Dünyaca ünlü Sultandağı kirazı için alım merkezi kurulacak

Dünyaca ünlü Sultandağı kirazı için alım merkezi kurulacak

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Kırca Köyü’nde kiraz sunum şartlarını iyileştirip daha modern bir yapı oluşturmanın satışa olumlu katkı sunacağını belirterek, “Kırca Köyü Kiraz Alım Projesi’nde sona gelindi. Kısa sürede proje ile ilgili somut adımlar atılacak” dedi

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kiraz alımında Sultandağı İlçesi ve köylerindeki vatandaşların talepleri için yetkilileri harekete geçirdi. Vali Yiğitbaşı’nın talimatıyla 20 Ocak Cuma günü Sultandağı İlçesi’nde Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz incelemelerde bulundu.
KİRAZ DAHA MODERN ŞARTLARDA PAZARLANACAK
Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz ilçede; Sultandağı Meydan Projesi, Kırca Köyü Kiraz Alım Merkezi ve Tarihi Osmanlı Hamamı projelerini inceledi. Sultandağı tarihi Selçuklu Kent Meydanı’nda vatandaşların oturma alanları ve meydan peyzaj çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapan Kolsuz, bölgenin mimari ve inşa çalışmaları hakkında hazırlanan sunumu dinledi. Yurtdışına ihraç edilen dünyaca ünlü Sultandağı kirazının daha modern koşullarda satışının gerçekleştirilmesi için çalışmaları hızlandırılan Kırca Köyü Kiraz Alım Projesi’nde ise sona gelindi. Uğur Kolsuz, çok kısa zamanda proje ile ilgili somut adımların atılacağını açıkladı.
KİRAZ İHRACAAT PAZARI İÇİN KRİTİK ÖNEMDE
Sultandağı kirazının pazarlanması için hayati öneme sahip olan proje ile ilgili Vali Yardımcısı Kolsuz şunları kaydetti:
“Yaklaşık bir asırdır bölgenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Sultandağı kirazının ihracatı ve aynı zamanda formunun korunarak son tüketiciye ulaşması, kiraz ihracat pazarı için kritik önem taşımakta. Bu yüzden Kırca köyünde sunum şartlarını iyileştirip daha modern bir yapıya kavuşturmak satış konusunda olumlu bir etki yapacaktır. Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yaklaşık on gün önce bölgedeki köylere yaptığı ziyarette bu talebi yenileyen vatandaşlarımız için hızla harekete geçtik. Çok yakın zamanda projeyi olgunlaştırıp hayata geçirilmesi hususunda gerekli adımları atacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM