Afyonkarahisar’da 1311 öğretmene  dijital mahremiyet eğitimi verildi

Afyonkarahisar’da 1311 öğretmene dijital mahremiyet eğitimi verildi

Afyonkarahisar Merkez İlçe de toplam 200 okulda bin 311 öğretmene online platformda dijital mahremiyet eğitimleri verildi

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci” eğitimleri hızla sürüyor.
Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci” projesi kapsamında “Kişisel sınırlar, iyi-kötü dokunuş, ‘hayır’ diyebilme becerisi, çocuk ihmal ve istismarından korunma yolları, ailede mahremiyet ve dijital mahremiyet” başlıklarında Milli Eğitim Bakanlığında görevli olan psikolojik danışmanlar tarafından öğretmen, öğrenci ve velilere eğitimler verildi. Bu kapsamda Afyonkarahisar Merkez İlçe de toplam 200 okulda bin 311 öğretmene online platformda dijital mahremiyet eğitimleri verildi. Proje ile merkez ilçede ve merkez ilçeye bağlı köy, belde ve mahallelerdeki rehber öğretmen, psikolojik danışmanı olmayan anaokulu, ilkokul ve ortaokul ve lise öğrencilerine ve velilere yönelik yüz yüze ve her sınıf için ayrı olacak şekilde seminerler düzenlendi. Planlanan öğrenci ve veli seminerleri kapsamında, Afyonkarahisar Merkez İlçe de Mart ayı içinde 99 okulda toplam 9 bin 367 öğrenciye ve Nisan ayı içinde 101 okulda toplam 1072 veliye “Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci” eğitimleri verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM