Afyonkarahisar Belediyesi tüm gücü ile bölgede

Afyonkarahisar Belediyesi tüm gücü ile bölgede

Afyonkarahisar Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası personelleri ve ekipmanları ile bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Belediyemiz hem İtfaiye personeliyle sahada arama kurtarma çalışmalarını yürütüyor hem de deprem bölgesine gerek lojistik gerekse de genel ihtiyaç takviyelerinde bulunmaya devam ediyor. İtfaiye ekiplerimiz 4 kişiyi enkaz altından canlı olarak kurtardı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem nedeni ile büyük hasar alan illerdeki yaraların sarılması amacı ile deprem bölgesine giden ekiplerimiz, büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda araç ve arama kurtarma desteğinde bulunan ekiplerimizin, ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.” denildi.
İTFAİYE EKİPLERİNİN ÇALIŞMASI İLE
4 CAN ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI
Açkılamada, “İtfaiye Müdürlüğünde görev yapan 9 personelimiz 2 itfaiye aracımız, arama kurtarma çalışmaları kapsamında afet bölgesi Gaziantep Islahi’ye de canla başla çalışıyor. Göçük altında kalan vatandaşların kurtarılabilmesi için azimle çalışan ekiplerimiz 4 canı enkazdan sağ çıkardı. Can siperhane göçük altından yeni umutlar yaşanması için mücadele veren ekiplerimiz enkaz kaldırma, yaşam tüneli açma gibi çalışmalara destek veriyor. Belediyemizin diğer Müdürlük personelleri de arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarında nefessiz görev yapıyor.” ifadelerine yer verildi.
KONTEYNERLERE SU BAĞLANTISI
HİZMETİ, ARIZALARA ÇÖZÜM EKİBİ
Deprem bölgesinin çöken altyapısına da müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, “Belediye ekiplerinin arama-kurtarma, sağlık hizmetleri, sıcak yemek ve depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik destek çalışmalarının yanı sıra deprem bölgesinde çöken altyapısına da el atıyor. Hatay’da Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından acil ihtiyacı karşılamak üzere tankerlerle su dağıtımı yapılıyor. Bir yandan da vidanjörler su birikintilerine müdahale ederken, çadırlar ve konteynerlerin su bağlantıları da ekiplerimiz tarafından yapılıyor. 12 kişiden oluşan uzman ekibimiz depremzedelerin yardımına koşarak, çadırlar ve konteynerlerin su ihtiyacını giderdi, hatlarda oluşan arızaları onardı. Hatlarda oluşan arızaların giderilmesi, elektrik kesintisi nedeniyle devre dışı kalan pompa istasyonlarının jeneratörler yardımıyla çalıştırılması konusunda da çalışma yapıldı.” denildi.
ÇADIRLARIN VE KONTEYNERLERİN ELEKTRİK SİSTEMLERİ YAPILIYOR
Teknik çalışmalarında yapıldığı bildirilen açıklamada,
“Alt yapı için devreye giren bir başka personellerimiz ise teknik ekiplerimiz oldu. Belediyemiz elektrik arıza ekipleri deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde resmi kurumlar başta olmak üzere kurulan çadırların ve konteynerlerin elektrik sistemlerini ivedi olarak faaliyete geçiriyor. Jeneratörlerimiz elektrik hizmeti sağlarken ışık kulelerimiz de enkaz alanlarında ve çadır bölgelerinde aydınlatıcı olarak hizmet veriyor.” denildi.
ZABITA EKİPLERİMİZ EN ÜCRA
HANELERE BİLE YARDIMDA BULUNUYOR
Açıklamada şu bilgiler yer verildi:
“Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları doğrultusunda tüm imkânlar, deprem bölgeleri için seferber ediliyor. Depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde depremzedelerin yaraları sarılırken Zabıta ekiplerimiz ise görev başında. Ekiplerimiz Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde, köy ve mahallelerde depremzedelerin yardımına koşmayı sürdürüyor. Kahramanmaraş’ta herkese ulaşmaya devam eden ekiplerimiz gıda, kıyafet, hijyen malzemesi, ısıtıcı gibi temel ihtiyaç malzemelerini tek tek hanelere dağıtımını yapıyor. Diğer yandan çadırlar ve konteynerlerde de güneş enerji panelli aydınlatıcıları dağıtan ekiplerimiz çocuklara da bol bol oyuncak hediye ediyor. Ekiplerimiz afetten etkilenen yediden yetmişe orada bulunan herkesin yüzünü güldürmek ihtiyaçlarını karşılamak için köy köy mahalle mahalle dolaşıyor. Depremden etkilenen illerde hijyen ve temizlik ihtiyacı oldukça hat safhada Belediyemiz Temizlik işleri Müdürlüğü ise 100 personel ve 22 çöp kamyonu ile Hatay’da görev aldı. Bölgede ekiplerimiz çöp toplama, süpürme ve temizlik gibi işlemlerine durmaksızın devam ediyor. Canla başla Hatay Antakya’da görev alan ekiplerimiz salgın hastalıkların önüne geçmek için tüm imkânları ile temizlik faaliyeti yürütüyor. Ekiplerimiz meydanlarda, sokaklarda temizlik çalışmaları yürütürken AFAD gibi görevlilerin ve depremzedelerin toplanma ve barınma alanlarında da bu çalışmaları devam ettiriyor. Ayrıca afet bölgesindeki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını temin etmek ve yaralarını sarmak için de hijyen malzemeleri ve çöp konteynerlerimizi belirlenen yerlere konuşlandırdık. Belediyemiz iştiraki AFBEL Termal Otel aşçıları başta olmak üzere aşevi personellerimiz Hatay Antakya’da 2 aşevi çadırı ile hem depremzedelerin hem de orada bulunan vatandaş ve görevlilerin yemek ihtiyaçlarını karşılıyor. İlk günden itibaren yemek hizmeti sağlayan ekiplerimiz gün boyu sıcak yemek ikramında bulunuyor. Yemekhane hizmetlerinin tümü ile deprem bölgesinde verildiği aşevlerimiz ile 20 bin kişinin aynı anda beslenmesine destek oluyoruz. Sabah kahvaltısı, öğle, akşam öğünlerinin yanı sıra 7/24 sıcak çorba dağıtımlarımız da sürüyor. Bölgede en çok ihtiyaç duyulan iş makinesi ve uzman insan gücü Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te sevk edildi. Enkaz ve arama kurtarma konularında ekiplerimiz ve iş makinelerimiz yoğun gayretle yaraları sarmak için görev yapıyor. Öte yandan yeni çadırkentlerin yapılması için arazilerde kepçe ve makinelerle çalışan personellerimiz yeni yaşam yerleri oluşturuyor.
16 Kamyon, 6 İş Makinesi, 22 Çöp Kamyonu, 6 Pikap, 6 Tuvalet Kabini, 5 Jeneratör-Işık Kulesi-Ekskavatör, 4 Kırıcı hilti, 2 inşaat mühendisi, 2 inşaat teknikeri, 61 Fen İşleri Destek personeli, 12 AFAD Gönüllüsü personel, 30 Su Kanalizasyon personeli, 1 Cenaze nakil aracı, 2 personel, 10 Yüntaş teknik personeli de görev sahalarında destekleyici çalışmalarını sürdürüyor. Tüm imkânlarımız ve gücümüz ile depremzedelerin yanında olmaya, yardımlarına koşmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM