Afyon’lu Tümgeneral Özdeğirmenci toprağa verildi

Afyon’lu Tümgeneral Özdeğirmenci toprağa verildi

Afyonkarahisarlı emekli Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci, (78) bugün düzenlenen askeri tören akabinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi.
Törene; Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, merhum Özdeğirmenci’nin ailesi ve yakınları katlıdı.
78 yaşında vefat eden Afyonkarahisarlı Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdeğirmenci’nin cenazesi askeri törenin akabinde öğle namazına müteakip Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası defin edildi. Cenaze namazını Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı kıldırdı.
Tümgeneral Bekir Sıtkı Özdemirmenci kimdir: 1945 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamladı. 1965 yılında Kara Harp Okulu’ndan Teğmen olarak mezun oldu. Daha sonra Kara Harp Akademisinden Kurmay unvanını kazandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Alay Komutanlığı, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Hakkâri Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı en son olarak da Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme Kurul Başkanlığı görevlerinde bulundu. Emekli olduktan sonra Oyak Beton- Ünye Çimento Yönetim Kurulu Üyesi görevinde bulundu.
>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM