Sadıkbey konutları Aralık ayında teslim edilecek

Sadıkbey konutları Aralık ayında teslim edilecek

Afyonkarahisar merkez Sadıkbey Mahallesi 368 konut projesinde 361 adet konut hak sahiplerine 1-23 Aralık 2022 tarihleri arasında teslim edilecek

 

Afyonkarahisar Merkez Sadıkbey Mahallesi 368 konut projesi teslim işlemleriyle ilgili açıklama yapıldı.
TESLİMAT 1-23 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
Afyonkarahisar Merkez Sadıkbey Mahallesi 368 konut projesinde 361 adet konut hak sahipleri tarafından 1-23 Aralık 2022 tarihleri arasında teslim alınabilecek. Açıklamaya göre, “Bu çerçevede; Konut teslimleri İdare tarafından hazırlanan ve ilan edilen ‘Konut Teslim Programı’ çerçevesinde projenin müşavir firması olan Optim- Peta Adi ortaklığı aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Konut teslimleri Toplu Konut Şantiyesinde yapılacaktır. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günden kendi imkanlarıyla şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 9.00’da başlanacaktır. Kendisine bildirilen günden sonraki başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş kontu alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecektir. Teslimi yapılan konutlar için ilk taksit ödemesi, Ocak 2023 tarihi itibariyle başlatılacak olup, ilk dönemsel artış ise Temmuz 2023’de uygulanılacaktır. 3065 Sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, alıcılar tarafından Ziraat Bankası Afyonkarahisar Şubesi’ne KDV tutarı ödenecek ve ödeme dekontu-faturanın bir örneği teslim anında müşavir firmaya alıcılar tarafından ibraz edilecektir. Başkaca yapılacak KDV tahsilatlarının belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut alıcıları, konut teslim programında ilan edilen tarihte banka şubesine başvuracaktır. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleşmeycektir.” denildi.
TESLİM ŞANTİYEDE YAPILACAK
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Şantiye de yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının şu belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanının aslı veya fotokopisi, gayrimenkul satış sözleşmesinin konut alıcısında bulunan nüshası, konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotopisi, KDV tutarı ve site yönetimi ortak gider avansının yatırıldığına dair belge veya fatura. Varsa Devir Sözleşmesi nüshası bir adet fotokopisi. Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına müşavir firma tarafından ‘Konut Teslim Tutanağı’ ile Müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilecek olan ‘Konut Tespit Föyü’ imzalatılacaktır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM