Köksal: AK Parti Gebeceler’de  ‘Milletin İradesi’ne ipotek koydu

Köksal: AK Parti Gebeceler’de ‘Milletin İradesi’ne ipotek koydu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AK Parti’nin Gebeceler Kasabası’nda milletin iradesine ipotek koyduğunu söyleyerek, “AK Parti Gebeceler Belediyesi’ne kayyım atanması için elindin geleni yapıyor. Ancak biz “Milletin İradesi”ne ipotek koydurmamak için mücadelemizi sonuna kadar südrerceğiz. Gebeceler’i, Gebecelerli hemşehrilerimiz yönetecek” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Gebeceler Kasabasında Belediye’nin AKP’li Başkanı Hüseyin Toğulluk’un mazbatasının iptali sonucu boşalan Belediye Başkanlığı için Belediye Meclisinin seçim yapması gerektiğini ancak Belediye Meclisindeki çoğunluğu kaybeden ve istediğini seçtiremeyeceğini anlayan AK Parti’nin Belediye’ye kayyım atatmaya uğraştığını ifade ederek, “Gebeceler yalnız değildir, kimsesiz değildir. Haksızlıkların, hukuksuzların hesabı elbet sorulur.” şeklinde konuştu.
AK PARTİ GEBECELER’DE “MİLLETİN İRADESİ”NE İPOTEK KOYUYOR..!
AK Parti’nin Gebeceler’de vatandaşın seçme ve seçilme hakkına karşı ihlal içerisinde olduğunun önemle altını çizen Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Afyonkarahisar ilimize bağlı Gebeceler Kasabası’nda AK Parti’li Belediye Başkanının mazbatasının iptali ile boşalan Belediye Başkanlığı seçimi için burada Belediye Meclis Üyeleri toplantı yaptılar. Ancak bu toplantı AK Parti’li Belediye Meclis Üyelerince, Belediye Başkanının seçilmemesi üzerine kurgulandı. Sürecin en başından beri toplantı yeter sayısı salt çoğunluk meclisin toplantı usulleri bunlara aykırılıklar göze çarpıyor. Bunun sebebi de AK Parti’nin burada Belediye Meclisinde yeterli çoğunluğu sağlayamayıp istediği adayı seçtirememesi yüzünden beş Belediye Meclisi Üyesinin bir aday üzerinde yoğunlaşması kalan dört AK Parti’li Belediye Meclisi Üyesinin de başka bir adayı istemesi yüzünden burada AK Parti resmen Gebeceler Belediyesi’ne kayyım attırmak için uğraşıyor. Belediyeler kanunu açıkça ihlal ediliyor. Dördüncü oylama yapılması gerekirken, 15 günlük yasal süre işletildiği gerekçesiyle dördüncü oylamaya götürülmüyor. Burada çok ciddi hak ihlalleri var. Vatandaşın seçme ve seçilme hakkına karşı bir ihlal söz konusu… Görevi kötüye kullanma kanaatimizce görevi kötüye kullanma suçu söz konusu bunlarla ilgili hukuki süreci başlatacağız. Ancak en önemli şey “Milletin İradesi”ne birilerinin ipotek koymak istemesidir.
AK PARTİ GEBECELER BELEDİYESİ’NE KAYYIM ATANMASI İÇİN
ELİNDEN GELENİ YAPIYOR..!
Milletvekili Köksal, sürecin en başından bu yana Gebeceler Belediye Başkanı’nı seçtirmek için mücadele eden 4 bağımsız ve 1 AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi’nin karşılarında iktidar gücünü gördüklerini ve yaptıkları tüm yasal mücadelelere karşılık Gebeceler Belediyesi’ne kayyım atanması için AK Parti’nin elinden geleni yaptığını söyledi.
BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ: MHP’Yİ BIRAKTIK, AMA AK PARTİ SÜREKLİ
BASKI YAPIYOR! HALKIN İRADESİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Milletvekili Burcu Köksal ile birlikte açıklama yapan Gebeceler Belediyesi’nin 4 bağımsız ve 1 AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi ise, “AK Parti bizi seçtirmemek için kendi adayını seçtirebilmek için sürekli baskı yaptı. Bağımsız olarak bizde mücadelemize devam ediyoruz. MHP’den adaydık ama MHP, AK Parti ile aynı koalisyonda olduğu için MHP’yi bıraktık. Bağımsız olarak halkımızın verdiği iradeyle mücadelemize devam edeceğiz. Halkımızın bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bütün tehditlere rağmen beş Belediye Meclis Üyemizle beraber, dimdik yolumuza devam ediyoruz. Bütün engelleri Allah’ın izniyle aşacağız. Kanuna inanıyoruz. Kanun ne öngörüyorsa Allah’ın izniyle mücadelemize devam edeceğiz.” dediler.
GEBECELER BAŞKA YERDEN DEĞİL, GEBECELERLİLER TARAFINDAN YÖNETİLECEK, GEREKLİ
YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
CHP’li Av. Yusuf Onur Seçme ise, “Konu hakkında yasalarda açıkça belirtilen durumlar ortada. Bizim tespit ettiğimiz hukuka aykırı hususlar hakkında gerekli yasal işlemleri bugünden itibaren başlatacağız. Önemli olan Gebeceler halkının iradesidir. Burada oy veren insanların, seçimlerde emek harcayan insanların iradesidir. Gebeceler’i başka bir yerlerden değil, Gebecelerlilerin yönetmesinin mücadelesidir. Bu konuda gereken yapılacaktır.” şeklinde konuştu. >> Hayriye CANER’in Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM