Eğitimde yükseliş  için hızla yol alınıyor

Eğitimde yükseliş için hızla yol alınıyor

Afyonkarahisarlı öğrenciler hazırladıkları projeler ile İlimizin Türkiye genelinde en çok ödül alan il olmasını sağladı. Dumlupınar BİLSEM öğrencileri de aynı yarışmada 10 proje ile ödül alarak “en çok ödül alan okul” ünvanını elde ettiler. Afyonkarahisarlı öğrenciler bu sonuçlarla hem Türkiye, hem Afyonkarahisar rekoru kırmış oldular

 

Afyonkarahisar Valiliği görevinde kısa bir süre önce bir yılı geride bırakan Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın, eğitim alanında kentin başarı çıtasının üst sıralara taşınması için gösterdiği özel gayret meyvelerini vermeye başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin de yoğun çabaları ile eğitimde başarı çıtasının yükselmesine doğru adımlar atılmaya başlandı.
10 PROJE DERECEYE LAYIK GÖRÜLDÜ
TÜBİTAK tarafından düzenlenen “2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri” yarışmasında Afyonkarahisar il genelinde öğrenciler tarafından hazırlanan toplam 11 proje Türkiye derecesi yaptı. Çay ilçesinden Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelerin yanı sıra Merkez Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin toplam 10 projesi dereceye layık görüldü. Çay Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun projesi 1’incilik derecesi kazanırken, Merkez Dumlupınar BİLSEM’in 3 projesi 1’incilik, 2 projesi 2’ncilik ve 5 projesi de 3’üncülük elde etti.
GURUR VESİLESİ OLDULAR
Toplamda 278 okulun katıldığı yarışmada Afyonkarahisarlı öğrencilerin elde ettiği toplam 10 derece ilimizde büyük sevinçle karşılandı. Afyonkarahisarlı öğrenciler TÜBİTAK’ın yarışmasında ilimizin en çok ödül alan il olmasını sağlayarak gurur vesilesi oldular. Dumlupınar BİLSEM de aynı yarışmada en çok ödül alan okul ünvanını kazandı.
Daha önce düzenlenen TÜBİTAK yarışmalarında Afyonkarahisarlı öğrenciler ilk 5’e girme başarısı göstermiş olsa da, bu yıl elde edilen 10 derece ve Türkiye birincilikleri Afyonkarahisar’ın bu alanda rekor kırmasını sağladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM