“Hakkımızla ilgili kafa karışıklığı giderilsin”

“Hakkımızla ilgili kafa karışıklığı giderilsin”

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, şoför esnafı olarak yeni bir şey istemediklerini belirtti. Karataş, “Tahdidli plakalarda kazanılmış hakkımızla ilgili kafa karışıklığının giderilmesini istiyoruz” dedi

 

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Karataş, 1986 yılında dönemin Başbakanı rahmetli Turgut Özal tarafından şoför esnafının mesleğini devam ettirmesi için alınan kararı hatırlattı. Karataş, şoför esnafının devlete vergi veren el olması için 1986 yılında 10553 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla taksici, minibüsçü, servisçi esnafına İçişleri Bakanlığı İl Trafik Komisyonu onayı ile M-T-S tehditli plakalar verildiğini kaydetti.
“ULAŞTIRMA BAKANINDAN SÖZ ALMIŞTIK”
İbrahim Karataş konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ne yazık ki 2005 yılında çıkan 5393 Belediye Kanunu ile toplu taşıma araçlarında 49 yıl süre sınırı gelmiş ve kanun geriye işletilerek ticari taksi ve minibüsler de toplu taşıma aracı olarak sadece yorumlanmaktadır. Halbuki öyle değildir, toplu taşıma araçları; halk otobüsleri ve metro tarzı araçlardır. Şoför esnafına kazanılmış haklarının geri verilmesi için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’dan Afyonkarahisar Belediyesine yaptığı ziyarette söz almıştık. Sayın Bakanımız ile Ankara’da ve ilimiz Belediyesi’nde üç defa yüz yüze görüştük. Sayın Bakanımız da bizim gibi düşündüğünü, M, T, S özel plakaların ayrı kategoride olduğunu ve Şubat ayında torba yasada kanun düzenlemesi yapılacağını belirtmişlerdi. Cumhurbaşkanımızın esnaf şöleni ile bizleri davet edip söz vereceği sözünü Bakanımızdan aldık. Şuanda süresi dolan esnafımız Afyonkarahisar Belediyemizin iyi niyetiyle işine devam edebiliyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM