“Gereken müdahaleyi yaptık, hastayı mağdur etmedik”

“Gereken müdahaleyi yaptık, hastayı mağdur etmedik”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun AFSÜ’de eksik tedavi uygulandığı yönündeki suçlamalarına cevap verildi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun 27 Kasım 2022 tarihinde TBMM’de yaptığı konuşmada dile getirdiği Bolvadin Cezaevinden AFSÜ’ye sevk edilen A.A. isimli hastanın beyin tümörü olmasına rağmen kemoterapisinin verilmediği, bu nedenle kötüleşerek hastaneye getirildiği ve halen kemoterapi verilmeyerek eksik tedavi uygulandığı yönündeki suçlamalarına cevap verildi.
AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Adı geçen hastamız 2007 ve 2017 yıllarında iki defa başka merkezlerde beyin tümörü nedeniyle opere edilmiş olup, her iki operasyonda da tanısı “Evre 1 Glial astrositom” olarak rapor edilmiştir. Hastamız 23 Ağustos 2022’de baş ağrısı, sol kolda güç kaybı ve ara ara nöbet geçirme şikâyetiyle acil servisimize getirildi. Hastamız aynı gün Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğimize yatırılmış olup MRI ile görüntülemesi yapıldı. 26 Ağustos 2022 tarihinde de Nöroonkoloji konseyine çıkarıldı. Nöroonkoloji konseyimiz, hastamızın mevcut tanılarıyla kemoterapi endikasyonu olmadığını ancak tümörün ilerlemiş olabilme ihtimaline yönelik yeniden operasyonu ve biyopsi tekrarlanmasını önerdi. Bu rapor doğrultusunda hastamız 31 Ağustos 2022 tarihinde tekrar opere edildi. Mevcut koldaki güçsüzlük nedeniyle Fizik-Tedavi programına alınan hastamız, patoloji sonucu gelinceye kadar günlük Fizik-Tedavi uygulanması önerisiyle taburcu edildi. Cezaevinde bulunduğu sürede Bolvadin Devlet Hastanesi’nde Fizik-Tedavisine devam edildiği öğrenilen hastamızın alınan biyopsi raporu “Gemistositik Astrositom grade 2” olarak raporlandı. Anılan tanılarda ancak Grade 3 düzeyinde kemoterapi endikasyonu olması nedeniyle hastaya kemoterapi uygulanmadı. Hastamız, 22 Kasım 2022 tarihinde tekrar koldaki güçsüzlük ve nöbet geçirme şikâyetleri ile getirilmesi nedeniyle bir gün gözlem amacıyla yoğun bakımda yatırıldıktan sonra kliniğe alındı. Hastamızın takibi halen hastanemizde yapılmakta olup, güncel bilimsel veriler ışığında her türlü destek ve tedavi sağlanmaktadır. Bilimsel veriler ışığında hastamızın kemoterapi endikasyonunun olmadığını ve destek tedavilerinin uygulanması gerektiğini, uygulanan tedavilerin uygun ve zamanında yapıldığını bildirir, yukarıda belirtildiği gibi kemoterapisinin verilmediği ve bu nedenle hastanın mağdur edildiği açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM