Eller semaya depremzedeler için açıldı

Eller semaya depremzedeler için açıldı

Afyonkarahisar’da Miraç Kandili dolayısı ile camilere akın eden vatandaşların depremzedeler için ellerini semaya açtı

 

Miraç Gecesi, tüm camilerde Kur’an-ı Kerim tilavetleri, namaz, vaaz ve dualarla idrak edildi.
Afyonkarahisar merkezindeki Paşa Camii’nde yapılan ana programda, kariler Kur’an-ı Kerim okudu, İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahiler söylendi, İl Müftü Vekili Harun Yılmaz tarafından da, gecenin önemine dair vaaz yapıldı.
Vatandaşların katılımının yoğun olduğu program, okunan hatimler ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat eden vatandaşlarımızın ruhlarına ithafen yapılan dua ile sona erdi.
KYK’LARDA DEPREMZEDELERE YÖNELİK PROGRAMLAR DÜZENLENDİ
Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından KYK’larda misafir edilen depremzedelere yönelik Miraç Gecesi programları gerçekleştirildi.
Programlara İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç, Vaiz Hasan Maraşlıoğlu, Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Uğur, Gençlik Koordinatörü/Manevi Danışman Fatma Özkul, Manevi Danışmanlar Sultan Keser, Hasan Karatekin, Ayşe Arpacı, Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Pekuslu, Yeşiltepe Camii görevlisi Fatih Ay ve depremzede aileler katıldı. Programlarda, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
CEZAEVLERİNDE DE MİRAÇ KANDİLİ İDRAK EDİLDİ
Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından cezaevlerindeki manevi rehberlik hizmetleri kapsamında Afyonkarahisar merkezde bulunan cezaevlerine yönelik Miraç Kandili programları gerçekleştirildi.
Miraç Kandili dolayısıyla kadın ve erkek hükümlü/tutuklulara yönelik Mirac Kandili özel programlar, İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner, İl Müftü Yardımcısı İlyas Öztürk, Başvaiz Selman Konuk, Uzman Vaiz Ebubekir Çetiner, Vaiz Mehmet Emin Akpınar ve Uzman vaiz Esra Çetiner’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlar günün anlam ve önemine binaen “Mü’minin Miracı Namaz ve Mirac Kandili” konulu konuşmalarla devam etti. Söz konusu programlar, Miraç Kandili ve deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlarımız için yapılan hatim programına katılan bazı hükümlü ve tutuklulara hediye takdimi ve akabinde “Hatim Duası” ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM