı çalandan hiç bir referansa gerek kamadan elimizden gelen yardımı her zaman yaptık, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” Prof. Dr. İsmail Balık’a verilen teşekkür plaketi ile sohbet programı tamamlandı. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM