Zeybek karavancıları 3. festivale davet etti

Zeybek karavancıları 3. festivale davet etti

Afyonkarahisar Belediyesi’nin öncülüğünde 2. kez düzenlenen Karavan Festivali tamamlandı

 

27-28-29 Ocak’ta Motor Sporları Merkezi’nde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü destekleri ile düzenlenen KaravanFest’e Türkiye’nin çeşitli illerinden 200’den fazla karavan ve kamp tutkunu geldi.
Karavan kültürünü benimseyerek doğa ile iç içe yaşamayı tercih edenler ile karavan hayatını merak edenler Belediye tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen KaravanFest2’de bir araya geldi. Organizasyonda; sportif etkinlikler başta olmak üzere, bölge tanıtım gezileri, doğa yürüyüşü ve konserler gibi etkinlikler büyük ilgi gördü. Kamp ve karavan tutkunları, Türkiye’nin en iyi etkinliklerinden birini deneyimleme fırsatını buldu.
200’DEN FAZLA KARAVAN KATILIM SAĞLADI
Sağlık ve güvenlik gibi pek çok hizmetin yerinde sağlandığı festivalde ziyaretçilerin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz bir şekilde karşılandı. Afyonkarahisar’ın turizmine yeni bir cazibe merkezi olarak sunulan termal alt yapılı uluslararası kamp ve karavan alanı 200’den fazla karavanı misafir etti. Sakarya, Tekirdağ, Düzce, Antalya, İzmir, Uşak, Burdur, Kütahya, Edirne, Kırklareli, Yalova, Balıkesir, Mersin, Ankara, Konya, Aydın, İstanbul, Çanakkale, Eskişehir, Isparta, Denizli, Manisa gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinden Afyonkarahisar’a gelen misafirleri onlarca etkinlik ve eğlence ile ağırlandı.
SPORTİF YARIŞMALAR YAPILDI
Festivalin son gününde her yaştan eğlence diyerek frizbi, survivor ve kule oyunu yarışmaları düzenlendi. Yetişkin, çocuk, erkek ve kadın kategorilerinde yapılan yarışmada kazananlara ödüllerini Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke takdim etti.
GRUP GÜNDOĞARKEN KONSERİ
Festivalin finali Grup Gündoğarken konseri ile yapıldı. Soğuk havaya rağmen alanı boş bırakmayan katılımcılar birbirinden güzel şarkılara hep birlikte eşlik etti. Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Grup Gündoğarken, konserle festivale renk kattı. Grup Gündoğarken’in seslendirdiği ‘Ankara’dan Abim Geldi’, ‘Rüzgar’, ‘Ellerimde Çiçekler’, ‘Gibi Gibiyim’ ve ‘Sensiz Olmaz’ şarkılar festivalin coşkusuna coşku kattı.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de eşi sevim Zeybek, Başkan Yardımcıları Murat Öner, Barış Dal ile birlikte festival coşkusuna ortak oldu. Alanda konser dinleyen gençler ve katılımcılar ile bir araya gelen Başkan Zeybek’e gençler oldukça ilgi gösterdi.
Ayrıca ziyaretçilerin teşekkür ve tebriklerini de alan Başkan Zeybek, karavancıları ziyaret ederek, çay davetlerini geri çevirmedi ve sohbet etti. Bol bol hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Zeybek alandan ve hizmetlerden memnun kalan misafirlerimizi 3.’sünü gerçekleştirmeyi planladıkları KaravanFest’e davet etti.
“2023’ÜN İLK ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ İLE GERÇEKLEŞTİ”
KaravanFest2 hakkında konuşan Başkan Zeybek yoğun bir ilgi ve memnuniyet olduğunu ifade etti. Başkan Zeybek, “Tabii festival deyince gençler mutlaka bir eğlence istiyorlar. İki gündür biz de Mithat Körler, Grup Gündoğarken konseri ile gençlerimizi ve karavan severleri ağırladık. Bizim ikinci karavan festivalimiz. İlkini 2022 yılında gerçekleştirdik ve Türkiye’de termal bölgede olan tek karavan alanına sahibiz. Geçtiğimiz yıl 100’ün üzerinde karavancı katılmıştı festivalimize. Bu sene 200’ün üzerinde bir katılımcıyla festivalimizi gerçekleştirdik. Cuma günü girişli Cumartesi ve Pazar üç gün olarak planlamıştık. Hemen hemen Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar alanı çok beğendiklerini, festivalden çok memnun olduklarını ifade ediyorlar. Biz de bu sene 2023’ün Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olması münasebetiyle festivallerimizi, etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz 2023’ün ilk etkinliğini de beklediğimizden, ümit ettiğimizden daha fazla yoğun bir katılımla oldu. Misafirlerimizin Afyon’umuzun güzelliklerini görme fırsatı, gezme fırsatı oldu. Biz tekrar tekrar burada ağırlamak istiyoruz ziyaretçileri.” dedi.
“ŞEHRİMİZİ TANITMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”
Afyon’un içinden geçilen bir il değil, uğranılıp gezilmesi, görülmesi gereken ege lezzetlerinin tadılması gereken bir il olduğunu her ortamda dile getirdiklerini söyleyen Başkan Zeybek, “O gün bugündür ciddi bir tanıtım atağına geçtik arkadaşlarımızla birlikte. Tüm belediye çalışanlarımızla birlikte. Geçtiğimiz yıl Büyük Taarruzun 100’üncü yılıydı. Gökmen Valimizle beraber 100’üncü yıla 100 etkinlikle girelim diye bir planlama yapmıştık. Sayın Valimiz Mayıs ayı itibariyle Kayseri’ye atandıktan sonra 120 – 130’a yakın bir etkinlikle tamamladık. Gurur duyuyoruz, çünkü şehrimizi tanıtıyoruz. Marka şehir olma yolunda arkadaşlarla birlikte var gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Karavan festivalimize katılan arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimizde çok memnun olduklarını, seneye inşallah daha fazla, daha yoğun bir katılımla tekrar katılacaklarını ifade ediyorlar. Bu da bizi onurlandırıyor. Gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
“BİR İLKE İMZA ATTIK”
Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür eden Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke yine bir ilke imza atıldığını belirterek, “Afyonkarahisar’da yine bir ilke imza attık. Afyonkarahisar Belediyemiz ve Afyonkarahisar Valiliğin büyük destekleriyle geçen sene ilkini yaptığımız organizasyon ile 100’e yakın karavana ev sahipliği yapmıştı. Kar ve kışta yaptığımız bir organizasyondu. Gerçekten inanılmaz bir ilgi ve alaka gördü. İkincisini yaptığımız bu sene aslında uzun bir çalışmanın da ürünüydü. Tabi 2023 bizler için çok önemli, ülkemiz için çok önemli. Hele hele bir de Afyon olunca, zaferin kazanıldığı topraklar olunca 2023’ün önemi, Cumhuriyetin 100’üncü yılının önemi bin kat daha arttı bizim için. O sorumlulukla da Ocak ayında Belediye Başkanımızla 100’üncü yılın ateşini yine Afyonkarahisar’da yakalım dedik. Buradan tüm karavan severlere teşekkür ediyorum. Gerçekten inanılmaz geri dönüşler var. Ülke çapında da geri dönüşler var. Bu bizi doyasıya memnun ve motive etti. Biz buraya 200-250 karavanı Ocak ayında getirebiliyorsak bizim için büyük bir başarıdır.” ifadelerini kullandı.
“İHTİSAS FUARI YAPILACAK”
Afyonkarahisar’da İhtisas Fuarını gerçekleştirmek gibi bir hedefleri olduğuna dikkat çeken Akülke, “Herhalde Allah onu da bize nasip edecek. Karavan festivalini ihtisas fuarı ile birleştirip, Türkiye’nin en büyük karavan fuarını Afyonkarahisar’da gerçekleştirmek istiyoruz. Burada tüm paydaşlara, tüm STK’lara, herkese sesleniyorum. Gelin hep beraber Afyonkarahisar’a bir ihtisas fuarı kazandıralım. Çünkü böyle bir alt yapıya artık sahibiz. Kış oyunları ve alternatif olarak da motivasyon, takım oyunları, çocuk oyunları düzenledik. Çok farklı bir karavan festivali yaşadık. İnşallah biraz evvelde dediğim gibi önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi istiyoruz. Afyonkarahisar’ın kazanması önemli. Katılımcılara ve bizlere destek sağlayan bu ortamı oluşturan kıymetli Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM