ATSO’da “değişim” rüzgarı

ATSO’da “değişim” rüzgarı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Meclis üyelerinin belirlendiği seçimlerde mevcut yönetim büyük güç kaybederken, değişimden yana olan diğer ekip tahmin edilenin çok üzerinde Meclis üyeliği kazanarak umut vaad etti

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın kıran kırana geçen seçimlerinde yeni Meclis üyeleri belirlendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Meslek Komite Üyeleri Seçimi cumartesi günü sabah saat 9.00’da başlarken saat 17.00 itibariyle oy kullanma işlemi sona erdi. ATSO seçimlerinde 35 meslek grubunda 83 meclis üyesini belirlemek için oy hakkı bulunan 4295 üye 9 sandıkta oy kullandı. Mevcut Başkan Hüsnü Serteser “Kırmızı” liste ile rakibi Önder Artuk ise “Mavi” liste ile yarışırken sayım sonrasında resmi olmayan sonuçlara göre meclise Kırmızı listeden 44 kişi, Mavi Listeden ise 40 kişi girdi. Öte yandan seçimde oluşan Beyaz listeden de 3 kişi meclise girdi. 4 gün sonra meclis yeni başkanını belirleyecek.
ATSO’nun 35 meslek gurubunda seçim sonuçları şu şekilde gerçekleşti.
Gıda ürünleri satıcıları ile marketlerin yer aldığı 1. Meslek Grubu’nda son 2 güne kadar tek liste seçime girecekti. Zekiler Gıda, Türkmenler AVM ve Hilal Meşrubat’tan oluşan bu liste grupta tek aday iken seçime 2 gün kala ikinci bir ekip ortaya çıktı. Beyaz liste ile seçime katılan ekipte Adnan Şenel, Yazgı Külcüoğlu ve Mustafa Bor yer aldı. Afyonkarahisar’da 30 adet şubesi bulunduğu belirtilen BİM Marketler tarihte ilk kez ATSO seçimlerinde oy kullanmak için ATSO’dan yetki belgesi almak istedi. 30 market için 17 yetki belgesi verildi. Bu 17 yetki belgesi 1. Meslek Komitesi’nin kaderini değiştirdi.
189 üyesi bulunan grupta 66 oy kullanıldı. Beyaz liste 33, kırmızı liste 31 oy aldı.
Un ve Unlu mamül üreticilerin kapsayan 2. Meslek Grubu’nda Kırmızı listeden Karahisar Un-Yem, Çiftbaşak Gıda’ya karşı, mavi listeden As Otelcilik ve Avcılar Un yarıştılar. 51 kayıtlı üyeden 43’ü oy kullandı. Kırmızı liste 25, mavi liste 16 oy aldı.
Yem ve yağ üreticilerini kapsayan 3. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Evrenkaya Tavukçuluk, Çiftçiler Yağ ve Şuhut Merkez Sulama Koop aday oldu. Mavi listeden ise Gelişgen Kardeşler, Piramit Organizasyon ve Afyon Yem A.Ş. aday oldular. Kırmızı liste 50, mavi 55 oy aldı.
Et ve et ürünleri satıcılarını kapsayan 4. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Fatih Mühsürler, Abdurrahman Kocaşaban ve Alp Entegre, mavi listeden ise Alpay İpek, Vahdet Et ve Ortatepe Hayvancılık aday oldular. 169 üyeden 132’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 72, mavi 51 oy aldı.
Madencilik faaliyetlerini içeren 5. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Ay yıldız Maden, Demmer Demireller Mermer ve Karamehmet Mermer aday olurken, mavi listeden Gökay Doğaltaş, Reis Mermer ve Marbros Madencilik aday oldular. 162 kayıtlı üyeden 125 üye oy kullandı, kırmızı liste 78, mavi liste 46 oy aldılar.
Dayanıklı Tüketim Malları’nı kapsayan 6. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Elite Klima Akif İşbilir, Kalemak Kerim Dayıoğlu aday olurken, mavi listeden Mustafa Kardaş ve Taşbaş Cam ürünleri aday oldular. 88 kayıtlı üyeden 51’i oy kullanırken, kırmızı liste 22, mavi liste 28 oy aldılar.
İlaç ve Medikal satıcılarını kapsayan 7. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Afyon Ecza Deposu Sefa Eroğlu, Cemil Uluışık ve Doğuş Veterinerlik aday oldular. Mavi listeden ise Kocatepe Medikal, Traf Sağlık Ürünleri ve Kardelen Kaya Rehabilitasyon aday oldular. 102 üyeden 71 üye oy kullandı kırmızı liste 23, mavi liste 46 oy aldılar.
Ağaç ve ağaç ürünlerini kapsayan 8. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Fatih Şapçı ile Yörükler Mobilya İlyas Okyar aday oldular. Mavi listeden ise Çağlayan Orman Ürünleri ile Nakilcioğlu Orman Ürünleri firmaları aday oldu. 84 üyeden 71’i oy kullandı. Kırmızı liste 31, Mavi liste 40 oy aldılar.
Yapı elemanlarını kapsayan 9. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Panova Yapı ve ÇVK ısı firmaları aday olurken, mavi listeden Yusuf Balık ve Keser Metal aday olmuşlardı. 82 üyeden 65’i y kullanırken kırmızı liste 25, mavi liste 22 ve beyaz liste de 9 oy aldılar.
Mermer Fabrikalarını kapsayan 10. Meslek Gruubu’nda kırmızı listeden Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Muharrem Çakmak ve Hüseyin Şehitoğlu aday olurken, Mavi listeden ise Tabi Mermer, Adnan Aygün ve Balmahmut Mermer aday olmuşlardı. 297 üyeden 233’ünün oy kullandığı bu gurupta kırmızı liste 66, mavi liste ise 162 oy aldı.
İnşaat malzemeleri toptan ve perakende ticareti yapanları kapsayan 11. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Tufan İplikçioğlu, Ahmet Hikmet Dönerkaya ve Orhan Çetingül aday olurlarken, mavi listeden ise Mustafa Kocaşaban, Bedriye Çelik ve Has Avcı Toprak Sanayii aday oldular. 185 üyeden 125’i oy kullandığı bu grupta kırmızı liste 64 oy, mavi liste 61 oy aldılar
Makine imalat ve satıcılarını kapsayan 12. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Adnan Demirel ve Tahir Vurgun aday olurken, mavi listeden Ahmet Gürel ile Pancar Ekicileri Kooperatifi adına Şükrü Balık aday oldular. 82 üyeden 65’inin oy kullandığı bu grupta kırmızı liste 32, mavi liste 33oy aldılar.
Nakliye ve Ulaştırma Faaliyetlerini kapsayan 13. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Bülent Saygı, Osman Ulupınar ve Süleyman Çevik aday olurlarken, mavi listeden ise Kocakerimoğlu Taşımacılık, 60 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi ve Yaşarlar Petrol aday oldular. Seçimi kırmızı liste kazandı.
Otomotiv ve motorlu araç satış bakımını içeren 14. Meslek Gurubunda kırmızı listeden Nureddin Aydın, Bekir Bayana ve Nebahattin Demirel aday olurken, mavi listeden Murat Çıracıoğlu, Kavaklar Otomotiv ve Mahmut Önder Artuk aday oldular. 137 üyeden 126’sı oy kullanırken kırmızı liste 68, mavi liste 58 oy aldılar.
Konut inşaatı ve müteahhitlik hizmetlerini kapsayan 15. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Hüsnü Serteser, Mesut Araç ve Mehmet Siper aday olurken, mavi listeden M. Burak Ertürk, İbrahim Balık ve Mevlüt Karkı aday oldular. 330 üyeden 260’ı oy kullanırken, kırmızı liste 119, mavi liste 137 oy aldı.
Turizm ve otelcilik faaliyetlerini kapsayan 16. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Muammer Türker ile Yücel Albay aday olurken, mavi listeden ise Abdurrahman Kafadar ve Ali Günçar aday oldular. 84 kayıtlı üyeden 74 oy kullanıldı ve kırmızı liste 32, mavi liste 41 oy aldılar.
Akaryakıt ürünleri ticareti yapanları kapsayan 17. Meslek Grubu’nde 3 ayrı liste çıktı. Kırmızı listeden Çetin İplikçioğlu, Adnan Demirel ve Kerem Güzel aday olurken, mavi listeden Mustafa Hancıoğlu, Halit Özutku ve Afyon Hisar Petrol aday oldular. Turkuaz yeşil renkli liste ile Hakkı Şehribanoğlu ve Yüksel Petrol yarışa katıldılar. 149 üyeden 119 oy kullanılan ekipte kırmızı lise 48, mavi liste 21, turkuaz yeşil liste 46 oy aldılar.
Konfeksiyon ve Giyim mağazalarını içeren 18. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Mustafa Özer, Halil Serim ve Orhan Atam aday olurken, mavi listeden Mustafa Kocaşaban, İsmail Palalı ve Kadir Öğüt aday oldular. 132 üyeden 60’ının oy kullandığı seçimde kırmızı liste 24 , mavi liste 35 oy aldılar.
Matbaalar ve yayın faaliyetlerini içeren 19. Meslek Gurubunda kırmızı listeden Mesut Tabak ile Gürani Güzbey aday olurken, mavi listeden Sezer Küçükkurt ve Şevki Çetinkaya aday oldular. 85 üyenin bulunduğu listede 64 oy kullanırken kırmızı liste 41, mavi liste 23 oy aldılar.
Bankalar ve kuyumcuların yer aldığı 20. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Hayrettin Güzbey ve Hüseyin Çetinbaş aday olurken, mavi listeden Bayar Sarrafiye ile M. Duru Gold firması aday oldular. 89 üyeden 27’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 22, mavi liste 4 oy aldılar.
Şekerleme ve içecek sektörünün yer aldığı 21. Meslek Gurubu’nda Ömer Altınay ve Ahmet Akkent aday olurken, mavi listeden Dostlar Şekerleme ve Mahmut İşisağ aday oldular. 57 üyeden 46’sı oy kullanırken, kırmızı liste 26, mavi liste 19 oy aldılar.
Bilgisayar ve Telekominikasyon hizmetlerinin yer aldığı 22. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden İbrahim Sömer ve Mehmet Özer aday olurken, mevi listeden Erkan Naycı ile Tekno-Tel iletişim aday oldular. 66 üyeden 52’si oy kullanırken kırmızı liste 28, mavi liste 23 oy aldılar.
Yumurta ve süt imalatçılarının yer aldığı 23. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Mehmet Kumartaşlı ile Alparslan Üstün aday olurken, mavi listeden Ercan İşlek ve Haydar Kaya aday oldular. 132 üyeden 120’sinin oy kullandığı seçimde kırmızı liste 67, mavi liste 52 oy aldılar.
Sigortacılık Hizmetlerini kapsayan 24. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Bekir Özerdem ile Adnan Bızıkçı aday olurken, mavi listeden Afyon Bozdağ Sigorta ve AF Sigorta aday oldular. 73 üyeden 52’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 28, mavi liste 24 oy aldılar.
Lokanta ve turizm hizmetlerini kapsayan 25. Meslek Grubu’nda kırmızı listeden Tolga Özsoy, Murat Bilgici ve Yasin İsmet Gökgöz aday olurken, mavi listeden Ottoman Kafeterya, Mustafa Özbek ve Atilla Efe aday oldular. 110 üyeden 72’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 35, mavi liste 37 oy aldılar.
Emlakçılık faaliyetlerini kapsayan 26’ıncı meslek gurubunda kırmızı listeden Metin İplikçioğlu ve Ali Rıza Varış’ın aday olurken, mavi listeden Orhan Koç ve Yıldem Eğitim kurumları aday oldular. 69 üyeden 54’ünün oy kullandığı gurupta kırmızı liste 25, mavi liste 29 oy aldılar.
Mermer ihracatçılarını kapsayan 27. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Metin Mercan ve Şaban Ceylan aday olurken, mavi listeden İkra Mermer ve Marble City firmaları aday oldular. 206 üyeden 147’sinin oy kullandığı grupta kırmızı liste 61, mavi liste 86 oy aldılar.
Sebze, meyve ve tarım ürünleri faaliyetlerini kapsayan 28. Meslek Gurubu’nda kırmızı liste seçime tek başına katıldı. Ali Çiloğlu ve ekibi kullanılan 30 oyun 29’unu alarak seçildi.
Mühendislik mimarlık faaliyetlerini kapsayan 29. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Ferhan Sümer, Ahmet Alnıak ve Tahsin Aydın aday olurken, mavi listeden Mehmet Gündoğan, Mecit Tarkan ve Ahmet Seçkin aday oldular. 132 üyeden 105’i oy kullanırken kırmızı liste 44, mavi liste 57 oy aldılar.
Altyapı üst yapı çalışmalarını kapsayan 30. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Ceylan Elçi, Yılmaz Memiş ve Mehmet Kurşun aday olurken, mavi listeden Abdullah Özteke, Zirve Makine ve Ali Uygur aday oldular. 140 üyeden 109’unun oy kullandığı grupta kırmızı liste 59, mavi liste 53 oy aldılar.
Enerji üretim ve dağıtım hizmetlerini kapsayan 31. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Mustafa Gül ve Süleyman Kırlıoğlu aday olurken, mavi listeden Genelioğlu inşaat ve İkia Enerji aday oldular. 78 üyeden 55’i oy kullanırken, kırmızı liste 34, mavi liste 21 oy aldılar.
Temizlik, danışmanlık, organizasyon hizmetlerini kapsayan 32. Meslek Gurubunda kırmızı listeden Bilal Sazan ve Müjgan Gölcük Yağcı aday olurken, mavi listeden Emre Burak Tağ ile Abdullah Korkmazoğlu aday oldular. 105 üyeden 66’sı oy kullanırken kırmızı liste 30, mavi liste 34 oy aldılar.
Eğitim hizmetlerini kapsayan 33. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Abdullah Taş ve Hüdai Karaağaç aday olurken, mavi listeden Önder Artuk ile AFSAŞ Şoför Okulu aday oldular. 85 kalıtlı üyeden 76’sının oy kullandığı grupta kırmızı liste 27, mavi liste 48 oy aldılar.
Ticari yapılar ve bina projelerini kapsayan 34. Meslek Gurubu’nda kırmızı listeden Hüsnü Serteser ve Kadir Sayın aday olurken, mavi listeden Mustafa Fatih Okçu ile Burak Açıkgözoğlu aday oldular. 54 üyeden 51’i oy kullanırken kırmızı liste 22, mavi liste 27 oy aldılar.
Gıda toptancılarını kapsayan 35. Meslek Grubu’nda kırmızı liste seçime tek liste olarak girdi. Özbak Gıda ve Şengül Gıda Meclis üyesi seçildiler.

 

 

ATSO’nun muhtemel yeni Meclis üyeleri
(Kesin olmayan sonuçlar)

 

Adnan Şenel (beyaz liste)
Yazgı Külcüoğlu (Beyaz liste)
Mustafa Bor (Beyaz liste)
Osman Erdam (Kırmızı)
Safa Topal (Kırmızı)
İzzet Gelişgen (Mavi)
Necati Taşpınar (Mavi)
M. Önder Artuk (Mavi)
Fatih Mühsürler (Kırmızı)
Abdurrahman Kocaşaban (Kırmızı)
Ahmet Alp (Kırmızı)
Necmettin Ayyıldız (Kırmızı)
Ekrem Demirel (Kırmızı)
Mustafa Kardaş (Mavi)
Mustafa Taşbaş (Mavi)
Kocatepe Medikal (Mavi)
Traf Sağlık Ürünleri (Mavi)
Kardelen Kaya Eğitim (Mavi)
Çağlayan Orman Ürünler (Mavi)
Nakilcioğlu Orman Ürünleri (Mavi)
Panova Yapı (Kırmızı)
ÇVK ısı (Kırmızı)
Tabi Mermer (mavi)
Adnan Aygün (Mavi)
Balmahmut Mermer (Mavi)
Tufan İplikçioğlu (Kırmızı)
Ahmet Dönerkaya (Kırmızı)
Orhan Çetingül (Kırmızı)
Ahmet Gürel (Mavi)
Şükrü Balık (Mavi)
Bülent Saygı (Kırmızı)
Osman Ulupınar (Kırmızı)
Süleyman Çevik (Kırmızı)
Nureddin Aydın (Kırmızı)
Bekir Bayana (Kırmızı)
Nebahattin Demirel (Kırmızı)
Ahmet Burak Ertürk (Mavi)
İbrahim Balık (Mavi)
Mevlüt Karkı (Mavi)
Abdurrahman Kafadar (Mavi)
Ali Günçar (Mavi)
Çetin İplikçioğlu (Kırmızı)
Adnan Demirel (Kırmızı)
Kerem Güzel (Kırmızı)
Mustafa Kocaşaban (Mavi)
İsmail Palalı (Mavi)
Kadir Öğüt (Mavi)
Mesut Tabak (Kırmızı)
Gürani Güzbey (Kırmızı)
Hayrettin Güzbey (Kırmızı)
Hüseyin Çetinbaş (Kırmızı)
Ali Çiloğlu (Kırmızı)
Ömer Altınay (Kırmızı)
Ahmet Akkent (Kırmızı)
İbrahim Sömer (Kırmızı)
Mehmet Özer (Kırmızı)
Mehmet Kumartaşlı (Kırmızı)
Alparslan Üstün (Kırmızı)
Bekir Özerdem (Kırmızı)
Adnan Bızıkçı (Kırmızı)
Ottoman Kafeterya (Mavi)
Mustafa Özbek (Mavi)
Atilla Efe (Mavi)
Orhan Koç (Mavi)
Yıldem Özel Eğitim (Mavi)
İkra Maden (Mavi)
Marble City (Mavi)
Boran Mühendislik (Mavi)
Mehmet Gündoğan (Mavi)
Mecit Tarkan (Mavi)
Ahmet Seçkin (Mavi)
Ceylan Elçi (Kırmızı)
Yılmaz Memiş (Kırmızı)
Mehmet Kurşun (Kırmızı)
Mustafa Gül (Kırmızı)
Süleyman Kırlıoğlu (Kırmızı)
Emre Burak Tağ (Mavi)
Abdullah Korkmazoğlu (Mavi)
M. Önder Artuk (Mavi)
Afyon Şoför Okulu (Mavi)
Mustafa Fatih Okçu (Mavi)
Burak Açıkgözoğlu (Mavi)
Özbak Gıda (Kırmızı)
Şengül Gıda (Kırmızı)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM