“Başımızı taşın altına koyacağız, mesele ülke ve can meselesi”

“Başımızı taşın altına koyacağız, mesele ülke ve can meselesi”

ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, Borsa yönetimi ve üyelerinin yanı sıra OSB yönetiminin büyük deprem felaketi sonrası ellerinden gelen gayreti sonuna kadar gösterdiklerini söyledi. Mühsürler, “Elimizi değil başımızı taşın altına koymak mecburiyetindeyiz. Bu mesele ülke meselesi, vatan meselesi, can meselesidir. Allah bu acıyı kimseye bir daha tekrar ettirmesin” dedi

 

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, gazeteniz Kocatepe’ye Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde yürütülen deprem yardım çalışmalarını anlattı. Mühsürler, soğuk sandviç yapımında her yaş ve kesimden insanın gönüllü çalıştığını belirterek “Nene hatunların torunları can için ülke için gayret ediyor. Allah birliğimizi daim etsin.” dedi.
“ELİMZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”
Mehmet Mühsürler, Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin meydana geldiği 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren kış mevsiminde tüketimi kolay olacağından soğuk sandviç hazırlamaya karar verdik. İlk gün yaklaşık 6 bin sandviç yaptık. İkinci günde yaklaşık 12 bin sandviç hazırladık. Dünde on bin tane sandviç yaptık. Afyonkarahisar Valiliği’nden gelen talimat üzerine hareket ediyoruz. Gıda yardımında fazlalık meydana geldiğinden dolayı ikinci bir talimata kadar gıda yardımı hazırlamaya birkaç gün ara vereceğiz. Elimizden geleni hem Afyonkarahisar Ticaret Borsası olarak da hem de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdin de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hareket ederek, Afyonkarahisar Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın önderliğinde AFAD’la da iş birliği yaparak ne gereken şey varsa onu gönderiyoruz. En son dün bir tır su ve kumanyayı deprem bölgesine gönderdik. Yardımlarımızı devam ettireceğiz. Bu süreç ne kadar sürerse bizde elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz. Bu felaket çok acı bir olay, elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.” dedi.
“BİN ADET CESET TORBASI İÇİN ÖDEME YAPTIK”
Birkaç gün gıda yardımına ara vereceklerini bu sürede Afyonkarahisar Valiliği Kriz Masası’ndan ceset torbası yaptırma talimatı aldıklarını açıklayan Mühsürler, “Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Keklik’le telefonla görüştük. Ceset torbasına ihtiyaç duyulduğunu bildirdiler. Bizde firmaya bin adet ceset torbası için belli miktar ödeme yaptık. İl Müftülüğü tarafından sipariş verilmiş. Belli bir miktar para zaten çıkarılmış. Biz borsa olarak yetmeyen yerde takviye edeceğiz.” diye konuştu.
“BORSA ÜYELERİYLE BİRLİKTE YARDIMA KATKI VERİYOR”
“Oda ve Borsa olarak ısıtıcıdan tutun, tüpünden, battaniyesine kadar hazırlayıp üzerine beş bin tane daha sipariş verdik.” diyen Mühsürler, “Uşak iline battaniye için sipariş verdik. Aşırı bir talep olduğundan sıra bekliyoruz. İnşallah sipariş verdiğimiz battaniyelerdi göndereceğiz. Beş bin tane battaniye için 120 TL’den pazarlık yaptık. Toplamda 600 bin TL bir rakam tutuyor. Parası önemli değil. Yani fiyatlar yüksek filan değil. Biz 120TL’den konutşuk. Bunu özellikle söylüyorum. Çünkü bazı tepkiler, spekülasyonlar da var. Battaniye ihtiyacına yönelik aşırı bir talep olması nedeniyle sıra bekliyoruz. ATB olarak sadece rakamsal olarak 1 milyon 750 bin TL’lir bir bütçe ayırdık. Bu bütçenin haricinde 7 yüz bin lira gibi bir rakamıda borsamınız üyelerinden talep ettik. Üyelerimiz kasap esnafı, yumurtacılar, gıda üreticilerimizden talep ettik. Bu yardımları ATB üyeleriyle birlikte gerçekleştiriyor.” şeklinde konuştu.
“ELİMİZİ DEĞİL BAŞIMIZI TAŞIN ALTINA KOYMAK DURUMUNDAYIZ”
Mühsürler sözlerini şöyle tamamladı: “Ben aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesinde de yönetim kurulu üyesi, başkan vekiliyim. OSB Başkanı Sayın Bekir Yeşilay’la beraber de orada ayırdığımız bütçe rakamı beş yüz bin TL’dir. Bizler bunu peyderpey deprem bölgesine ne ihtiyaç varsa çadır olabilir, şu olabilir, bu olabilir kullanacağız. Sade ATB değil, OSB’den de 500 bin TL depremzelerede yardım amaçlı bir bütçe ayrıldı. Sayın Valimize bütçemizi, enerjimiz bir kerede harcamayalım dedik. Kontrollü ve kademeli olarak sürekli ihtiyaç gidermeye yönelik bir yardım çalışması yürütme gayretindeyiz. Borsamızın iştiraki olan Lidaş A.Ş’den lisanslı depomuzdan belirli gerekirse bütçe ayıracağız. Ömer Termal Turizm Anonim Şirketi’nden bütçe ayırıyoruz. Aynı zamanda üç tane iş kuruluşumuz var. İktisadi teşekkülümüzden de belirli bir bütçe ayırdık. Borsamızın tüm kuruluşlarıyla, yan iştirakleriyle elimizi değil başımızı taşın altına koymak mecburiyetindeyiz. Bu mesele ülke meselesi, vatan meselesi, can meselesidir. Allah bu acıyı kimseye bir daha tekrar ettirmesin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM