AKÜ yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

AKÜ yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023 yerleştirme sonuçlarına göre lisans düzeyinde yüzde 99,5; ön lisans düzeyinde ise yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

 

YKS yerleştirme sonuçlarına göre 3 bin 409 genel kontenjan ayrılan AKÜ’de lisans düzeyinde doluluk oranı yüzde 99,5 oldu. Buna göre 3 bin 392 öğrenci lisans programlarına yerleşti. Lisans programlarında; Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi, Veteriner Fakültesi ile Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre en az doluluk oranına sahip olan fakülte ise yüzde 64,5 ile Mühendislik Fakültesi oldu. Öte yandan AKÜ bünyesinde kısa süre sonra yapılacak özel yetenek sınavlarıyla Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarına 311 öğrenci kabul edilecek.

MESLEK YÜKSEKOKULLARI YÜZDE 100 DOLDU

YKS yerleştirme sonuçlarına göre AKÜ ön lisans programlarına 3 bin 681 öğrenci kayıt yaptırma hakkı elde etti. Toplam 3 bin 570 kontenjanın ayrıldığı ön lisans programlarında doluluk oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti. Ön lisans programlarında Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO), Başmakçı MYO, Bayat MYO, Bolvadin MYO, Çay MYO,  Dazkırı MYO, Dinar MYO, Emirdağ MYO, İscehisar MYO, Sandıklı MYO, Sinanpaşa MYO, Sultandağı MYO, Şuhut MYO ve Uzaktan Eğitim MYO olmak üzere AKÜ Meslek Yüksekokullarının tümü yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına AKÜ’ye tahsis edilen 6 bin 979 genel kontenjanın tamamı dolarak 7 bin 73 öğrenci lisans ve ön lisans programlarına yerleşti.

YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ’nün öğrenci merkezli ve kalite odaklı bir üniversite olduğunu belirterek, AKÜ’ye yerleşen öğrencileri tebrik etti. Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesindeki gelişmelerin ve izlenecek yol haritasının AKÜ web sayfası ile resmi sosyal medya hesaplarından takip edilmesi gerektiğini de ifade etti.

2023 YKS sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için AKÜ’ye kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 28 Ağustos-01 Eylül 2023 tarihleri arasında AKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM