Afyonkarahisar’ın kalbi deprem bölgesinde atıyor

Afyonkarahisar’ın kalbi deprem bölgesinde atıyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, gece gündüz tüm ekip arkadaşlarıyla AFAD kriz masasında görev yaptıklarını belirterek, “Tüm Afyonkarahisar seferber olmuş durumda” dedi

 

Kahramanmaraş depremin ilk dakikalarından itibaren Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın başkanlığında Afyonkarahisar AFAD müdürlüğünde il protokolünün katıldığı kriz masası kuruldu.
AFET BÖLGESİNE REKOR DESTEK
Öncelikle kan bağışı, ayni ve nakdi yardımların değerlendirildiği toplantıda, il özel idaresinin, belediyelerin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının araç ve iş makineleri kapasiteleri değerlendirildi. Alınan kararlar çerçevesinde hızla yardım kampanyası başlatılması sonucu depremin ilk gününde rekor sayıda araç ve iş makinesi bölgeye gönderildi. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatıyla 6 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren deprem bölgesine gerekli sevkiyatlar yapıldı. Gıda, giyecek, su, battaniye, ısıtıcı ve muhtelif gıda ve yaşam malzemesi taşıyan toplam 202 araç, 42 beko loader, 41 kamyon, 27 itfaiye aracı, 19 ambulans, lowbet araçları, afet koordinasyon tırı ve çok sayıda iş makinesi bölgeye gönderildi. Kamuya ait toplam 450 araç hızla bölgeye sevk edildi. Özel sektörün desteği ile bölgeye gönderilen araç sayısı ise toplamda 600’ü geçti. Bunun yanı sıra kamu ve özel sektör işbirliği ile 397 operatör, 89 sağlık personeli, 52 arama kurtarma personeli, 20 AFAD gönüllüsü, 24 yerel destek ekibi; 5 ANDA, 15 AKUT, 11 Genç Memur-Sen kurtarma personeli ve 13 hasar tespit personeli olmak üzere toplam 626 personel deprem bölgesinde intikal ettirildi. Ayrıca bölgede kapanan yollar için öncü ekipler görevlendirildi.
AFYON’DAN ÇOK SAYIDA YARDIM GÖNDERİLİYOR
Afyonkarahisar genelinde toplanan yardımlar belediyelerin, kaymakamlıkların, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle çok kısa bir süre içinde bölgeye sevk edildi. Bu kapsamda ilk etapta 58 tır Fuar Alanı’ndan, 28 tır ise Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’ndan toplamda 86 tır olmak üzere bölgedeki depremzedelere ulaştırılmak için depremin ikinci gününde yola çıktı. Ayrıca özel sektörden gönüllü olarak 30 kamyon, 28 tır, 26 vinç, 16 projektör, 4 mobil aşevi, 2 jeneratör ve çeşitli iş makinalarından oluşan 195 araç, gönüllü operatör ve şoförleriyle toplam 165 personel deprem bölgesine intikal ettirildi. Bunaların yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kamu görevlilerinden oluşan 224 gönüllü ve yerel destek grubu da deprem bölgesine ulaşmak üzere görevlendirildi. Bölgedeki ekipler tarafından bölgeye ulaşan yardımların dağıtıma başlanıldı. Diğer yandan hava, kara ve deniz yolu ile Afyonkarahisar’dan çok sayıda yardımın gönderilmeye devam ediyor.
YİĞİTBAŞI: TÜM EKİP AFAD KRİZ MASASINDAYIZ
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, depremle birlikte üzücü bir tablo ortaya çıktığını, millet olarak elden gelenin desteğin bölge için sefer edildiğini ifade etti. Yiğitbaşı yürütülen çalışmaları şu sözlerle değerlendirdi: “Felaket haberini aldığımız andan bu yana tüm gücümüzle çalışarak depremzede vatandaşlarımıza en kısa sürede yardım ulaştırabilmek ilimizdeki herkese seferber ettik. Gece gündüz tüm ekip arkadaşlarımla AFAD kriz masasındayız. Tüm Afyonkarahisar seferber olmuş durumda. Vatandaşlarımız yoğun bir şekilde yardım gönderme talebinde bulunuyor. Bölgeye gitmek için AFAD’a şahsen başvuran yüzlerce vatandaşımız var. İnşallah vatandaşlarımızı bu teveccühleri sayesinde en kısa zamanda bölgenin yaraları sarılacak. Devletimiz var gücüyle deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Biz AFAD kriz merkezinde süreci organize etmeye ve yardımları koordine etmeye gayret ediyoruz. Afyonkarahisar olarak toplamda 600’den fazla araç ve 1015 personelle deprem bölgesinde sahadayız. Ayrıca deprem bölgesinde Afyon’a gelmek isteyen vatandaşlarımıza konaklama imkânı sağlamak için kamu misafirhaneleri ve otellerde yer ayarlaması yapılıyor. Bu vesileyle yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bizler var gücümüzle yanlarında olmaya çalışacağız, yaraları el birliğiyle saracağız inşallah.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM