Taytak: Zaman Türkiye için  birlik zamanı

Taytak: Zaman Türkiye için birlik zamanı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, büyük deprem felaketinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da incelemelerde bulundu. Taytak, “Acımız büyük. Zaman Türkiye için birlik zamanıdır” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kahramanmaraş merkezli büyük depremin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay’a gitti.
MHP HEYETİ HATAY’DA TEMASLARDA BULUNDU
Mehmet Taytak, depremin ilk gününde Ankara’dan ısıtıcı, battaniye, gıda, giyecek, çocuk maması, bezi vb. ihtiyaçların bulunduğu iki tırı ihtiyaç malzemesi ile bölgeye göndererek destek verdi. Taytak, TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal ile birlikte depremde en çok yara alan Hatay’ı ziyaret ederek, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, MHP Hatay İl Başkanı Mehmet Feyzi Altay ve parti teşkilatları ile AFAD il binasını ziyaret etti. Akabinde Antakya, Belen, Kırıkhan, Nurdağı ve Hassa ilçelerinde ziyarette bulunan Taytak depremzede ailelerle bir araya geldi.
“DEVLETİMİZ 11 İLİMİZDE
KOORDİNASYONLU ÇALIŞTI”
“6 Şubat günü ülkemizde 1939 Erzincan depreminden sonra son 100 yılın en büyük ikinci depremine uyandık” diyen Taytak, “Deprem merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi, Hatay, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Elazığ, Malatya ve Kilis olmak üzere 11 ilimizi vurdu. Dünyanın en büyük afetlerinden birisiyle karşı karşıya kaldık. Yüreğimiz acıyla çarptı, canlarımız enkaz altında kaldı. Depremde kaybettiğimiz canlara hep beraber ağladık. Ama gördük ki devletimizin tüm kademeleri doktorlarımız, hemşirelerimiz, arama kurtarma ekiplerimiz, askerimiz, polisimiz, gönüllülerimiz ilk günden itibaren deprem bölgelerinde ciddi manada hizmet verdiler. İlk günden itibaren açık ve net olarak gördük ki devletimiz 11 ilimizde milletimizle el ele koordinasyonlu bir şekilde çalıştı. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz, parti teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız ile birlik ve beraberlik içerisinde deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ilk günden itibaren destek olduk. Hatay’a geçmiş olsun demeye, yaraları birlikte saracağımızı belirtmeye geldim. Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, İl Başkanı Mehmet Feyzi Altay ve teşkilatlarımız ile Antakya, Belen, Kırıkhan, Nurdağı ve Hassa ilçelerimizi gezdik. Deprem alanlarında binaların büyük bir kısmının yıkıldığını gördük. Acımız büyük. Ancak Türk Milleti’nin sırtı yere gelmez, bu millet fedakârdır, devlet ve millet her anlamda elinden gelen tüm gayreti ortaya koyarak yaraları sarmaya başlamıştır. Zaman Türkiye için birlik zamanıdır. Çadır ve konteynır kentler kurulmuş, gıda ve yemek ihtiyaçları karşılanmaktadır. Biz büyük bir aileyiz, birlik ve beraberlik içerisinde normal hayata dönene kadar deprem bölgelerimize desteklerimize devam edeceğiz. Birbirimize dayanak olmalıyız. Birbirimizi ana kucağı gibi sarıp sarmalamak zorundayız. Depremde can veren tüm vatandaşlarımıza Cenab-I Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, tedavi altında bulunanlara acil şifalar, kederli ailelere ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.” dedi.“BİRLİK VE BERABERLİKLE YARALAR SARILACAK”
Taytak sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendiyi Hatay ilimizde karşıladık. Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde kanaat önderleri ve muhtarlarla toplantı yapıldı. Gönüllüler, konteynır ve çadır kentlerdeki aileler ziyaret edildi. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını doğrultusunda yapılan ve yapılacak olan yardımlar konusunda istişarelerde bulunuldu. Ardından Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz ile birlikte Kahramanmaraş’a geçerek deprem alanlarını, çadır ve konteynır kentlerdeki aileler ziyaret edildi, burada incelemelerde bulunuldu. 17 Ağustos 1999 Gölcük felaketi bir milattır. Bu depremde 133 bin 683 bina çökmüş, toplam 8 ilimizde 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. O gün nasıl yaralar sarılmışsa bugün de birlik ve beraberlik ile bu yaralar sarılacaktır. Cenab-ı Allah bir daha bize bu acıları yaşatmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun. Üç gündür afet bölgesindeyiz, ziyaretlerimiz bugün de Osmaniye ve Gaziantep’te devam edecek.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM