Uzun Çarşı’nın yüzde 60’ı tamam

Uzun Çarşı’nın yüzde 60’ı tamam

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ile birlikte Uzun Çarşı’da devam eden yenileme çalışmalarını inceledi

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vizyon projesi olan tarihi Uzun Çarşı cephe sağlıklaştırma projesinde çalışmaların hızla devam ettiği belirtilerek, “Trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile cazibe merkezi haline gelecek yenileme projesi çalışmaları devam ediyor. Şehrin en önemli noktalarından biri olan Uzun Çarşı’da başlatılan dönüşüm çalışmaları sürdürüyor. En çok ziyaret alan Tarihi çarşı bölgesinin daha güzel bir görünüme kavuşturulmasını amaçlayan projede cephe yenilemede seviye %60’a ulaştı.” denildi.
Başkan Zeybek, yüklenici firma tarafından tarihi dokuya uygun yapılan cephe çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 90 adet cephenin yenilenmeye devam edildiğini belirten Başkan Zeybek, “Her adımında buram buram tarih kokan şehrimizin kalbi olan Uzun Çarşı’da devam eden cephe yenileme çalışmalarımızı yerinde inceledik. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgiler aldık.” dedi.

 

YENİLEME PROJESİ HAKKINDA
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yenileme projesi hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Açıklamada, “Ticari hayatın aksamaması adına gece sürdürülen çalışmalar kapsamında 90 adet cephe ihtişamına yeniden kavuşacak. Bu proje ile Afyonkarahisar’ın kalbi niteliğinde olan uzun çarşı, parmakla gösterilen, istihdam üreten, şehir merkezinin ekonomisinin lokomotifi olan tek merkezlerden birisi olacak. Görsel kirliliğinin önüne geçmek amacıyla proje kapsamında tabelalar traverten olacak şekilde tasarlanıyor. Uzun Çarşı yolu 4 metre, kaldırımlar ise 4 metre olacak şekilde yenilenerek toplamda 12 metre uzunlukta alan oluşturulacak. Çevre aydınlatmasının da modern mimariye uygun olacak şekilde tasarlandığı proje de çalışmalar hızla sürüyor. Çarşımızdaki imar hatalarından kaynaklı problemler, görsel kirlilik, trafik sorunları ortadan kalkacak çarşı silueti de yeni baştan değişecek. Yapılan çalışmalar kapsamında tarihi uzun Çarşı’nın yeni bir kimliğe kavuşması, Afyonkarahisar’ın turizm ve ticaret hayatına da önemli ölçüde katkı sağlaması hedefleniyor.” ifadelerine yer verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM