Afyon’da basketbol aday hakem kursu açılıyor

Afyon’da basketbol aday hakem kursu açılıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale Afyonkarahisar’da basketbol müsabakalarında görevlendirilmek üzere aday hakem kursu açılacağını duyurdu

 

Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, kursa katılmak isteyenlerde aranan şartları aktardı. Demirkale, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 30 yaşından büyük olmamak, masa görevliler için 60 yaşında büyük olmamak, istisna sözleşmeli liglerde yer almış veya herhangi bir kategoride milli olmuş sporcular ile en az beş (5) yıl süreyle lisanslı olarak basketbol oynamış olanlarda yaş şartı aranmaz. Sağlık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile belgelemiş olmak, yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş bulunmak, federasyon disiplin kurulu ve/veya İl ceza kurulları tarafından toplam altı ay veya daha fazla ceza verilmemiş olmak.” dedi.

Şartlara sahip adaylar başvurularını en geç 20  Ağustos mesai bitimine kadar yapması gerekitiğini ifade eden Demirkale, “Adaylar başvuruları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yer alan Afyonkarahisar Basketbol İl Temsilciliği’ne yapabilirler. 20 Eylül’de başlayacak eğitimler Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda yapılacak.” ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM