“Tüm oteller depremzedeleri konuk etmeli”

“Tüm oteller depremzedeleri konuk etmeli”

Hotel Soydan işletmecisi İhsan Soydan, depremzedelere ücretsiz konaklama sağladıklarını belirtti. Soydan, Türkiye’deki tüm işletmelerin bu konuda üzerine düşeni yapmaları gerektiğini vurguladı

 

Afyonkarahisar merkezde hizmet veren Hotel Soydan işletmecisi İhsan Soydan, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası işletmesini ücretsiz olarak depremzede konaklamaları için açtı.
Depremin olduğu 6 Şubat tarihinin hemen akabinde, 7 Şubat itibariyle harekete geçtiklerini ve depremzedelerin otellerinden ücretsiz faydalanabileceğini duyurduklarını belirten İhsan Soydan şunları söyledi:
“Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde ard arda meydana gelen iki büyük deprem on ilimizde insanlarımızı derinden etkilemiştir. Bu vesile ile her iki depremde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, geride kalanlara sabır ve selametlik diliyorum. Millet olarak büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Büyük acıyı derinden hissediyor ve paylaşıyoruz. Deprem olur olmaz sosyal medya hesabımız üzerinden depremzedelerin Soydan Hotel’de ücretsiz konaklaması için çağrıda bulunduk. Depremzedeler depremden sonra hotelimize geldiler. Sayı sürekli değişiyor. Kimileri ayrılırken yeni depremzedelerimizi misafir ediyoruz. Yatak kapasitemiz 80’dir. Yatak kapasitemizin bir kısmını ücretsiz olarak depremzedelerimizin kullanımına ayırdık. Belli bir süre koymadık. Hayat normale dönünceye kadar depremzedelerimizi konaklatacağız. Bu vesile ile Edirne’den Kars’a kadar otel, hotel v.b işletmesi olan herkese taşın altına elimiz koymamız gerektiğini hatırlatarak üniversite tesisleri yerine insanlarımızın düzen tutuncaya kadar buralarda konaklamaları çağrısında bulunuyorum. Biz Hotel Soydan olarak küçük bir işletme olmamıza rağmen elimizden geleni yapıyoruz. Büyük işletmeler depremezedelere konaklama sağlarken bu insanlarımıza istihdamda sağlayabilirler.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM