İyilik Hareketi gelişiyor

İyilik Hareketi gelişiyor

Topluma katkı sağlamayı amaçlayan gönüllülerin oluşturduğu İyilik Hareketi Derneği tarafından kurulan TODEM-Toplum Destek Merkezi’nin açılışı yapıldı. Mısri Camii karşısında hizmete giren TODEM kadınlara yönelik birçok faaliyete imza atıyor

 

Afyonkarahisar Valiliği ile İyilik Hareketi Derneği işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında, kadınların sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonlarının amaçlandığı Toplum Destek Merkezi’nin (TODEM) açılışı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından yapıldı.
Afyonkarahisar’da yaşayan ve toplumsal çalışmalara duyarlı isimlerin oluşturduğu İyilik Hareketi Derneği tarafından hazırlanan “Toplum Destek Merkezi İyilik Hareketi” projesi geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilmişti. İyilik Hareketi Dernek Başkanı Özgür Sepin, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Genel anlamda tüm Afyonkarahisarlılar’ın faydalanması amacıyla hazırladığımız bu çalışmamız şimdilik Dairecep ve Kasımpaşa mahallelerimizdeki bayanlara yönelik hizmet veriyor. Derneğimiz tarafından kiralayarak hizmete aldığımız Mısru Camii’nin hemen karşısındaki bu tarihi konaktaaile danışmanı, pedagoji, kreş, el sanatları kursu, dini rehberlik, klinik danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bu hizmetlerimiz tamamen ücretsiz olacak. Kadınlar buraya gelecek. Kreşe çocuğunu bırakıp gönül rahatlığıyla dilediği hizmeti alabilecek. Bu dezavantajlı olan mahalleler için oldukça önemli bir konu. Mesela boşanma eşiğinde olan bir aile burada psikologdan danışma hizmeti alabilecek.” dedi.
İyilik Hareketi Topluluğunun bir kartopu gibi büyüyüp onlarca, yüzlerce gönüllüye ulaşarak yoluna devam ettiğini belirten Sepin, “Bu çalışmalarımızın tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyoruz. Bugün burada gönüllü insanlarla, sivil toplum kuruluşları ile Devlet imkanlarının bir araya geldiğinde neler yapılabildiğini hep birlikte görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Bu çalışmaları sırasında Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin önemli desteklerini gördüklerini belirten Sepin, “Çalışmalarımızı ilerleyen dönemlerde Afyonkarahisarımızın tüm mahallelerine yaymayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ise bu projeye emek veren herkesi kutladığını belirterek, “Ekim ayından bu yana hizmet veren Toplum Destek Merkezi kısa adıyla TODEM’in açılışını bugün yapmak nasip oldu. Kadına yönelik her türlü faaliyet mutlaka ailelerimize da katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla buradaki çalışmalardan oluşan fayda sadece kadınlara değil, erkeklere de yansıyacaktır. Böyle bir merkezi şehrimize kazandırdığımız için çok mutluyuz. İyilik Hareketi Derneği’ni, Özgür Beyi ve katkı sağlayan herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM