AFSÜ’nün bilimsel çalışmaları Antalya’da görücüye çıktı

AFSÜ’nün bilimsel çalışmaları Antalya’da görücüye çıktı

AFSÜ’de yürütülen bilimsel çalışmalar, Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı’nda iki stant ile görücüye çıktı

 

Antalya’da düzenlenen “HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı”na; Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin İbili, AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Emre Semiz ve Tıp Fakültesi Anatomi ABD Araştırma Görevlisi Gülan Albaş Kurt katıldılar.
AFSÜ STANTLARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
AFSÜ akademisyenleri ve AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitede yürütülen bilimsel çalışmaların ve projelerin tanıtımı amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın destek ve himayesinde düzenlenen “HIMSS Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı”na katıldı. Üniversitede sağlık ve teknoloji alanında geliştirilen ürünler hem “Smart Hospital” alanında hem Türkiye’nin hem de Avrasya’nın önemli sağlık bilişimi firmalarının katıldığı fuar alanındaki stantlarda katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, AFSÜ stantlarını ziyaret ederek artırılmış gerçeklik teknolojisine yönelik projeyi ayrıntılı olarak inceledi. AFSÜ’deki çalışmalar konusunda bilgi alan Birinci, AFSÜ personeline teşekkür plaketi verdi.
AFSÜ akademisyenleri tarafından hazırlanan artırılmış gerçeklik projesine gösterilen ilgiden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversitenin sahip olduğu akademik bilgi birikimini, teknoloji üretimine dönüştürerek ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirdiğini söyledi. AFSÜ’nün akademik kadrosunun sahip olduğu bilgi birikimi ile akademik çalışmalardan teknolojik ticarileşebilir çıktılar ortaya çıktığını belirten Okumuş, AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi ile ticarileşecek teknolojik ürünlerin, geliştirilerek üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sanayiye uygulanabilirliğinin artmasını hedeflediklerini kaydetti. HIMSS Türkiye Başkan Yardımcısı Kemal Şahin moderatörlüğünde düzenlenen “Geleceğin Sağlık Hizmet Sunumunda Ufuk Açıcı Teknolojiler ve Hastane Uygulamaları” paneline davetli konuşmacı olarak katılan AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin İbili, artırılmış gerçeklik teknolojisinin sağlık bilişimine yansımaları ve AFSÜ’deki araştırmalar hakkında bir sunum yaptı. İbili, fuar boyunca önde gelen firmaların ve kamu kurumlarının iş birliği beyanları ile karşılaştıklarını, önümüzdeki dönemde AFSÜ adına güçlü iş birliklerinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM