“Afyon’da üretim ve istihdam yatırımlarına ihtiyaç var”

“Afyon’da üretim ve istihdam yatırımlarına ihtiyaç var”

SP İl Başkanı Beytullah Karataş, İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’da üretime ve istihdama dönük yatırımlara ihtiyaç olduğunu kaydetti

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Divan Toplantısı’nda yeni üye buluşmasıda gerçekleştirildi. Toplantıya yoğun katılım gösterildiği öğrenildi. İlçe Başkanlarının aylık çalışma raporlarını sundukları divan toplantısında İl Başkanı Beytullah Karataş ve GİK Üyesi Ali Hazer konuşma yaptı.
“HEM SEÇİMLERE HEM İKTİDARA HAZIRLANIYORUZ”
Toplantının açılışında konuşan Beytullah Karataş, Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaştığını belirten SP İl Başkanı Beytullah Karataş, “Seçimlere hızla yaklaşıyoruz. Artık seçim sath-ı mailine girildi. Biz SP olarak ülkemizin ve Afyonkarahisar’ımızın problemlerini hep birlikte çözüme kavuşturmak için hem seçimlere hem de iktidara hazırlık çalışmalarımızı 7-24 dikkatle sürdürüyoruz. Şehrimizde üretime ve istihdama dönük yatırıma ihtiyaç var. Afyonkarahisar il ve ilçe teşkilatlarımız ile birlikte ilçe, köy ve mahalle çalışmalarımızı disiplinli ve planlı bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşımızın derdini dinliyor, esnafımızın adeta sinek avladığına üzülerek şahit oluyoruz. Böylesi bir ortamda şehrimizin problemlerinin de giderek arttığını gözlemliyoruz. İktidarın şehrimizde vatandaşımızın cebine hitap etmeyen, günü geçirmeye ve reklama dönük yatırımlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Biz istiyoruz ki üretime dönük, vatandaşımıza istihdam sağlayan, işsiz gençlerimize iş sahası olacak, şehrimizin her alanda potansiyelini ortaya çıkaracak yatırımlar yapılsın ancak aynı hassasiyeti iktidar cephesinden göremiyoruz aksine geçtiğimiz yıllarda şehrimizde istihdama dönük fabrikaların satıldığına bile şahit olduk malesef.” dedi.
“VERİLEN MÜJDELERİN ETKİSİ
BİR KAÇ HAFTA SÜRÜYOR”
İktidarın hayat pahalılığı oluşturduğunu sıkıntıları gideremeyen ve memnuniyetsizliği onaramayan iktidarın, kaybetme korkusuyla tüm kartlarını masaya sürdüğünü aktaran Karataş, “İktidar adeta, bölümü bitirmek için tüm tuşlara basan bilgisayar oyuncusu gibi davranmaya başladı. Ne var ki iktidarın vatandaşa verdiği müjdeler, bu hayat pahalılığının yanında birer köpükten farksız. Sözde ‘en büyük müjde’ olarak takdim edilenlerin bile ancak etkisi birkaç hafta sürüyor. Asgari ücret zammı, ek gösterge, EYT düzenlemesi derken, yakın zamanda açıklanan TOKİ kampanyası; iktidarın, kendisinden hızla uzaklaşan seçmene yaptığı son girişimlerinden biri oldu. Sayın Erdoğan, dar gelirlilerin ev sahibi olma umudunu seçim malzemesi olarak kullanmakta kararlı. Daha da açık bir ifadeyle; insanımızın umutlarıyla ve duygularıyla oynuyor adeta. Konut gündeme gelmişken, bu sefer 500 bin konut müjdesi veren Cumhurbaşkanı, acaba 2019 yılında müjdesini verdikleri 100 bin konutun akıbetinden haberdar mı? Biz söyleyelim, 2019’da benzer cümlelerle duyurulan 100 bin konut projesi temel aşamasından öteye geçemedi. Vatandaşımızın ev sahibi olma hayalleri, gölete dönüştü. Ve maalesef, Aksaray’da gölete dönüşen bu temellerden biri 16 yaşındaki bir yavrumuzun ölümüne sebep oldu. Bir gerçeği ortaya koymak için bu örneği veriyorum. TOKİ, vatandaşın umutları üzerine inşa edeceği bu 500 bin konuta başlamadan önce acaba 2019’daki, hatta 2018 ve 2020’de kuraya açtığı projeleri bitirebilecek mi? Öte yandan bu konutlar bitirilse bile ödeme planları dikkate alındığında, yine dar gelirlilerin konut sorunu çözülmüş olacak mı? İstanbul’da 18 bin lira, Türkiye genelinde ise 16 bin liranın altında geliri olanların yoksul ve dar gelirli olduğu kabul edilen bu proje ile iktidar; aslında bir itirafta da bulunuyor.” ifadelerine yer verdi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM