Afyon “Milli Eğitim”de altın yılını yaşayacak

Afyon “Milli Eğitim”de altın yılını yaşayacak

İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın “Milli Eğitim”de altın yılını yaşacağını söyleyerek, “Yatırım açısından özellikle altın yıl olacak. Biz meclis olarak Özel İdare bütçesinin asgari olarak yüzde 20’sini Milli Eğitim’e ayırmak zorundayız” dedi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 15’nci birleşimi dün tamamlandı. İGM Kasım ayı toplantılarının 16’ncı birleşimi bugün yapılacak.
RAPORLAR KARARA BAĞLANDI
Toplantı gündem dışı olan Sinanpaşa ilçesindeki Elvanpaşa Göleti ve Sulamasının devir alınıp yönetiminin Afyonkarahisar Özel İdaresine verilmesi konusunun rapor hazırlanması için oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderilmesiyle başladı. Daha sonra ihtisas komisyonlarından gelen raporlar meclis üyeleri tarafından karara bağlandı. Başmakçı ilçesinin Yukarıbeltarla köyünü, Isparta iline bağlayan 3 kilometrelik yolun bakım ve onarımının yapılması talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesini uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Emirdağ ilçesinin Veysel köyünde içme suyu deposunun bakım ve onarımının yapılması talebinin dairesince incelenip değerlendirilmesine karar verildi.
“YENİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZÜ MECLİSE DAVET EDELİM”
Toplantı sonunda söz alan İYİ Parti Merkez İGM Üyesi Alper Yağcı, Afyonkarahisar’da yeni göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin meclis üyelerine yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi vermesini istedi. Yağcı, “Meclis olarak bizim Kasım ayı bütçe görüşmelerimizde eskiden olduğu gibi yüzde 25 civarındaki bir pay milli eğitime ayrılacak mı? Yeni Milli Eğitim Müdürümüz bu bütçeyle neler yapmayı planlıyor, hedefleri nedir? Biz meclis olarak yeni Milli Eğitim Müdürümüze nasıl yardımcı olabilir ve ilimizin eğitim seviyesinin yukarı çıkması adına ona hangi konularda destek olabiliriz? Tüm bunları konuşmak için kendisiyle mecliste biraraya gelmemizin uygun olacağını düşünüyor, meclis toplantımıza davet edilmesini öneriyorum.” dedi.
“İKİ BAKAN İLE AFYON İÇİN VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, 20 yıldan beri iktidar partisinde görev yapan bir siyasi olarak Afyonkarahisar için en verimli çalışmaya Gençlik ve Spor Bakanının il ziyaretinde 300 milyon TL dağıttığı zaman şahitlik ettiğini belirtti. Çoban, “İlimiz için bir diğer verimli illi Eğitim Bakanımız Mahmut Özer geldiğinde gerçekleşti. Sayın Bakanımız geldiğinde Afyon’a aktarılan paraya ekleme ile 1 milyar 650 milyon TL daha aktarılmasını sağladı. Sanıyorum bu Cumhuriyet tarihinde bir rekordur. Tüm okullara yazı yazdık. 28 Ekim tarihine kadar hangi okul müdürü okulda ne eksikse yazsın istedik. Bunların hepsi inşallah olur. Afyon milli eğitimde altın yılını yaşayacak. Yatırım açısından özellikle altın yıl olacak. Biz meclis olarak Özel İdare bütçesinin asgari olarak yüzde 20’ni milli eğitime ayırmak zorundayız.” diye konuştu.
ALTUNTAŞ: EMEK SAHİBİ HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
İGM Çobanlar AK Parti eski üyesi ve Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş toplantıyı misafir olarak izledi. Toplantı sonunda söz alan Altuntaş şöyle konuştu: “Ben öncelikle İl Genel Meclisimiz üyelerine teşekkür etmek için bir ziyarette bulunmak istedim. Çobanlar ilçemizin merkezinden başlayan Sülümenli sınırlarında olan ve birçok ilçemizin ilçelerimizin kullandı Konya yolu, Şeker Fabrikasının bulunduğu yola sıcak asfalt yapıldı. Çobanlar Belediyesi ile bir protokol yapıldı. Malzeme alımı, mal alımı yaparak da güzel bir çalışma yapıldı. Bu noktada emeği geçen öncelikle meclis üyelerimize, Meclis Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a bu vesile ile şükranlarımı arz ediyorum. Yol Şube Müdürü ve çalışanlarıyla gerçekten gurur duyabilirsiniz. Tüm çalışanlar 24 saat esasına göre çalıştılar. Tabi Sayın Valimizde açılışa geldiklerinde bir sunum yapmıştık. Malumdur Şeker Fabrikası hakikaten bu bölge için bir katma değerdir, ciddi bir üretimi olan yerdir. Bu yolu konforlu hale getirilmesinde Meclis Başkanımız ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz olmak üzere değerli katkıları nedeniyle Sayın Valimize de şükranlarımı arz ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanımız ilimize geldiğinde Afyon Belediyesi’nde bir toplantı yapmıştık. Meclis Başkanımızın anlattığı şekilde bir yüzme havuzu ve bir Gençlik Merkezini ilçemize kazandırdık. Çok şükür basketbol sahası voleybol sahasıda var. Gençlik ve Spor Bakanımıza şehrimize verdiği tüm sözleri tuttuğu için ben bir Afyon sevdalısı olarak tekrar şükranlarımı sunmayı bir borç biliyorum.” şeklinde konuştu.
ERTÜRK MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ
AK Parti İGM Merkez Üyesi Ferda Ertürk, toplantıda milli eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Ertürk şöyle konuştu: “Milli Eğitim Bakanımızdan talep edilen okullarımızın listesi şu şekildedir; Sinanpaşa Tınaztepe Atatürk İlkokulu 8 derslikli, Hocalar Yeşilhisar İlkokulu 8 derslikli, Dazkırı Merkez İlkokulu 12 derslikli, Çobanözü İlkokulu Çobanlar 8 derslikli Sinanpaşa Taşoluk İlkokulu 8 dersliklidir. Çobanlar İmam Hatip Ortaokulu yine 8 derslikli, Emirdağ merkez anaokulu 4 derslikli, İscehisar İmam Hatip Ortaokulu 4 derslikli, Kızılören Anaokulu’da yine 4 dersliklidir. Ben bu vesileyle başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere milletvekillerimize Sayın Valimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve üyelerimize ve milli eğitim bütçesinin arttırılması için yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM