AFSÜ Bilgi Güvenliği Yönetim sertifikası aldı

AFSÜ Bilgi Güvenliği Yönetim sertifikası aldı

AFSÜ bilgi güvenliği konusundaki yetkinliğini “ISO 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası”nı alarak belgelendirdi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nca personele ve öğrencilere daha güvenli ve sürdürülebilir bilişim hizmetleri sunmak amacıyla yürütülen çalışmalar sonucu elde edilen sertifika ile üniversitenin bilgi güvenliği konusundaki yetkinliği uluslararası standartlar çerçevesinde tescillendi.
“AFSÜ’NÜN BİLGİ GÜVENLİĞİ YETKİNLİĞİ BELGELENDİRİLDİ”
AFSÜ Genel Sekreteri Ziya Kutay Erşen, AFSÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksek Mühendis Recep Özkan ve başkanlık personelini kabul ederek, süreç hakkında bilgi aldı. Bilgi güvenliğinin dinamik bir süreç olduğunu ve her zaman geliştirilerek takip edilmesi gerektiğini ifade eden Özkan, Daire Başkanlığı personelinin çalışmaları, mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürdüğünü kaydetti. Recep Özkan, geçen yıl sistem odasında ihtiyaç duyulan cihaz alımları yapılıp, merkez külliye ve ilçelerde göz önünde bulundurulup güvenlik kamera sistemleri çalışmalarının projelendirilerek hayata geçirildiğini bildirdi. Özkan, merkez ve ilçelerde bulunan kampüslerde alt yapı yenileme ve destek çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Bilişim altyapısının kurulup güçlendirilmesi sonrasında bilgi güvenliği için sızma testleri ve ayrıca sertifikalandırılma sürecinin başlatıldığını ifade eden Özkan, bu kapsamda ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası alınması için gerekli çalışmalara hız verildiğini söyledi. Özkan, “Bu çalışmalar sonucunda ‘ISO 27001:2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’ alınarak AFSÜ’nün bilgi güvenliği konusundaki yetkinliği belgelendirilmiştir.” dedi.
“DAHA VERİMLİ ÇALIŞMALARYAPMAYI PLANLIYORUZ”
AFSÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksek Mühendis Recep Özkan sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzdeki dönemde AFSÜ’nün genişleyen ihtiyaçları doğrultusunda daha verimli çalışmalara imza atmayı planlıyoruz. Bu süreçteki desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş başta olmak üzere üniversite yönetimine şükranlarımı sunuyorum.” AFSÜ Genel Sekreteri Ziya Kutay Erşen, bilişim alanındaki çalışmaların önemine değinerek özverili çalışmalarından ve emeklerinden dolayı tüm Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeline teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM