“Önceliğimiz Huzurevi yapımı, bürokraside Afyonlu sayısı arttı”

“Önceliğimiz Huzurevi yapımı, bürokraside Afyonlu sayısı arttı”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, çekilen TOKİ kuraları sonucu inşaat yapılacak alanların henüz belirlenmediğini, önceliklerinin en kısa sürede kent merkezine Huzurevi yapımı olduğunu açıkladı. Yurdunuseven, bürokraside artan Afyonkarahisarlı sayısına dikkat çekti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Yakup Yılmaz’la birlikte gazeteniz Kocatepe çalışanlarını ziyaret ederek yaz döneminde yürüttüğü çalışmaları anlattı.

“VATANDAŞIMIZLA HALİS ŞEKİLDE MUHATAP OLUYORUZ”

İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesiyle birlikte köyler, beldeler, ilçeler ve kent merkezinde vatandaşlarla bire bir temas halinde olduklarını söyledi. Yurdunuseven, “Hani birileri diyor ya ‘Niye vatandaşın içine çıkamıyorsunuz?’ diye. Elhamdüllilah biz sürekli sahadayız. Vatandaşlarımızla halis şekilde muhatap oluyoruz. Birkaç gün önce Sinanpaşa ve Şuhut ilçelerimizi gezdik. Tüm vatandaşlarımızla oturup konuşuyor, onları dinliyoruz. Ben özellikle köylerimize de gidiyorum. Şu anda ekonomik açıdan sıkıntılar var. Bunu hep birliket görüyoruz. Hayat pahalılığı hepimiz için geçerli. Emekli büyüklerimiz için denilen rakamları hakikaten problem görüyoruz. Ama siyasette dönemsel olarak bazı sıkıntılı zamanlar olur. Bazen çiftçi sıkıntılı dönem yaşar. Bazen memur sıkıntılı dönem yaşar. Ama biz inşallah emeklilerimizi mağdur etmeyeceğiz. İnşallah 12’nci ayda Cumhurbaşkanımızın sözü var. Bir düzenleme yeniden yapılacak.” dedi.

“DÖNEMSEL SIKINTILARI TELAFİ EDERİZ FELAKETİN SİYASETİ OLMAZ”

Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 küresel salgınından sonra asrın felaketi olarak adlandırılan 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığını hatırlatan Yurdunuseven, “Ciddi bir deprem felaketi yaşadık. Ondan öncede Covid-19 pandemisi. Malumdur arada ciddi yangınlar meydana geldi. Türkiye tüm bunları yaşadı. Tüm dünya da bir ekonomik gerginlik var. Bunu da yaşıyoruz. Biz AK Parti hükümeti olarak elimizden geldiğince memurumuza, emeklimize, işçimize, çiftçimize, üreticimize, herkese, esnafımıza destek olmaya gayret ediyoruz. Bunu özellikle söyleyelim. Her kesime desteğimiz devam ediyor. Dönemsel bazı sıkıntılar olabilir. Ama hepsini telafi ederiz. Bunlar geçici inşallah. AK Parti hükümetleri olarak bizim 21 yılda ortaya koyduğumuz hizmet anlayışımız bellidir. Çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Yaralarımızı hızla sarmaya devam ediyoruz. Felaketin siyaseti olmaz. Biz elhamdülillah hükümet olarak, milletçe beraberlik, kardeşlik içinde hizmetlerimize, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabii muhalefet aklınca işini yapıyor olabilir. Yani kendine göre yani ‘Ben bu muhalefeti bunu yapmak zorundayım.’ diye düşünebilir. Ama biz ne olursa olsun deprem bölgesindeki insanlarımızı her halükarda konut sahibi yapmaya ve ortamı ortada toplayıp eski ya hayat standardını geri getirmeye gayret ediyoruz. Deprem bölgesinde ticari ekonomik hayatı da normale döndürmemiz lazım. Onun için barınmanın yanı sıra dükkân açılışlarıda yapıyoruz. Bilindiği üzere Gaziantep, Kahramanmaraş Türkiye ekonomisine etkisi büyük olan, illerimizdendir. Dolayısıyla bu bölgenin yeniden canlanması lazımdır. Bunun için de gayret sarf ediyor. Şu ana kadar 25 milyar dolar civarında para harcanmış. Bu rakam yaklaşık 750 milyar TL’ye tekabül etmektedir. Milletçe, devletçe deprem bölgesinde elimizden geldiğince işimizi yapmaya, orayı toplamaya derlemeye çalışıyoruz. Bu nedenle bazı yerlerde yapılacak olan çalışma ve yatırımlar ötelenebilir. Netice itibariyle deprem bölgesinde hayat normale döndükten sonra inşallah yine biz gereken herşeyi yapacağız. AK Parti hükümetimiz elhamdülillah ayakta, Sayın Cumhurbaşkanımız başımızda. Dediğimiz gibi 21 yıldır yapılanlar ortadadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Allah’ın izniyle başımızda olduğu müddetçe biz de çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“ZAFER MÜZESİ’NDE ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR”

Zafer Müzesi restorasyon çalışmasını değerlendiren Yurdunuseven, “İhalelerin yapıldığını biliyorum. Konuyu bir Vali Yardımcımız ciddi şekilde takip etmektedir. Son olarak sanıyorum 150 gün süreli bir ihalenin daha yapıldığını öğrendim. 150 günün sonunda iş teslimi yapılacak. Zafer Müzemizin derzleri arasına sıvı dolgu işinin yapılacağını öğrendim. Zafer Müzesi bizim için tarihi derinliği olan geçmişimizle bağ kurduğumuz önemli kültürel tarihi varlıklarımızdan biridir. Çocukluğumda hatırlarım orası merkez karakolu idi. Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış bir yer. Koruyup gelecek nesillere aktaracağız başka çaremiz yok. İddia edildiği üzere 5 yılı geçen bir restorasyon çalışması olduğunu düşünmüyorum. Yaklaşan Zafer Haftası kutlamalarımıza Zafer Müzemizin restorasyon çalışmasının tamamlanması belki yetişemeyebilir.” şeklinde konuştu.

“TOKİ ÇALIŞMALARINDA YERLER HENÜZ NETLEŞMEDİ”

Yeni yapılacak TOKİ’lerle ilgili, “İlk Evim, İlk Arsam” projesinde kuraların çekilip hak sahipleri belirlenmesine rağmen inşaat alanının neresi olacağının merak edildiği sorulan Yurdunuseven, şöyle konuştu: “Gökçe Mahallesine yapılacak olup Hıdırlığın arkasındaki alanda TOKİ konut inşaatları devam ediyor. Diğer yerleri teslim ettik. Bunun dışında bir mera sıkıntımız vardı. O yine Uydukent’in buluğunda alandaydı. O konuyu da çözdük. Tabii ‘İlk Evim’ projesi tüm ülkeyi kapsıyor. Arada Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem oldu. İnsanlarımız arsanın yerini merak ediyorlar. Ama yerler henüz daha netleşmedi. Arsa yerlerinin, belirlenmesine Türkiye’de de Afyon’da başlayamadık daha. TOKİ’nin imkânlarının, deprem bölgesinde, seferber edildiğinin farkındayız. Tüm Türkiye’de işyeri ve konut yapılabilecek alanlar üzerinde çalıştıklarını biliyorum. Elbette deprem bölgemiz öncelikli oluyor. TOKİ ile ilgi görüşmelerimizde TOKİ Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Dursun Baştürk, sağ olsun bizlere yardımcı olmaktadır.”

“BÜROKRASİDE AFYONLU SAYISI ARTTI”

Bürokraside bulunan Afyonkarahisarlı sayısının arttığına dikkat çeken Yurdunuseven, şunları söyledi: “Aslen Emirdağlı olan hemşehrimiz Mahmut Çorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bir başka Mahmut Bey de Polis Baş Müfettişi olan Mahmut Ay Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü görevine atandı ve göreve başlamak üzere geliyor. İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz’de sağ olsun Afyonkarahisar’a üç yılı aşkın süre hizmet etti. Bürokratik memuriyet zaman içerisinde bir dönüp duran bir sistemdir. Hizmet eden herkese çok teşekkür ediyoruz yani. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan hemşehrimiz Mahmut Çorumlu ile görüşüp görevinin hayırlı olmasını diledik. Malum Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’da Emirdağlı hemşehrimizdir. İnşallah yakında ilimizde bir programı olacak.”

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İLİMİZE HUZUREVİ’NİN YAPILMASI”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a Afyonkarahisar Milletvekilleri olarak yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinde ilk aktardıkları konunun kent merkezine yapılacak Huzurevi olduğunu belirten Yurdunuseven, “Sayın Bakanımıza Afyonkarahisar’da birinci önceliğimizin huzurevi yapımı olduğunu ifade ettik. Huzurevi’nin inşaedileceği alanın hazır olduğunu söyledik. Hali hazırda ihale sürecini de biraz hızlandırıp, burayı bir hızlı bir şekilde güzel bir huzurevi yapılması için inşallah katkıda bulunacak. Sayın Bakanımız, ‘Emirdağlı, Afyonlu olmanın da bir farkı olsun. İnşallah yapacağız.’ dedi. Tabii kendisi ilimize geldiğinde inşallah taleplerimizi tekrar yineleriz. Malumdur Huzurevi hizmeti Emirdağ ilçemiz üzerinde yürütülüyor. Orada da sıkışma var. Yeni Huzurevini eski yerinden biraz daha öne çekerek inşa etmek istiyoruz. İnşallah modern, geniş bir Huzurevi yapılacak.” ifadelerini kullandı.

“KURUMLARDAN TALEP GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ”

Kent Merkezi’nde Cumhuriyet Mahallesi ve Afyon Lisesi arkasında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’nun eski binalarına şu anda ihtiyaç olmadığı ve kurumlardan talep gelmediği için işlem yapılmadığını belirten Yurdunuseven, “Cumhuriyet Mahallesinde ve Afyon Lisesi arkasında bulunan her iki bina depreme karşı riskli durumda. Yurt konusunda ilimizde sıkıntı yoktur. Kurumlardan herhangi bir talep gelirse Kredi Yurtlar Kurumunun bu iki binası değerlendirilebilir.” ifadelerine yer verdi.

“SİYASİ SEVİYEYİ KORUMAK İÇİN MUHALEFET HAKKINDA KONUŞMUYORUM”

Afyonkarahisar son 15 yıldır şahlanışta olduğunu söyleyen Yurdunuseven, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimiz 15 yıldır şahlanıştadır. Afyonkarahisar termalin başkenti, sporun başkenti gastronomi şehri, kültür şehridir. Çevre iller yanlış anlaşılmaması için isim vermiyorum hatta büyükşehirler bile ‘Afyon’a bakın onlar bile yapıyorlar. Siz niye yapamıyorsunuz?’ denilmektedir. Muhalefetin kendilerine göre aksiyonlu açıklama ve eylemlerine bir yorum getirmek istemiyorum. Zaten bu hususta konuşmayacağımı daha önce deklare etmiştim. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Biz işimize bakıyoruz ve ben en son ekranda dedim ki bu konuda bir daha konuşmayacağım. Siyasi seviyeyi koruma noktasında bu kararı aldım.”

“GENEL KURULLARDAN SONRA ADAY ADAYLIĞI ÇALIŞMALARI YÜRÜTECEĞİZ”

2024 Yılı Mart ayı sonunda yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi AK Parti’nin büyük genel kurul toplantısının ardından il, ilçe ve belde genel kurullarının yapılacağını belirten Yurdunuseven, “Yerel seçimlere az bir zaman kaldı ve biz büyük bir ihtimal Ekim ya da Kasım ayında büyük olağan kongremizi yapacağız. Sonra il, ilçe ve belde olarak geriye doğru gidiyoruz. Bu sefer kongrelerimizi tersinden yapacağız. Eskiden belde, ilçe, il, büyük yapıyorduk. Şimdi büyük il, ilçe belde yapacağız. Ondan sonrada hızlı bir şekilde aday adaylarımız tespit edeceğiz. Herkesin aday adayı olmaya hakkı var. Bizim kimseye, sen aday adayı ol, sen olma deme gibi bir şansımız yok. İnşallah amacımız kazanabileceğimiz kadar çok Belediye’yi Cumhur İttifakı olarak da, AK Parti olarak da kazanarak Afyonkarahisar’da belediye sayımızı arttırmak istiyoruz. AK Parti belediyeciliği ya da yıllardır 1994 yılında beri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde herkesin bildiği, tanıdığı bir belediyeciliktir. Bu hizmet anlayışını daha çok vatandaşımıza ulaştırarak hizmet etmek istiyoruz. Mesala İzmir’de fırsat verilirse hizmet etmek istiyoruz. Bir fırsat verseler farkı çok net görecekler. İnşallah bu dönem ümitliyiz İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde kazanacağımızı düşünüyoruz. CHP’den Afyonkarahisar’da Sayın Vekil başta olmak üzere kimin aday gösterileceği tartışmalarına girmem. Her partinin kendi parti içinde alacağı bir karardır.” dedi.

“HERKESİN PARTİ İÇİNDEKİ MESELESİ KENDİSİNİ İLGİLENDİRİR”

CHP’ de parti içinde süre gelen durumun CHP’lilerin meselesi olduğunu söyleyen Yurdunuseven sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim ama CHP ama başka bir parti hangisi olursa olsun bir partinin iç işlerine karışmayız. Ama biz karşımızda bize rakip olacak insanlar isteriz. Bizim hizmet anlayışımız rekabete dayalıdır. AK Parti olarak karşımızda kaliteli bir siyasi rekabeti yapacağımız muhalefeti arzu ederiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM