Sanat ve eğitime katkı bir arada

Sanat ve eğitime katkı bir arada

 

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Hakan Yılmaz’ın kişisel fotoğraf sergisinin açılışı ve “Gel, Kal, Dön, Ol” adlı Afyon doğa belgeseli hafta sonu düzenlenen programla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yılmaz’ın satışa sunulan fotoğraflarından elde edilecek gelir AEV’e bağışlanacak

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Hakan Yılmaz, Rıfat Yağmur, Muzaffer Uyan ve Erdem Özkan’ın hazırladığı “Gel, Kal, Dön, Ol” adlı Afyon doğa belgeseli gösterimi ile Hakan Yılmaz’ın “Afyon’da Gökyüzü” adlı kişisel fotoğraf sergisinin açılışı 12 Ağustos 2023 Cumartesi akşamı Afium AVM’de yapıldı.

Belgesel gösterimi AVM’nin sinema salonunda gerçekleştirildi. Belgesel gösterimi ve sergi açılışına; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, ATSO ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Genel Meclisi Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Disiplin Kurulu Başkanı Bekir Şapcı, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve AKSAM Dernek Başkanı İbrahim Alimoğlu, AFSÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker ve çok sayıda sanatsever katıldı.

SATILACAK FOTOĞRAFLAR AEV’NA BAĞIŞLANACAK

AEV tarafından senaryosu Rıfat Yağmur ve Muzaffer Uyan tarafından yazılan, kamerada Erdem Özkan’ın görev aldığı, kurgusunu ve yönetmenliğini Hakan Yılmaz’ın üstlendiği “Gel, Kal, Dön, Ol” adlı Afyon doğa belgeseli gösterimi ile Yılmaz’ın Afyon’da Gökyüzü” adlı kişisel fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi  (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Hakan Yılmaz, belgesel gösterimi öncesi belgesel ve fotoğraf sergisi hakkında bilgi verdi. Yılmaz, yaklaşık 3 yıldır kentte gün doğumu, gün batımı ve farklı atmosferlerde gökyüzünün yaklaşık 50 farklı atmosferlerde ki gökyüzü içeriklerinden oluşan fotoğrafları Afyon Eğitim Vakfı’yla birlikte sergilediklerini söyledi. Hakan Yılmaz, şöyle konuştu: “Sergileyip satılan tüm fotoğraflardan elde edilecek gelir Afyon Eğitim Vakfına bağışlanacak. Fotoğraf sergimize yoğun ilgi bizleri memnun etti. Sergi için bir AVM’yi tercih etmemizin nedeni de oydu. Afyon’u farklı bir atmosferiyle bir anlamda tanıtmaya çalıştık. Karahisar Kalesini, özellikle Kent Ormanını, Erkmen’i, Sultan Dağlarını, Akdağ’ı, Emir Dağları’nın farklı gökyüzlerini fotoğraflamaya ve fotoğraf severlerle buluşturmaya çalıştık. Bu vesile ile Afyon Eğitim Vakfı, üniversite öğrencilerine ciddi bir burs sağlamakta, yaklaşık 700 öğrencimize burs veriyoruz. Bu bağlamda Afyon Eğitim Vakfı’na yapılacak destekler, bağışlar çok objektif bir şekilde üniversite öğrencilerini eğitim hayatına kazandırmak ve onların eğitim harcamalarını karşılamak için bir burs olarak geri dönüyor. Biz de bu amaçla bu sergiyi ve belgesel gösterimini yapıyoruz.”

BELGESELDE DOĞANIN PARÇASI İNSAN ANLATILIYOR

“Gel, Kal, Dön, Ol” adlı Afyon doğa belgeseli gösterimi başlangıcında katılımcılara hitap eden Hakan Yılmaz, şunları kaydetti: “İlk defa yaptığım belgeselimin bir sinema salonunda gösterilecek olması benim için gerçekten çok farklı bir duygu. Ben bu vesileyle bana böyle bir imkân sağladıkları için Afyon Eğitim Vakfı Başkanlarım Sayın Hüsnü Serteser ve Sayın Burhanettin Çoban’a, Vakfın Genel Sekreteri Sayın Murat Diker’e çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda AFİUM AVM sinemasında belgeselimin gösterimini sağladıkları için Tansu Bey ile Salim Bey’e çok teşekkür ederim. Belgesel;  ‘Gel, Kal, Dön, Ol’ ismini taşıyor. Bir doğa belgeseli ve son bölümde de doğanın bir parçası olarak insanı anlatmak istedim. Bu belgeselin bir söz ve anlatıcısı olmayacak. Sadece müzik ve görüntülerden oluşan bir türdür. Bu tür benim için de ilk belgesel deneyimi. Gel bir nefes ol diyerek biz havayı anlattık. Kal diyerek bir damla ol dedik. Suyu anlattık. Dön diyerek bir tohum ol dedik. Toprağı anlattık. Ol diyerek bir insan olda da ateşi fakat ateşimiz biraz da sufilikten gelen bir şeyle insanın gönlündeki, içindeki aşka ve o ateşe verdik. Son bölümde de insanın o yaşam döngüsünü, hem mevsimsel döngüyle birlikte geldik, kaldık, döndük ve eğer olabiliyorsak bir insan olarak o aşkla var oldun dedik. En son bölümde de insanı anlatmaya çalıştık. Bu bağlamda da yaşamımızın bu döngüsünü anlatmaya çalıştım. Afyon’da belki de hiç gidilmeyen,  görülmeyen doğa görüntüleriyle, manzaralarla izleyicilerimizi baş başa bırakıyorum. Tüm katılımcılara geldikleri için çok teşekkür ediyorum.” Öte yandan “Gel, Kal, Dön, Ol” adlı Afyon doğa belgeseli gösterimi ile Hakan Yılmaz’ın “Afyon’da Gökyüzü” adlı kişisel fotoğraf sergisi 2-3 Eylül 2023 tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde de açılacak.

AFYON’UN GÖRSEL HAZİNESİ İZLENDİ

Belgesel gösteriminin ardından Afium AVM’de açılan sergi ziyaret edildi. Aydın Baş’ın Hang Drum dinletisi eşliğinde düzenlenen ve Hakan Yılmaz’ın fotoğraf eserlerinden oluşan sergide satılan fotoğraflardan elde edilen gelir, Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlandı. Belgesel gösterimi ve sergi hakkında açıklama yapan Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Hakan Yılmaz Hocam’a Rıfat Yağmur Hocam’a, duayen Muzaffer Uyan Hocam’a ve Erdem Özkan Bey’e, bu belgeselin hazırlanmasında katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Belgesel, kalabalık bir ortamda ilgiyle izlendi ve güzel mesajlar verildi. Büyük bir emek verilmiş. Sergi de yine Hakan Yılmaz Hocamız’ın büyük bir emek vererek hazırladığı bir sergidir. Afyonkarahisar’ın görsel hazinesini izledik ve gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM