İzmir Fuarı’nda Afyonkarahisar’ın  etkin tanıtımı değerlendirildi

İzmir Fuarı’nda Afyonkarahisar’ın etkin tanıtımı değerlendirildi

Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur Kolsuz’un başkanlığında İl Tanıtım Geliştirme Kurulu Çalışması ve 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar Kongresi İstişare Toplantısı yapıldı. Toplantıda fuarda Afyonkarahisar’ın nasıl etkin tanıtılabileceği konusu ele alındı

 

Toplantı Valilik Toplantı Salonu’nda, 17 Kasım Perşembe günü öğleden sonra gerçekleştirildi. Toplantıya; İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Üyeleri, AKÜ, AFSÜ, Zafer Kalkınma Ajansı, konaklama tesisleri ve yeme – içme tesislerinin genel müdürleri ve konak işletmecileri katıldılar.
FUARDA YAPILACAK
ÇALIŞMALAR ELE ALINDI
8-10 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı ile ilgili bilgilendirmesi, turizm sektörünün fuara katılımının sağlanması, ikili görüşme planlaması ve ulusal basında duyurunun yapılması konuları değerlendirildi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Afyonkarahisar’a yurt dışından getirilen basın mensuplarının tanıtım çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeden oluşan gündem maddeleri üzerinde istişare edildi.
KOLLEKTİF HAREKET ETMEK BAŞARIYI GETİRİR
Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur Kolsuz, şehrin turizm tanıtım çalışmaları ile Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde turizm sektörünün katılımıyla gerçekleştirilecek olan İzmir Fuarı üzerinde değerlendirmede bulundu. Kolsuz, ilin tanıtımında Valilik, Belediye, kamu kurum ve kuruluşları ve turizm sektörünün birlikte kollektif hareket etmesinin başarı getireceğini belirtti. Uğur Kolsuz, il olarak yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek olan turizm tanıtım fuarlarına katılım sağlanmasının önemine dikkat çekti. Kolsuz, “Afyonkarahisar’ın uluslararası arenada turizm sektöründeki rekabet edebilirliğini artırabilmek için yurt dışında düzenlenen fuarlarda turizm sektörü ile birlikte daha çok yer alması gerekmektedir. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunacağız.” dedi.
İZMİR FUARI İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Afyonkarahisar Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü İhsan Akar, İzmir Fuar standında ve fuarda yapılacak etkinlikler hakkında sunum yaptı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı işbirliğinde yapılan yurtdışından tanıtım amacıyla Afyonkarahisar’a getirilen basın yayın kuruluşlarının temsilcilerinin şehirle ilgili ülkelerinde yaptığı tanıtımların, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Afyonkarahisar turizmine desteği konusunda bilgilendirme yaptı. Tanır, B2B olarak ifade edilen ikili görüşmelerinin planlanarak turizm sektörünün yurt dışı turizm firmaları ile ticari işbirliği kurulmasında fuarda etkin yer alınması gereğine vurgu yaptı. Tanır, sektörün bu konuda hassas davranmasını istedi.
SEKTÖR TEMSİLCİLERİ GÖRÜŞ BİLDİRDİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Turizm Fakültesi öğrencileri ile birlikte fuarda olacaklarını belirtti. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Filiz Özden Yılmaz, sağlık turizmi konsepti ile Afyonkarahisar standında yer alacaklarını ifade etti. Budan Oteli’nin yeni sahibi ve Genel Müdürü Kaan Bayhan, windom oteller grubunun Afyonkarahisar’da yer alacağını bildirdi. Afyonkarahisar Valiliği EHTTA İrtibat Temsilcisi Özge Öztürk Demirayak, fuarda düzenlenecek olan Sağlık Turizmi konulu panele Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği Başkan Vekili Markos Danas’ın 9 Aralık 2022 tarihindeki katılımının sağlanacağını bildirdi. Akrones Otel Genel Müdürü Ünal Özgen ve Otel Genel Müdürleri fuarda birer temsilcileri ile birlikte yer alarak destek vereceklerini açıkladılar. Taşhan İşletmecisi İhsan Soysal, Taşhan’da bulunan zanaatkârlarla birlikte fuarda yer alacaklarını belirtti. Toplantı Vali Vekili Uğur Kolsuz’un, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından sürdürülen çalışmaya turizm sektör temsilcilerinin katılarak sağladıkları destekten dolayı teşekkür etmesiyle sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM