Aral Teknik Koleji öğrencilerinin yılsonu çalışmaları tam not aldı

Aral Teknik Koleji öğrencilerinin yılsonu çalışmaları tam not aldı

Aral Teknik Koleji öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı ürünler yıl sonu sergisi ile görücüye çıktı.

Afyonkarahisar’ın yeni AVM’si Watermall’de hafta sonu sergilenen ürünler beğeni topladı

 

12-13 Ağustos 2023 Cumartesi ve Pazar akşamları 19.00-23.00 saatleri arası Afyonkarahisar Watermall AVM’de Aral Teknik Koleji tarafından teknoloji sergisi açıldı.

Hafta sonu gerçekleştirilen etkinlikte TEKNOFEST Türkiye üçüncüsü olan su altı aracının tanıtımı ve havuzdaki gösterisi ile beraber, insansız hava aracı takımları uçuş gösterisi yaptı. Aral Teknik Koleji öğrencilerinin yaptıkları hovercraftlarla gösteriler, roket proto tipi ve tamamı 3D yazıcıdan yapılmış robot kolu sergiyi gezen ziyaretçiler tarafından incelendi.

Farklı modellerde model uçakların sergilendiği etkinlikle ilgili Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, gazeteniz Kocatepe’nin muhaberine bilgi verdi. Aral Teknik Koleji’nin 2017-2018 eğitim öğretim yılında faaliyetine başladığını hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu: “Eğitim hizmetinde okul olarak 6’ncı hizmet yılımızı bitirdik. Altı senede her sene yılsonu ürün sergisi açıyoruz. Bu sene dördüncü sergimizi ilimizde yeni açılan Afyonkarahisar Watermall AVM’de açtık. Bu AVM ile şöyle bir durumumuz söz konusu oldu. Etkinliğin burada gerçekleştirilmesi noktasında geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Liselerarası TEKNOFEST. Liselerarası İnsansız Su Altı Araçları yarışmasında su altı araç takımımız Türkiye üçüncüsü olmuştu. Burada da su gösterileri ve su suyla alakalı yapılabilecek bir etkinlik olabileceği noktasında bize Afyonkarahisar Watermall AVM yönetimi tarafından bir teklifte bulunuldu. Bizde sadece su altı aracıyla değil, her sene klasik olarak yapmış olduğumuz yılsonunda sergilediğimiz ürünleri de bu alanda sergiledik. Yılsonu sergibiz beklediğimizden çok ilgi gördü. Bir Meslek Lisesi olarak alışılmışın dışında çok farklı ürünleri sergiledik. Roket, İnsansız Hava Araçları, robot kolları, elektronik birçok şeyler var. Araç teknolojiyle yapılmış tekneler, uçaklar ziyaretçilerin çok dikkatini çekti. Bu sergimizin bir farkındalık oluşturduğunu görmek bizleri işin açıkçası çok mutlu etti. Altı yıllık eğitim faaliyetimiz boyunca istisnasız, hep şunu söyledim. Çok öğrenciye ihtiyacımız yok. İlgili ve nitelikli öğrenciye ihtiyacımız var. Yılsonu sergimizde de dilimiz döndüğünce iddialı olduğumuz endüstride otomasyon teknolojileri alanı hakkında misafirlerimizi yeterli şekilde bilgilendirdik. Şu anda kayıt dönemindeyiz okulumuza meslek teknik eğitime ilgisi olan öğrencilerimizi bekliyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM