Baba çocuk kampına 25 ilden, 30 Karavan,  150 çadır 300’den fazla kişi katıldı

Baba çocuk kampına 25 ilden, 30 Karavan, 150 çadır 300’den fazla kişi katıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Baba Çocuk Kampı’nda babalar çocuklarıyla birlikte heyecan dolu bir hafta sonu geçirdi. 25 ilden, 30 Karavan, 150 çadır olmak üzere 300’ü aşkın kişi ‘Baba Çocuk Kampı’nda buluştu

 

Afyon Motor Sporları Merkezinde düzenlenen etkinlikte babalar çocuklarıyla birlikte eşsiz bir heyecan yaşadı. Kamp kayıt ücretlerinin AFAD ve KIZILAY aracılığıyla depremzedelere yardım amacıyla kullanılan etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNA
ORTAK OLDULAR
Organizasyon kapsamında frizbi, survivor, kule, bataklı, arşimet, ben bilirim, tangram, saka, düz taban, kanal, rota ve nostaljik oyunların yanı sıra sinema ve gezi etkinlikleri de düzenlendi.
Baba-çocuk ilişkisini güçlendirmek, aileler arası sosyal ilişkilerin ve dostlukların pekişmesi amacı ile düzenlenen etkinliğin ikinci gününde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile kamp alanını ziyaret etti, çocukların mutluluğuna ortak oldu.
“BAŞKANIMIZ ÇOK GÜZEL
FAALİYETLERLE KENDİSİNİ GÖSTERİYOR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, başta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yurdunuseven; “Afyonkarahisar bir başka şenliğe, bir başka güzelliğe kapı açtı. 200’den fazla aile 300’den fazla baba çocuk burada kamp yapıyorlar. Bu yıl ikincisini tertipliyoruz. Bu organizasyonu yapan Belediye Başkanımıza, Belediye personelimize, Mahmut Bey’e ve burada görev alan herkese teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ı bu tür festivaller ve bu tür güzellikler dünyaya duyuruyor. Bizi izlemeye devam edin diyoruz. Başkanımız, çok güzel faaliyet ve işler ile kendisini gösteriyor. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde açılışlar, yeni festival ve yeni güzellikleri Afyonkarahisarlılarla buluşturacağız. Katılan herkese başarı ve güzel bir hafta sonu diliyoruz.” dedi.
“GELİRİ TAMAMEN
DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANDI”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise çocukların mutluluğunun en büyük kazanç olduğuna dikkat çekerek, “Bu sene Baba Çocuk Kampının ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geniş ve güzel bir alanımız var. Baba Çocuk, Motokros ve diğer festivallerimiz için bu güzel mekanı kullanıyoruz. Oldukça yoğun bir katılım var. Kısa bir sürede 250 kişi başvurdu. Kayıtlar devam etmiş olsaydı 500 aileyi bulacaktı. Çocuklarımızın mutluluğunu görmek bizim en büyük kazancımız. Çocuklarımız cıvıl cıvıl. Bu etkenliğimizi babalar ve çocukların baş başa hoşça vakit geçirmeleri için düzenledik. Bizi izlemeye devam etsinler. İl dışından 100’ün üzerinde 150’ye yakında Afyonkarahisar’ımızdan katılan hemşehrilerimiz var. Bu sene alana girişleri çocuklarımızın yardım duygularının pekişmesi ve hâyır kervanına katılmaları için belirli bir ücret karşılığında yapıyoruz. Gelirin tamamını da Kızılay ve AFAD vesilesi ile depremzedelerimize bağışlandı. Belediye olarak herhangi bir ücret almadık. Depremzedelere destek çıkmak adına katılımcılarımız sağolsunlar bağış sağladı. Herkese teşekkür ediyorum. Hoşça bir hafta sonu geçirmelerini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
“REKORLAR KİTABINA
BABA ÇOCUK KAMPI İLE GİRECEĞİZ”
Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke ise Afyonkarahisar’ın ilklere ev sahipliği yapmaya devam ettiğini söyledi. Akülke, “Afyonkarahisar olarak ilklere ev sahipliği yapıyoruz. Zaferin kazanıldığı topraklarda Cumhuriyet’in 100. yılını büyük bir coşku ile kutlayacağız. Geleceğimiz olan çocuklara da bu duyguyu öğreteceğiz. Burada baba ile çocuğun motivasyonu, birliği beraberliğini sağlamakla birlikte aynı zamanda bu çocuklarımız Afyonkarahisar’ın birer turizm elçisi konumundalar. Büyücekler, torunlarına da Afyonkarahisar’ı anlatacaklar. Program kapsamında tarih gezileri var. Afyon’da baba çocuk kampının rekor denemesini yapmak istiyoruz. En fazla aile ile bin 2 bin kişi katılımlı rekorlar kitabına girecek kamp düşünüyoruz. Rekorlar kitabına Afyon’dan baba çocuk kampı ile gireceğiz. Belediyemizin, vekillerimizin ve Afyon halkının katkıları büyük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
KAMPA İLGİ YOĞUN OLDU
Belediye’nin ev sahipliğinde Afyonkarahisar Valiliği ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü’nün destekleriyle düzenlenen Baba Çocuk Kampı’nda babalar çocuklarıyla birlikte heyecan dolu bir hafta sonu geçirdi. 25 ilden 15 Karavan, 96 çadır olmak üzere 300’ü aşkın katılımcı ‘Baba Çocuk Kampı’nda buluştu. Kamp kayıt ücretlerinin AFAD ve KIZILAY aracılığıyla depremzedelere yardım amacıyla kullanılan etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
DEPREM BÖLGESİNDEN
GELEN BABA VE ÇOCUKLAR MİSAFİR EDİLDİ
Organizasyon kapsamında Motor Sporları alanında birçok etkinlik ve yarışma düzenlendi. Çocuklar babaları ile birlikte eşsiz bir deneyim yaşadı. Yeni arkadaşlıklar edinmenin yanı sıra yapılan yarışmalarla da tatlı bir rekabet heyecanı yaşandı. Baba Çocuk kampına katılan misafirler Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıma imkanına sahip oldu. Bu yıl deprem bölgesinden gelen babalar ve çocukları da etkinlikte misafir edildi.
Afyon Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte çadırlar kuruldu, oyunlar oynandı. Açık hava sinemasıyla geçen kamp akşamlarının gündüz bölümünde farklı yarışlar ve nostaljik oyunlar oynandı. Kamp süresinde Ayazini Metropolisi’ne geziler düzenlendi. Baba çocuk kampına katılan misafirler, böylesi güzel bir organizasyonun düzenlenmesinde başta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
AFYON’DAN GÜZEL ANILARLA AYRILDILAR
Kampa yoğun bir katılım olduğuna dikkat çeken Başkanı Mehmet Zeybek, deprem bölgesinden gelen baba ve çocukların yanında Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Konya, Ankara, İzmir, Bursa, Kütahya, Eskişehir, İstanbul gibi şehirlerden misafirler ağırladıklarını söyledi. Başkan Zeybek, “İlimizde spor organizasyonlarının yanı sıra düzenlediğimiz festivallerle, sosyal etkinliklerle gençlerimizle çocuklarımızla her zaman birlikte olmak istiyoruz. Hep beraber bir şeyler paylaşmak istiyoruz. Bu amaca yönelik en güzel etkinliklerimizden biri de Baba Çocuk Kampıydı. Kampımızda babalar çocuklarıyla güzel ve hoşça bir hafta sonu geçirdi. Çadırda kalıp, birlikte oyunlar oynadılar. Birlikte yarışmalara girip, birlikte gezilere katıldılar. Organizasyonun bundan sonra devamını da isteyen babalar ve çocuklar kampın sonunda güzel anılarla şehrimizden ayrıldılar. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği olan herkesi gönülden tebrik ediyor, etkinliğimize katılan baba ve çocukları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM