Nar Tanesi Eğitim Kurumu’nda Türk Kültürü Sokağı açıldı

Nar Tanesi Eğitim Kurumu’nda Türk Kültürü Sokağı açıldı

Nar Tanesi Eğitim Kurumlarında Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliği kapsamında Türk Kültürü Sokağı açılışı yapıldı

 

Özel Nar Tanesi Eğitim Kurumlarında Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliği kapsamında dün sabah Türk Kültürü Sokağı açılışı yapıldı. Açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel, Okul Müdürü Abdülkadir Tellier, öğrenci velileri katıldılar.
Türk Kültürü Sokağı açılış kurdelesini Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve beraberindekiler kestiler. Türkiye’nin bölgesel kültür ve lezzetlerini Nar Tanesi Anaokulu öğrencileri öğretmenlerinin eşliğinde tanıttılar. Anaokulu öğrencileri tarafından çeşitli gösterilerin sunulduğu etkinlikte yerli malı yiyecek ve içeceklerden oluşan stantlar dikkat çekti. Özel Nar Tanesi Eğitim Kurumları Müdürü Abdülkadir Tellier etkinlik hakkında şunları söyledi: “Yerli Malı Haftası kapsamında Türk Kültürü Sokağı açılışı yaparak tüm bölgelerimizin ürünlerini çocuklarımıza tanıttık. Geçmiş kültürümüzü aktarmaya gayret gösterdik. Açılış programımıza katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Güzel ve verimli bir program oldu. Nar Tanesi Eğitim Kurumlarında anaokulu, ortaokul ve ilkokul var. Ağırlıklı olarak anaokulu öğrencilerimiz gösterilere hazırlandılar. Halk oyunları etkinliğimiz yapıldı. Evlerimizde yer alan geçmişe ait kültür öğelerini sergiledik. Yemek kültürünü sergiledik. Halk oyunlarını sergiledik. Şu an 160 anaokulu öğrencimiz ve 105 ilkokul öğrencimiz bu etkinliğe katılırken, 60 ortakokul öğrencimiz bu etkinliğe destek verdiler.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM