“Avukatlık meslek sorunlarının çözümü için mücadelemiz sürecek”

“Avukatlık meslek sorunlarının çözümü için mücadelemiz sürecek”

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Şahin, “Deprem bölgesindeki Barolarımıza kayıtlı 17 bin 964 avukat ve 3 bin 762 stajyer avukat meslektaşımız, depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiştir. Sorunlarımızın çözümü için somut tek bir adım atılmamışken, mevcut sorunların üzerine deprem felaketinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumdadır. Mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi

 

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Afyonkrarahisar Baro Başkanlığı tarafından Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ve yönetim kurulu üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Törene, Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı avukatlar cübbeleriyle katıldılar. Avukatlara Baro yönetimi tarafından karanfil dağıtılırken tören günün anısına toplu fotoğraf çekildi.
“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN
TEK BİR ADIM ATILMADI”
Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde, deprem felaketinde kaybedilen on binlerce yurttaşın ve 121 meslektaşının acısını bir kez daha yüreklerde hissedildiğini söyledi. Şahin, “Hayatlarını ve yakınlarını kaybeden; Evleri, ofisleri yıkılan meslektaşlarımızı bir an bile unutmadan; enkaz altından çıkarılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesini kaldığı yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Mesleğimizin, geçtiğimiz yıl ‘Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz’ dememize sebep olan sorunlarının çözümü için somut tek bir adım atılmamışken, mevcut sorunların üzerine deprem felaketinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunlar eklenmiş durumdadır. Yaşanan afet sonrası depremden ağır şekilde etkilenen illerimizde avukatlık faaliyetini fiilen sürdürmek şimdi çok daha zor bir hale gelmiştir. Deprem bölgesindeki Barolarımıza kayıtlı 17 bin 964 avukat ve 3 bin 762 stajyer avukat meslektaşımız, depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiştir. On bine yakın meslektaşımızın ev veya ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir.” dedi.
“TTB VE TÜM BAROLARIN MÜCADELESİ KARARLILIKLA SÜRECEK”
Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, mevcut koşullar altında, başta deprem bölgesi olmak üzere, yurttaşların adalet erişim haklarının güvencesinin, dün olduğu gibi bugünde avukatlar olduğunun altını çizdi. Şahin, “Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil bir yargılama hakkının teminatı olduğunun bilincindeyiz. Depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleklerini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizin bugüne kadar her mecrada dile getirilen köklü sorunlarının bir savunma reformu ile çözümü için Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) ve tüm Baroların mücadelesi birlikte ve tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir. Mesleğimizin içerisine sokulduğu ağır sosyo-ekonomik koşulların, avukata dönük şiddet vakalarındaki artışın ve bu mesleği icra ederken önümüze çıkartılan her türlü engelin, özünde vatandaşın en temel hakkı olan savunma hakkına yönelik olduğunu bir sefer daha altını çizerek hatırlatmak isteriz. Savunma makamı, tüm bu olumsuz koşullara rağmen dün olduğu gibi bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan hakarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevini yerine getirmeye devam edecektir.” diye konuştu.
“UMUTLU DİRAYETLE
EL BİRLİĞİYLE YENİDEN”
Şahin sözlerini şöyle tamamladı: “Onlarca kez yıkıma uğramış bu coğrafyada; derinlere kök salmış umudun, dirayetin ve dayanışma ruhunun, ulusumuza her seferinde düştüğü yerden kalkma kudreti verdiğiniz bilinciyle; acılarımızı unutarak değil, kaybettiklerimizin hatıralarından güç alarak; her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini avukatlık mesleğini layıkıyla, gururla icra edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz. Umudu yeniden büyüten meslektaşlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun. Umutla, dirayetle, el birliğiyle, yeniden.” şeklinde konuştu.
AÇIKLAMADA TÜM BAROLARIN İMZASI VAR
Şahin’in yaptığı açıklamada Türkiye Barolar Birliği (TBB) başta olmak üzere; Afyonkarahisar, Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak Barolarının imzası bulunuyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM