“Afyon’un her karışında hiçbir gencimizi kötülüğe terk etmeyeceğiz”

“Afyon’un her karışında hiçbir gencimizi kötülüğe terk etmeyeceğiz”

Afyonkarahisar Yeşilay Şube Başkanı Nurallah Kaya, şehrin her bir kilometrekaresinde, her ilçesinde, her köyünde hiçbir genci, hiçbir kötü anlayışa, hiçbir kötü bağımlılığa terk etme niyetleri olmadığını söyledi

 

Afyonkarahisar Yeşilay Şubesi tarafından düzenlenen “Benim Yeşilayım” temalı resim sergisi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününü kutlamak amacıyla dün akşam Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) açıldı. Sergi açılışına; Afyonkarahisar Yeşilay Şubesi Başkanı Nurulla Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Müftüsü Sinan Kazancı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, ATB Meclis Başkanı Ali Rıza Gürakar, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, AGC Başkanı Sezer Küçükkurt, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.
“AFYON’DA FARKINDALIK OLUŞTURMAK ADINA ÇALIŞIYORUZ”
“Benim Yeşilayım Atölyesi” resim ürünleri sergi programının açış konuşmasını Afyonkarahisar Yeşilay Şubesi Başkanı Nurulla Kaya yaptı. Nurullah Kaya, Afyonkarahisar Yeşilay Şube yönetimi görevini yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 2022 yılının Şubat ayında devir aldığını belirtti. Kaya, “Afyonkarahisar’da farkındalık oluşturabilmek adına yönetim kurulu olarak neler yapabiliriz başlığında çalışıyoruz. İnsanlarımızın gönüllülük esası ve kendi rızalarıyla bağımlılıkla mücadelede yanlarında kim olur felsefesinde Yeşilay kavramını akıllara oturtabilmek için tanıtabilmek için ve bilinirliğini artırmak için birçok plaftormda çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Bu doğrultuda Mehmet Akif Ağtaş hocamız ve Kadın Komisyonu Başkanımız Emine Ağtaş hanımefendi ile birlikte bir çalışma içerisine girildi. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personellerimizin çok sıcak ilgisiyle Sevgi Evlerimizde kalıp devletimizin himayesi altında olan, bizlerle aynı sıcaklığı ve hissiyatı yaşayan evlatlarımızla birlikte bir farkındalık eğitimi yapalım dedik.” dedi.
“DAZKIRI GÖNÜLLÜ ÜYE KAYITLARINDA ÖRNEK OLDU”
Birçok bağımlılığın temelinde kişilerin meşguliyet sahibi olmamaları ya da az meşguliyetleri olması olduğuna dikkat çeken Kaya şöyle konuştu: “Gençlerimize yeterli derecede meşguliyet sahibi olabilme kavramını verdiğimizde, o anlayışı öğrettiğimizde, bağımlılıkları başlangıçta önleyebiliriz. Bu hususta öğrencilerimiz yaklaşık bir ay boyunca atölyemizde devam eden bir resim çalışması gerçekleştirdiler. Bu çalışmada Sevgi Evlerimiz, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz çok güzel ev sahipliği yaptılar. Biz devamını temenni ediyoruz. Bu konuda ilimizin altı ilçesinde şu anda temsilcilik hizmetini açmış bulunuyoruz. Altı ilçemizde Yeşilay Gönüllüsü üye kayıtlarımız hızla devam ediyor. Bu doğrultuda Dazkırı ilçemizde Sayın Kaymakamımızın bu işi sahiplenmesiyle bir anda bizim 90’ın üzerinde yeni üyemiz oldu. İnşallah bugün Dazkırı’da güzel bir etkinliğe bizler misafir olacağız.”
“YEDAM’IN 115 NUMARASI AKILLARDA YER ALMALI”
Kaya sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisarımızın her bir kilometrekaresinde, her ilçesinde, her köyünde hiçbir gencimizi, hiçbir kötü anlayışa, hiçbir kötü bağımlılığa terk etme niyetimiz yok. Biz bunu bir kez daha ispatlamak istiyoruz. Biz bunu yaparken herkes ‘Yeşilay çok hızlı, ivmesi çok güzel’ deniliyor. Ama aslında bize bu hızı veren aslında Afyonkarahisar’ın gönül coğrafyasının çok değerli insanlarıdır. Bürokrasimizin çok değerli il müdürleri, kurum amirlerimiz, emniyetimiz, jandarmamız, üniversitelerimiz bizlere bu konuda ev sahipliği yaparcasına sahip çıkıyorlar. Hepsine ilgileri için teşekkür ediyorum. Üniversitemizin Genç Yeşilaylarına ayrıca teşekkür ediyorum. Şu anda bin 500’e yakın sayıda gönüllümüz var. Onları zapt etmekte biraz zorlanıyorum. Her hafta sonumuzu Afyonkarahisar’ın her karış toprağında gençlerimizle beraber canlı hale getiriyoruz. Bu konuda da gençlerimize teşekkür ediyorum. Bunların kamuoyuna ulaştırılıp farkındalığın bilinmesi lazımdır. YEDAM’ın 115 numarasının topluma, aklın bir kenarına yerleştirilmesi lazımdır. Bu konuda yazılı ve görsel basınımız sağ olsunlar her daim yanımızdadırlar. Bu hassasiyetleri için basınımızada teşekkür ediyorum. Sergi açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum.” Protokol üyelerinin sergi açılış kurdelesini kesmesinin ardından sergi gezildi. Sergi plaket sunumu, günün anısına fotoğraf çekilmesi ile program tamamlandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM